SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya İle Aranızda Tatlı Bir Rekabet Var"

0
Güncellendi - 2017-10-05 05:06:27
A- A+ PAYLAŞ

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Elazığ Tanıtım Günleri’nde yaptığı konuşmada, “Kendi ailemizi, köyümüzü, şehrimizi sevmek kültür manasında milliyetçiliktir ve olmalıdır. Bunu El Aziz’de teneffüs ettim. Ben hep El Aziz diyorum. Bence uygundur. Bakarsınız bir gün asli ismine kavuşur. Ne dersiniz? Kabul edenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir” dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Elazığ Tanıtım Günleri’nin açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Kahraman, kendisinin de Elazığlı olduğunu belirterek, “Benim bu şivemle ve bu burnumla nasıl El Azizliyim diye akıldan geçiyor. Çünkü El Azizli gördüğüm zaman ‘Ben de El Azizliyim’ derim, şaşırırlar. Yüzüme, lisanıma bakınca izah isterler. Çünkü ben El Aziz’de askerliği sırasında 10 ay İzzetpaşa Mahallesi’nde kaldım. O ne misafirperverlik, insanlık, komşuluk, yakınlık, asalet. Yakinen bunları gördüm. Karabük’te büyüdüm, Rizeliyim. Ben rahatlıkla El Azizli olduğumu söylüyorum. Malatya ile aranızda tatlı bir rekabet var. İçli köfte getirirdi komşumuz. Bu içli köfte El Aziz’e aittir, Malatya böylesini yapamaz. Ne güzel, ne tatlı bir rekabet. Bu da şehirlerin kalkınması için lazım. Kendi ailemizi, köyümüzü, şehrimizi sevmek kültür manasında milliyetçiliktir ve olmalıdır. Bunu El Aziz’de teneffüs ettim. Ben hep El Aziz diyorum. Bence uygundur. Bakarsınız bir gün asli ismine kavuşur. Ne dersiniz? Kabul edenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir. Görüyorsunuz demokratik bir oylama yapıyorum” dedi.

Bakan Fakıbaba: “Elazığ anlatılmaz yaşanır”

Elazığ Tanıtım Günleri’nin açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise, “Elazığ; kültürüyle, tarihiyle, barajlarıyla, en güzeli de insanıyla anlatılmaz yaşanır. Muhakkak Ankara’da Elazığ’ı tanımak çok önemli ama Elazığ’ı tam tanımak, insanını, misafirperverliğini öğrenebilmek için en azından insanların Elazığ’a gitmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Yılmaz: “Elazığ, doğunun tarihine damga vurmuş bir şehrimizdir”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da, Elazığ’ın bir kültür şehri olduğunu belirterek, “Harput'uyla, Palu'suyla doğunun tarihine damga vurmuş bir şehrimizdir. Elazığımızın güzel değerleri Ankara’da sergilenmiş olacak. Gerek Elazığlı, gerek Elazığ dostları bu güzelliklerden tatmış olacaklar. Elazığ’ı Ankara’da görmekle yetinmeyelim, Ankara’da Elazığ dostlarını Elazığ’a seyahat etmeleri, yerinde bu değerleri görmek için de ikna edelim” dedi.

Kaldırım: “Bizim en büyük değerimiz insanımızdır”

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Elazığ, benzersiz doğa güzellikleri, zengin ve derin tarihi, musikisi, eşsiz kültürel dokusu, sanatı, kadim değerleri, muhteşem medeniyet zenginliği, özgün gelenekleri ve yaşam biçimiyle ülkemizde çok müstesna bir şehirdir. Elazığ aynı zamanda Anadolu’nun kalbi ve kalesidir. Bu sıfatla muazzez olan aziz şehrimiz, kültürü, sanatı, ilmi, irfanı, musikisi, edebiyatı ve tarihi ile aynı zamanda bir medeniyet şehridir. İlimiz ekonomik yönden, tarım hayvancılık, turizm, su ürünleri yönünden önemli atılımlar yapmaktadır. Bizim en büyük değerimiz insanımızdır. Bizim insanımız; yiğitliğiyle, mertliğiyle, cömertliğiyle, çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle, vatanseverliğiyle, misafirperverliği ve alçak gönüllülüğüyle gakkoşluk adıyla müsemma olmuştur.”

Yanılmaz: “Elazığ insanıyla bir güçtür”

Elazığ’ın Elazığ’da yaşayan ve dışında yaşayan insanıyla bir güç olduğunu vurgulayan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da, tanıtım günlerine katılan hemşehrilerine seslenerek, “Elazığ’da yaşayan ne kadar hemşehrimiz varsa onun asgari 4 misli Elazığ dışında değişik şehirlerde yaşamaktadır. Bizim inancımız şudur; Elazığ dışında yaşayan her kardeşimiz, başta Ankara olmaz üzere attığı her adımda Gazi Caddesi'ni görmekte, düşündüğünde Harput Kalesi'ni görmekte, Keban Barajı'nı görmektedir. Burada Elazığ’ın bütün zenginliklerini, kültürünü, sanatını, musikisini Ankara’da görücüye çıkarttık. Bugün Ankara’da günlerden El Aziz, leblebisiyle Ağın, barajıyla, alabalığıyla Keban, kayısısıyla Baskil’i göreceğiz; güzellikleriyle, tarihiyle, sanatıyla Harput’u, bakır madeniyle Maden’i, dünyanın bir numaralı mermeri olan vişne mermeriyle Alacakaya’yı göreceğiz” diye konuştu.

Programa TBMM Başkanı Kahraman, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, AKP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz’ın yanı sıra; Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, AKP Elazığ Milletvekilleri Ejder Açıkkapı, Tahir Öztürk, Metin Bulut, Ömer Serdar, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ankara Elazığlılar Dernek Başkanı Hasım Çakırbay, Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar katıldı. Açılışın ardından Kahraman ve beraberindekiler, Elazığ’ın ilçelerinin tanıtıldığı stantları gezdi. Elazığ Tanıtım Günleri, 8 Ekim Pazar akşamına kadar ziyarete açık olacak.

Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Çok tatlı bir rekabetimiz var, ancak çok da yanlı. Mesela bütün hizmetler Elazığ a gidiyor. Malatya ya üvey evlat muamelesi yapılıyor. Bence bu rekabet değil, düpedüz kayırma dır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor (6 yıl önce)
    '' İçli köfte getirirdi komşumuz. Bu içli köfte El Aziz’e aittir, Malatya böylesini yapamaz '' bu Elazığlıların da derdi başı Malatya olmuş. işleri güçleri yok Malatyayı izliyolar sürekli.
    0
    0
    Yanıtla