SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya İle Çin'i Engelleyeceğiz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:23:04
'Malatya İle Çin'i Engelleyeceğiz'
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) tarafından düzenlenen ‘İhracatın Yıldızları’ ödül gecesinde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın elinden ödül alan Malatya kökenli Çetin Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tecdelioğlu, Malatya’daki tesislerinde 1 günde 8 milyon vida ve 1 milyon somun ürettiklerini söyledi. Tecdelioğlu, Malatya’da 2015 yılına kadar gerçekleştirmeyi hedefledikleri bağlantı elemanları ürünleri ile, Çin’den 50 bin ton mal gelmesini engelleyeceklerini vurguladı. 

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında vefat eden Malatyalı işadamı Nihat Tecdelioğlu tarafından 1976 yılında kurulan Çetin Civata İstanbul Maden ve Metaller İhracatçıları arasında en çok ihracatı yapan firma olarak son 3 yılda üst üste birincilik ödülü aldı.

Geçtiğimiz yılın maden ve metal ihracatçılarının ödüllendirilmesi amacıyla İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen ‘İhracatın Yıldızları’ ödül gecesi geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yapıldı. Gecede 40 ürün kategorisinde 2012 yılında en yüksek ihracatı yapan firmalardan biri olan Malatya kökenli Çetin Civata’nın ödülünü Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Çetin Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tecdelioğlu’na verdi.

Tören sonrası sektör dergisi Subcon Turkey dergisine konuşan Çetin Civata Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tecdelioğlu özellikle Malatya’daki ara bağlantı elamanları üretimine yönelik bilgiler verdi. 

‘Malatya’da 1 Günde 8 Milyon Vida, 1 Milyon Somun Üretiyoruz’ 

İMMİB'den bağlantı elemanları sektöründe 3 yıldır birincilik ödülü almanın mutlulukğunu yaşadıklarını söyleyen Mustafa Tecdeliolğu,  alıyoruz. Heyecanlıyız. İnşallah bunu 2013 ve devam eden yıllarda da devam ettirmek istiyoruz. 2023 yılındaki 500 milyar dolar ihracatımıza hem sektör olarak hem de Çetin Civata olarak katkıda bulunmak istiyoruz' dedi. 

Malatya'daki yeni yatırımlarının ihracat hedeflerinin gerçekleşmesinde önemli rol oynayacağını söyleyen Tecdelioğlu, “Türkiye'nin ihtiyacını karşılamak ve komşu ülkelere ihracat yapmak ve dış ticaret açığını kapatmak için Malatya'daki yatırımımızı yaptık. Yatırımımız devam ediyor. Malatya'daki fabrikamızda şuan günlük yaklaşık 8 milyon adet vida üretimi ve 1 milyon adet somun üretimimiz var” diye konuştu. 

Malatya'daki fabrikalarında daha çok standart ürünler üreteceklerini belirten Mustafa Tecdelioğlu, Malatya’daki üretimleri sayesinde 2015 yılında Çin’den 50 bin ton mal getirilmesini engelleyeceklerini de söyledi. Tecdelioğlu, “Firmamızda 4. nesil çalışmalara başladı. Malatya'daki imalatımız 2015 yılında Çin'den 50.000 ton mal gelmesini engelleyerek binlerce doların yurtdışına gitmesini engelleyecektir. Ülkemiz için katma değer yaratması açısından çalışmalarımıza devam ediyoruz ve her şeyin daha iyi olacağına inanıyoruz' dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız