SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya İlk 6 İl Arasında"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:58:41
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Alabalık üretiminde Türkiye’nin ilk 6 ili içerisine girdiği belirtildi.

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik elemanlarınca, su ürünleri üreticilerine, 2012 yılı Su Ürünleri Desteklemeleri ile ilgili değişiklikler hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen toplantıda söz alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Nedim Şahingil, “Su ürünleri üretimi, ülkemizde son yıllarda hızla gelişmektedir. İlimiz de özellikle alabalık üretimi açısından bu hıza ayak uydurmuş ve önemli bir sektör haline gelmiştir. Alabalık yetiştiriciliğinde son dört yılda yapılan çalışmalar neticesinde ilimiz Türkiye’nin ilk 6 ili içerisine girmiştir.

76 adet yetiştiricilik belgesine sahip tesis bulunmaktadır. Bu tesislerin toplam kapasiteleri yılda 13 bin 906 tona ulaşmıştır. 2011 yılı alabalık üretim miktarı yılda 3 bin 187 ton ve bu tesislere Tarım Bakanlığı’nca yapılan destekleme miktarı ise 3 milyon 129 bin 915 TL olarak gerçekleşmiştir.

Bu kapsamda 30 Haziran 2012 tarihinde yayımlanan “Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği” gereğince Tarım İl Müdürlüğümüzce, su ürünleri desteklemeleri ile ilgili değişiklikler ve uygulamalar hakkında ilimizdeki su ürünleri yetiştiricileri, Serbest Su Ürünleri Mühendisleri, Malatya ili Alabalık Yetiştiricileri Birliği ve İlçe müdürlüklerinde desteklemede görevli personellere seminer düzenlenmiştir” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik elemanlarınca, 2012 yılı Su Ürünleri Desteklemeleri ile ilgili değişiklikler hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin hızlı gelişimi, bu gelişime ayak uydurabilmek için neler yapılması gerektiği, yapılan denetimlerin önemi, sektörde yetişmiş eleman eksikliğini giderebilmek amacıyla kurs düzenlenmesi kararlaştırıldı. Yetiştiricilerin sorunları ve yeni kurulan Alabalık Yetiştiriciler Birliği hakkında değerlendirmeler yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız