SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya İdeal Yatırım Kenti'

A- A+ PAYLAŞ

Koçtaş Malatya Mağazası düzenlenen törenle açıldı.

İnönü Caddesi'nde Malatya Park içerisinde hizmet veren Koçtaş'ın açılışında konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Anadolu'daki ekonomik hareketliliğe dikkat çekerek, Holding olarak 6 yıldır düzenledikleri Anadolu buluşmaları etkinliklerini anlattı.

"Koçtaş yönetimi küresel ekonomik krizin etkisinin hissedilmeye başlandığı günden bu yana çok güçlü bir beceri sergiledi ve işlerini büyütmeyi başardı" diyen Mustafa Koç, Koçtaş'ın gerek Türkiye ve gerekse dünya ekonomisi için kritik bir yılı yüzde 20 gibi bir büyüme ile tamamlamak üzere olduğunu vurguladı.

Anadolu’daki hareketlilik adına en çarpıcı gelişmelerden birinin Malatya’da yaşandığını belirten Mustafa Koç, “Şu anda içinde bulunduğumuz alışveriş merkezi, Anadolu ile ilgili gözlemlerimizin ne kadar isabetli olduğunu en önemli kanıtlarından biri. Onlarca işadamı bir araya geliyor ve Malatya halkını, tüketicisini bir ilkle tanıştırıyor. Bizim gibi, Türkiye’nin her noktasına ulaşmak isteyen, yönünü Anadolu’ya çevirmiş firmalar için son derece medeni, çağın gereklerini yerine getiren ortamlar yaratıyorlar” dedi.

Malatya’nın üniversitesi, kültürel geçmişi ve başarılı girişimcileri ile yatırım için ideal bir Anadolu kenti olduğunu ifade eden Mustafa Koç, “Ben inanıyorum ki, bu tür yatırımlar ve bizim gibi öncü şirketlerin de katkısıyla, Malatya çok yakın bir zamanda mevcut iş imkanlarını daha da artıracak, özellikle gençlerin istihdamında ve ekonomiye katılımında çok ciddi aşamalar kaydedecektir” dedi.

Vali Ulvi Saran ise konuşmasında, "Bu gibi hizmetlerde, küçük esnaf ve sanatkaların en az zarar görecek şekilde uygulamalar getirilmesini ümit ediyorum" diyerek, bu gibi yatırımların, yeni yatırımlar yapılmasına vesile olmasını temenni etti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, bu tür yatırımların Malatya'yı cazibe merkezi haline getirdiğine dikkat çekerek, Koç'ların Malatya'ya sosyal, kültürel ve eğitim alanında yatırım yapmalarını beklediklerini vurgulardı.

Konuşmalarından sonra kurdele kesilerek Koçtaş'ın açılışı gerçekleştirildi. 4 bin metrekarelik alanda kurulu mağazada 110 kişi çalışıyor.

FOTOĞRAFLAR: (Üstteki-soldan sağa)Kurdela kesiminde Malatya Valisi Doç. Dr. Mehmet Ulvi SARAN, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Ticaret Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, İşadamı İlhan Kılıçaslan ve Malatya Girişim Grubu Başkan Yardımcısı Mehmet Kavuk. (Alttaki) Mustafa Koç, mağazayı gezerken..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız