SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya İlgi Göstermeyince.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:40:56
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı film yönetmeni Aydın Sayman, Malatya Uluslar arası Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj kategorisinde yarışan “İçimdeki İnsan” adlı filmini Malatya’da çekmek için çaba harcadığını, ancak Malatya’nın gereken ilgiyi göstermemesi nedeniyle, filmi Afyon’da çektiğini söyledi.

Film ekibi tam kadro gösterime katıldı

Yönetmenliğini Malatyalı Aydın Sayman’ın yaptığı "İçimdeki İnsan” filminin gösterimi, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Sinema Sanatçısı Selda Alkor, filmin yönetmeni Aydın Sayman, Jüri Başkanı Erden Kıral ve jüri üyesi Yıldız Ramazanoğlu’nun katılımı ile Malatya Park Avşar Sinemalarında yapıldı. Filmin gösterimine, oyuncular Füsun Demirel, Vedat Erincin, Suavi Eren, Şebnem Bozoklu da katılarak izleyicilerin filme ilişkin sorularını yanıtladı.

İzleyiciden İçimdeki İnsan ekibine teşekkür

“İçimdeki İnsan”ın gösteriminden sonra filmin Malatyalı yönetmeni ve film ekibi izleyicilerle söyleşi yaptı.

İzleyiciler, filmin başrol oyuncuları ve yönetmeni başta olmak üzere tüm ekibin Malatya’ya gelerek gösterime katılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bazı izleyiciler, “Festival rehberinde film ekibi ile söyleşi yapılacağı belirtilen kimi filmlerin gösterimine film ekibinden hiç kimsenin katılmadığını gördük. Ancak, İçimdeki İnsan filminin tüm ekibini burada görmek bizi çok mutlu etti. Sinema seyircisine gösterilen bu saygıdan dolayı İçimdeki İnsan ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

Malatyalı Yönetmen Sayman: “Malatya gereken ilgiyi göstermeyince filmi Afyon’da çektik”

Gösterim sonrası yapılan söyleşi sırasında bir izleyici Malatyalı Yönetmen Aydın Sayman’a “Malatyalı bir yönetmenin böylesine kaliteli bir film yapmanızdan onur duyduk.  Bu filme keşke Malatya’da çekseydiniz. Acaba Malatya’da çekmek için gerekli girişimlerde bulundunuz mu?” şeklinde bir soru yöneltti.

‘İçimdeki İnsan’ filminin yönetmeni Aydın Sayman ise bu soruya “Filmi beğenmiş olmanızdan mutluluk duydum. Biz de, filmin çekilmesi için ilk olarak Malatya’yı düşündük. Böyle bir çabamız da oldu ancak Malatya gereken alakayı göstermeyince filmi Afyon'da çektik” diye cevap verdi.

İçimdeki İnsan ne anlatıyor?

Çocukluk yıllarından, beri çektiği her türlü acıya ve haksızlığa  karşın “iyi” kalmaya direnen bir insanın dramını anlatan romanın filmi Atay Sözer tarafından sinemaya uyarlandı. İrfan Yalçın’ın “Fareyi Öldürmek” adlı romanından senaryolaştıran ve filmi yöneten isim ise Aydın Sayman. Filmin oyuncu kadrosunda Füsun Demirel, Vedat Erincin, Suavi Eren, Menderes Samancılar, Şebnem Bozoklu, Melek Şahin, Murat Karasu ve Kemal Kocatürk gibi çok sayıda isim yer alıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız