SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya İle Örtüşen Bir Çalışma'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliği çerçevesinde Malatya'da uygulamaya konulan, bayanlara yönelik mikro kredi anlaşması törenle yapıldı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda düzenlenen protokol imza töreni öncesi, kredi uygulamasıyla ilgili sinevizyon gösterisi gerçekleştirilip, konuşmalar yapıldı. Vali Halil İbrahim Daşöz konuşmasında, Malatya'nın göç alması nedeniyle özellikle işsizlik konusunda istihdam sağlayacak olan mikro kredi projesinin Malatya ile örtüşen bir çalışma olduğunu belirterek, "Dünyadaki küresel ekonomik krizin ülkemizi ve ilimizi de biraz olsun etkilemesi nedeniyle bu çalışmanın bu dönemde başlatılması da önemlidir" şeklinde konuştu. "İnanıyorum ki, işadamları ve meslek örgütleri bu projeye destek verecek ve kartopu gibi büyüyecektir"diyen Vali Daşöz, az parayla en etkili sonuç alınacak projeye herkesi destek vermeye ve muhtaç bayanları da yararlanmaya davet etti.

TİSVA Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ise konuşmasında, 27 ilde 38 şubesiyle hizmet veren vakıflarının bugüne kadar 17 bin 500 kadına 22 milyon TL mikro kredi kullandırttığını hatırlatıp, "Kredilerin geri dönüşüm oranı yüzde 100'dür. Hedef, ihtiyaçlı her kadını iş sahibi yapmaktır. 175 ülkede 135 milyon insan mikro kredi imkanlarından yararlanıyor. Dünyada geri dönüş oranı yüzde 98'dir. Teminatsız ve kefilsiz, ilk etapta 100 ile bin TL arasında ihtiyaca göre kredi veriyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın da, 4 Mart'ta yapacakları belediye meclisi toplantısında, bu projeye destek verme kararı alarak çorbada tuzlarının olmasını istediklerini dile getirerek, "Hemşehrimiz rahmetli Turgut Özal, insanımıza çantasını eline alıp, yurt dışında pazar bulmayı öğretti. Bu proje ile de, ihtiyaçlı kadınlarımız iş ve aş sahibi olacak" dedi.

Konuşmalardan sonra, Vali Halil İbrahim Daşöz ile TİSVA Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, mikro kredi anlaşmasını imzalarken, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin 200 bin TL'lik ve HSBC Bank'ın 8 bin TL'lik sembolik çeki, Akgül'e verildi. Daha sonra Karakavak'daki İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği binasına geçilerek, mikro kredi başvuru merkezinin açılışı yetkililer tarafından gerçekleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız