SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya İlk 5'e Yükseldi'

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Müdürlüğü, Malatya'da başlatılan "Organ Bağış Kampanyası" dolayısıyla bu yılın ilk 9 ayında bağışta bulunanların sayısının 551'e ulaştığını, organ bağışı konusunda son sıralarda olan Malatya'nın bu bağışlarla Türkiye 5'incisi olduğunu bildirdi.

Sağlık Müdürlüğü'nün Organ ve Doku Bağışı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklama şöyle:

"Bilindiği üzere ülkemizde her yıl 03 - 09 Kasım tarihleri arası "Organ ve Doku Bağışı Haftası" olarak belirlenmiştir. Organ Bağışı Konusunda Valiliğimizce 03/07/2007 - 31/12/2007 tarihleri arasında Organ Bağış Kampanyası başlatılmış olup, ilimizde 2007 yılının ilk 9 ayında 551 kişi organ bağışında bulunmuştur. Daha önceki yıllarda ilimiz organ bağışı sıralamasında son sıralarda yer alırken, 2007 yılının ilk 9 ayı itibari ile Türkiye'de 5. sıraya yükselmiştir.

Halkımıza organ bağışı bilincinin önemini vurgulamak üzere Sağlık Müdürlüğümüzce Afra Alışveriş Merkezinde 03 - 04 Kasım 2007 tarihlerinde 15.00-21.00 saatleri arasında organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızın başvurularını kabul etmek üzere organ bağış standı kurulacaktır.

Bunların yanı sıra yıl sonuna kadar bütün Devlet Hastanelerimizde, Sıtmapınarı, Mücelli ve Fırat Sağlık Ocaklarımızda da Organ Bağış Büroları kurulmuş olup, kampanyaya katılacak vatandaşlarımız bu Sağlık Kuruluşlarına başvurabileceklerdir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız