SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya İkinci Evleri"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:09:41
A- A+ PAYLAŞ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Ersin Tatar, Malatya Valisi Vasip Şahin’i ziyaret etti. 

Demir-yol İş Sendikası Malatya Şubesi’nin daveti üzerine Malatya’ya gelen KKTC Maliye Bakanı Tatar, Malatya Valisi Vasip Şahin’e ziyaretinde KKTC bayrağı ve bir motif, Vali Şahin de tepside kuru kayısı hediye etti.

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini belirten Şahin, "Kıbrıs Türkleri'ni tarihi bağlarımızla bağlı olduğumuz ve atalarımızdan kalan yadigar olarak görüyoruz. Biz Malatya olarak tabi ki Kıbrıs’ı hem eğitim adası olarak hem de kardeş ada olarak görüyoruz. Malatya, Kıbrıs Türkleri'nin ikinci evleridir" dedi.

Bakan Ersin Tatar da, "Bizlerle birlikte ülkemizin geleceği için çalışan çok sayıda kardeşlerimiz vardır. KKTC’de Malatya’yı yakından izliyoruz. Malatya’nın son yıllardaki başarısı Türkiyemizin başarısı... Gerek sanayide gerekse tarımsal alanda ve başka sektörlerde Malatya büyük bir gelişme içerisindedir. KKTC’nin de son yıllarda gerek eğitim ve turizm açısından önemli başarıları vardır. KKTC üniversitelerinde okuyan ve KKTC’de ikamet eden çok sayıda Malatyalı var. Bu ziyaretlerin iki kardeş halkın ilişkilerinin daha iyi bir noktaya gelebilmesi için önemli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki istikrarın KKTC'ye de yansıdığını kaydeden Tatar şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin son yıllarda yakalamış olduğu istikrar, bölgede hem siyasi hem de ekonomik güç olabilmesi ve bu olumlu gelişmelerin KKTC’ye yansıması bizim öz güvenimizi arttırmıştır. Bu nedenle Türk milletine şükran duyuyoruz. Önemli olan bu istikrarın daha da geliştirilmesi, daha da kalıcı hale getirilmesidir. Siyasi anlamda çok büyük başarılara imza attık. Bundan sonra ekonomik alanda da aynı başarıların devam ettirilmesi kaçınılmaz ve şarttır. Çok önemli tedbirler aldık, çok önemli düzeltmeler yaptık. Mali disiplini, bütçe disiplini gibi çok önemli kavramların artık yerleştirilmesi bakımından çok aşamalar kaydettik. Son yıllarda bu aldığımız tedbirler her ne kadar bazı kesimler tarafından tepki görmesine rağmen, halkta bu adımların doğru olduğuna yönelik kanaatler oluşmuştur. Önemli olan ise gençlerimize kalıcı güzellikler bırakmaktır. Çünkü biz şu an bütün ekmeği tüketirsek, gelecek nesillere ihanettir. Dolayısıyla tedbirler alarak biraz özverili hareket içerisinde gelecek kuşaklara daha güvenli günler bırakılmalıdır."

BELEDİYE'DE..

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maliye Bakanı Ersin Rüstem Tatar, Malatya Belediyesi’ni ziyaret etti.

 2 Ekim Salı günü saat 14.30’da gerçekleşen ziyarete, Kıbrıs Malatyalılar Dernek Başkanı Bayram Özer, Türk İş İl Temsilcisi Nurettin Öndeş, Kıbrıs Malatyalılar Derneği yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kalabalık bir heyet katıldı.

 Malatya’nın bölgede çok önemli olduğunu ve kendisinin de Malatya’da olmaktan son derece memnun olduğunu belirten Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maliye Bakanı Ersin Rüstem Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin son yıllarda önemli gelişmelere sahne olduğunu söyledi.  Kıbrıs’ın eğitim ve turizm başta olmak üzere her alanda geliştiğini kaydeden Bakan Tatar, 2014 yılında ise asrın su projesinin Kıbrıs’ta hayata geçeceğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bir ayağı Türkiye’de diğer ayağı Kıbrısta yapılan baraj sayesinde suyun askıda yapılan borularla KKTC’ye akıtılacağını söyleyen Tatar, “Bu projenin dünyada başka bir örneği yok. Bu Türk mühendislerinin büyük bir başarısı” dedi.

 Türkiye’nin bölgede lider bir ülke olarak gücünü iyice gösterdiğini ve son zamanlarda meydana gelen operasyonlarda hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerini ileten Bakan Tatar, Kuzey Kıbrıs’ın da bu paralelde gelişmeler gösterdiğini söyledi. KKTC’nin günlük 1 milyon turist, 3 milyon yatılı ve 3 milyon da yolcu sayısının olduğunu kaydeden Tatar, amaçlarının kendi ayağı üzerinde duran bir ekonomik program sağlamak olduğunu belirtti.

 Malatya’da olmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getiren Maliye Bakanı Tatar, Malatya’ya ve Malatya Belediyesi’ne başarılar diledi.

Kıbrıs Malatyalılar Dernek Başkanı Bayram Şahin ise yaptığı konuşmada, Kıbrıs’la Türkiye’nin et tırnak misali olduğunu belirterek, Kıbrıs’ta çok sayıda asker, öğrenci ve vatandaşın olduğunu söyledi. Kıbrıs’ta 2-3 bin dolayında Malatyalı öğrencinin bulunduğunun altını çizen Şahin, Kıbrıs-Malatya arasında havayolu ulaşımının başlaması konusunda çalışma yapılması gerektiğini belirtti. Şahin ayrıca Kıbrıs’ta Malatyalılar gecesi düzenleyeceklerini belirterek, bu konuda destek istedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maliye Bakanı ile beraberindeki heyeti Malatya’da görmekten ve Belediye’de ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin her zaman Türkiye’de ayrı bir yeri olduğunu söyledi. KKTC topraklarının kendileri için yavru vatan olduğunu kaydeden Mumcu, “Hakikaten bizim için ülke topraklarıdır. Bu ülke bu haline gelene kadar kanıyla, canıyla ve malıyla bedel ödemiş ülkeyiz. Ben inanıyorum ki, kıyamete kadar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimiz kendi ayakları üzerinde özellikle Akdeniz gibi hassas bir bölgede stratejik bir ülke olarak varlığını devam ettirecektir” dedi.

Malatya’daki çok sayıda öğrencinin eğitim için KKTC’yi tercih ettiğini hatırlatan Mumcu, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti özellikle son yıllarda turizm ve eğitim odaklı gelişimiyle dikkat çekiyor. İnşallah bundan böyle günümüzde reel, politik, ekonomik, dinamitlerle birlikte gelişimini daha da güncelleyerek daha merkezi ve kendi değerleri üzerinde kalkınmayı hedef almış bir ülke haline gelir. Bu anlamda da özellikle ekonomik-sosyal politikalarını da hayata geçireceğine olan inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu konuk bakana kayısı kristali ile tepside kuru kayısı hediye ederken, KKTC Maliye Bakanı Ersin Rüstem Tatar da bayrak ve Kıbrıs’a özgü Lefkara hediye etti.

TSO'DA..

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Ersin Tatar, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret etti. 

Beraberinde Demir-Yol İş Sendikası Malatya Şubesi ile Türk İş Sendikası Malatya Temsilcisi Nurettin Öndeş ve sendika yöneticileriyle birlikte MTSO'yu ziyaret eden KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’a KKTC bayrağı hediye ederken, Erkoç da kendisine tepside kuru kayısı hediye etti.

Ziyarette konuşan MTSO Başkanı Erkoç, "Geçmişte olduğu gibi bugün de Kıbrıs’ın gönlümüzde ciddi anlamda yeri olduğunu herkes biliyor. Kıbrıs, Türkiye için stratejik bir ülkedir. KKTC, Türkiye için önemli bir devlettir. Kıbrıs’ta da Türkiye’deki gelişmeye paralel olarak reformlar yapılıp kamu açığı azaltılarak, büyümede ciddi hedef yakaladılar. 2012’de yüzde 5’lik büyümeyi hedeflediniz. İnanıyoruz ki, önümüzdeki süreç içerisinde önemli turizm potansiyeline sahip Kıbrıs için daha çok ekonomik girdi sağlanmasını arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Ersin Tatar da, "Kıbrıs Malatya Şube temsilcileri ve başkanları Bayram Özer ve Battal Şahin ile birlikte buradayız. 2001 krizinden sonra özellikle son 3,5 yılda alınan tedbirler ve yasal düzenlemelerle çağdaş ekonomik kurallara bağlı olarak ilerliyoruz. Kıbrıs’ta özel üniversitelerde bu bölgeden 2 bin civarında öğrenci bulunuyor" şeklinde konuştu.

Ercan Havaalanı işletmesini Türkiye’den bir şirketin aldığını söyleyen Tatar, "Umarız Malatya’dan da Kıbrıs’a direkt uçak seferleri olur" diyerek iş adamlarını Kıbrıs'a yatırıma davet etti. Tatar ayrıca, "Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti kongresinde 2071 yılını hedef gösterdi. Türkler'in Malazgirt'e, Anadolu'ya çıkışının bininci yıldönümü. Bizler de aynı duyguları paylaşıyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız