SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya' İle Keyifli Saatler

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:50:44
'Malatya' İle Keyifli Saatler
A- A+ PAYLAŞ

Orta Değer Malatya Derneği tarafından organize edilen "Malatya Anıları ve Fıkraları" gecesi büyük ilgi gördü. Geceye katılan konuklar anlattıkları çoğu yaşanmış fıkralarla salondakilere keyifli saatler yaşattı.

Ortak Değer Malatya Derneği tarafından ilki geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen sohbet toplantılarının ikincisi Sabancı Kültür Merkezi'nde yapıldı. "Malatya anıları ve fıkraları" sohbet gecesine   İstanbul Üniversitesi Eski Rektörlerinden Prof.Dr. Mesut Parlak, ünlü yönetmen Ünal Küpeli,  emekli bürokrat Ertaç Önal ,İşadamı Selahattin Bitlis, Gazeteci Yazar Raşit Kısacık ve  Diş doktoru Cengiz Çağlayan konuşmacı olarak katıldı.

Vali Süleyman Kamçı, eski Bakanlardan Malatya Eğitim Vakfı Genel Başkanı Metin Emiroğlu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ile  daire müdürleri ve çok sayıda davetlinin izlediği gece, Ortak Değer Malatya Derneği Başkanı Ergün Kılıç'ın konuşması ile başladı. Kılıç, Malatya'nın değerlerine sahip çıkmak amacıyla kurdukları  dernek hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra, " Bu şehrin yetiştirdiği değerleri sahiplenmek amacıyla kurduğumuz derneğimizin faaliyetlerini önümüzdeki günlerde yeni organizasyonlarla devam edecektir. " dedi.

Daha sonra Dernek Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Halil Kılıç'ın yönettiği sohbet, Prof.Dr Mesut Parlak'ın açış konuşmasıyla başladı. Yaklaşık 2 saat süren kahkahalarla dolu gecede konukların anlattığı "Havlucu" , "Azet Bacı","Mıho Osman" ,"Adıyamanlı Hacı" ve Ahşan Ana fıkra ve anıları izleyicileri adeta yıllar öncesine götürdü. Fıkraların anlatımı sırasında kahramanlarının fotoğraflarının slayt gösterisi ile tanıtımı geceye ayrı bir renk kattı.

Sohbet sonrası  konuklara plaket veren Vali Süleyman Kamçı, geceden büyük keyif aldığını belirterek," Derneğimiz çok güzel bir faaliyet yapıyor, kendilerini kutluyorum, bu organizasyonların daha geniş kitlelere ulaşacak şekilde devam ettirmelerini diliyorum" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise  "Bir şehrin kimliğini kaybetmeden büyüyebilmesi için değerlerine sahip çıkması gerekir. Marka şehirlerden öte kimlikli şehirlerin gelecekte ön plana çıkacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Plaketlerini alan Prof.Dr Parlak,  konuşmasında "Derneğin yöneticilerini kutluyorum, Malatya'nın değerlerine sahip çıkın" ifadesini kullanırken, Yönetmen Küpeli ise " Bu gecelere katılımı artırın, bir daha belki beni göremezsiniz"dedi.

MALATYA TÜRKÜLERİ

Derneğin düzenlediği her iki sohbet toplantısına katılan konuklara plaketlerinin verilmesinin ardından gece Türk Sanat Müziği Sanatçısı Orçun Akgün ve Türk Halk Müziği sanatçısı İrfan Yılmaz'ın birlikte seslendirdiği Malatya  türkü  ve şarkıları ile son erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız