SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya İmrenilecek İl Noktasına Gelecek"

0
Güncellendi - 2017-06-01 00:52:17
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından Sosyal Yaşam Merkezi’nin temeli atıldı. Temel atma törenine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Bizim hizmet anlayışımızda insana hizmet, topluma hizmet demektir. Ve temel hedefimizde insanı yaşatmaktır” dedi.

Battalgazi Belediyesi tarafından Çöşnük Mahallesi’nde temeli atılan Battalgazi Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nin temel atma törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Müftüsü Ümit Çimen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte başlayan Temel Atma Töreni’nde ilk olarak Battalgazi Belediyesi’nin hizmetlerinin anlatıldığı tanıtım filmi izlendi. Temel atma töreninde ilk olarak konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, geçmiş bin yılların, gelecek yüz yılların belediye başkanı olma vizyonu ile çalıştıklarını belirterek, “Belediye başkanlığını dünün ve seçilmiş dönemin belediye başkanı olarak algılamıyoruz. Yani 5 yıllık bir süre için bir belediye başkanı algısı içerisinde değiliz. Biz geçmiş bin yılların, gelecek yüz yılların belediye başkanı nasıl olunur onun vizyonu içerisindeyiz. Arslantepe’yi ayağı kaldırsın geçmiş 5 bin yılın belediye başkanı olursunuz. Cafer höyüğü ayağa kaldırırsın geçmiş 9 bin yılın belediye başkanı olursunuz. Surları ayağa kaldırırsın geçmiş 2 bin yılın belediye başkanı olursunuz. Yaptığınız hizmetler ve geçmişten geleceğe taşıdığınız değerlerde sizi geleceğin belediye başkanı eder. Ve bu sorumluluk içerisinde hareket ettiğimiz zaman gerçek anlamda erdemli ve faziletli şehirlerin kurulmasında önemli görevimizi yerine getirmiş oluruz diye düşünüyorum. Biz bu görev anlayış içerisinde görevimizi ifa ediyoruz. Ayrıca bizim görev anlayışımız içerisinde adalet ve aidiyet temel esastır” dedi.

Başkan Gürkan, kültürel mirasın korunmasına dikkat çekerek, “Kültürel mirasımızı korumada ve gelecek nesillere aktarmada kendimizi görevli addettik. Özellikle surlarımızın, kümbetlerimizin, hanlarımızın, hamamlarımızın, türbelerimizin, ziyaretlerimizin ayağa kaldırılmasında ve tarihi değeri olan her değerin kıymet takdirini yapıp, onu koruma noktasında azami gayreti gösterdik. Çınar Parkta 30 dönüme yakın bir yeri belediye tarafından kamulaştırarak, bin yıllık çınarın altında akan suyu halk ile buluşturduk. Bir taraftan da surların ayağa kaldırılması, Tahtalı hamamı ayağa kaldırılması, Askerlik Şubesi’nin ayağa kaldırılması ve kültür envanteriyle bunların perçinlenmesi de bunun temel bir sonucu olarak karşımıza çıkmaktadır” diye konuştu.

Hizmet Belediyeciliği kapsamında önemli hizmetlerin ortaya çıktığını belirten Başkan Gürkan, 40 bin metre kapalı alanı bulunan iki hizmet binasının 11 ay gibi kısa sürede bitirildiğini ve yakın zamanda bu iki hizmet binasına taşınma işlemlerinin tamamlanacağını kaydetti. Asfalt Pelinti ve Konkasör Tesisi’ni hizmete sunarak, Battalgazi ilçesinde asfaltsız yol bırakmama hedefiyle çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Gürkan, Battalgazi Belediyesi’nin katılımcı, sosyal, kültürel, çevre dostu ve hizmet belediyeciliği alanında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü ifade etti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da konuşmasında önemli bir hizmetin temelinin atıldığını ifade ederek, “Malatya’nın gelişmesi, Malatya’nın kalkınması bizlerin en büyük sorumluluklarından bir tanesidir. Malatya’yı sadece belediye hizmetleri ile değil, inşallah Malatya’yı hem ekonomik olarak güçlendireceğiz, hem sağlık merkezi, hem üniversiteler şehri, kalkınan, gelişen ve bölgenin cazibe merkezine dönüştürerek her alanda, başta tarım alanı olmak üzere Malatya’mızı geliştireceğiz. Tabi belediyelerimizin çalışması, ilimizdeki düzeni, kalkınmayı, şehirde yaşayan insanların sorunsuz bir şehirde yaşaması ve şehirde mutlu olması, onlara sunulacak hizmet bizlere düşüyor. Bu güzel eserde, bu amaca hizmet edeceğini düşünüyorum. Battalgazi Belediyemize teşekkür ediyorum. Yapmış olduğu hizmetleri sinevizyonda da gördük. Çünkü bu tesisler, iller için çok önemli tesisler. İllerin yaşam kalitesi için önemli tesisler. İnşallah bu tesisin açılışını da birlikte yaparız” diyerek, tesisin hayırlı olması temennisinde bulundu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Battalgazi belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, “Ben değerli Belediye Başkanım Selahattin Gürkan'ı ve onun nezdinde çalışan bütün ekip arkadaşlarını canı gönülden kutluyorum. Kıymetli arkadaşlar AK Parti’nin 15 yıllık iktidarının en önemli hikayesi yerel yönetimlerde göstermiş olduğu başarıdır. Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında İstanbul'a belediye başkanı olduğunda İstanbul'daki çöp yığınlarını, susuz şehri hatırlarsınız. O günden bu güne, 1994 yılından sonra Türkiye'deki yerel yönetimler anlayışı AK Parti ile değiştiğini çok net hissettirdi. İstanbul'da başlayan değişim ve dönüşüm 81 ilde AK Partili belediyelerimiz tarafından çok net hissettirildi. Şimdi Malatya'mızın özellikle hizmete sonuna kadar devam eden belediye başkanlarımızı kutlarken, büyükşehir olması ile birlikte 2 metropol ilçemiz var. Bir tanesi Yeşilyurt, bir tanesi Battalgazi. Hem ilçe belediyelerimiz hizmette yarışıyor, hem büyükşehir belediyemize çok önemli katkılarda bulunuyor. Belediyelerimizin yapması gereken belediye hizmetleri gibi aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinin altına da imza atıyorlar. Sosyal belediyeciliğin ne demek olduğunu, çok net hepimize hissettiriyorlar. Türkiye Cumhuriyeti demokratik laik sosyal hukuk bir devletidir. Biz özellikle bütün kavramların altını doldurulması gerektiğini düşünüyor ve sosyal devlet anlayışının da inşa edilmesi gerektiği kanaatini ifade ediyoruz. Sosyal devlet sadece devletin sosyal alakalı değildir. 2001 yılına kadar sosyal devlet sadece yazılı metinlerde kalmıştır. Sosyal devlet anlayışını biz her alanda eğitimden sağlığa, sosyal yardımlara, sosyal güveliğe, sosyal hizmetlere ve yerel yönetimlere kadar çok net hissettirdik. Hükümetimiz olarak sosyal politikalarımızda, sosyal devlet anlayışımızda, yapmış olduğumuz çalışmalar, vatandaşlarımızın tamamının takdirini almakta. Ama yerel yönetimlerimizde aynı sosyal devlet anlayışıyla sosyal belediyecilik anlayışlarına devam ediyor. Bugün burada Battalgazi Belediyemizin yapmış olduğu Yaşam Merkezi şehrin tarihi ile kimliği ile, medeniyetiyle buluşacak ve aynı zamanda sosyal belediyecilik anlayışı ile bütün vatandaşlarımıza sportif faaliyetlerinde, kültürel faaliyetlerinde eğitimlerinde çok önemli katkılar sunacak” dedi.

Malatya Valisi Mustafa Toprak’ta, “Malatya bugün güzel bir gün yaşıyor. Bir taraftan devletimizin sosyal devlet olmasının gereği yapılırken, bir taraftan da buna uygun olarak belediyelerimiz sosyal belediyecilik anlayışı ile tüm güzellikleri ortaya çıkartıyorlar. Malatya’nın birkaç yıl içerisinde tüm bitmiş eserleri ile birlikte imrenilecek bir il noktasına geleceğini biliyorum ve bekliyorum. Tüm belediye başkanlarımız gibi Battalgazi Belediye başkanımızın çok güzel hizmetleri var. Bundan kısa bir süre önce Engelsiz Yaşam merkezi’nin temeli sayın bakanımızın ve milletvekillerimizin katılımıyla atılmıştı. Bunların hepsi güzel işler. Sosyal belediyecilik hakikaten güzel gelişiyor. Bunların meyvelerini de vatandaşımız hissettikçe daha güzel işler ortaya çıkıyor. Ben temeli atılan bu sosyal Yaşam merkezi’nin hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Temel atma töreninde son olarak konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, hizmette temel anlayışın insana hizmet olduğunu belirterek, “Battalgazi Sosyal Yaşam Merkezi’mizin bölge halkının bütün sportif faaliyetlerini yapabileceği bir mekan olma özelliğine inşallah bitince sahip olacak. Battalgazi Belediyemiz kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli demeden toplumuzun her kesimine ulaşmak, vatandaşlarımızın refah ve huzur içerinde yaşamalarına imkan tanıyacak alanlar oluşturmak için çok çalışan bir belediyemizdir. Burada gayretli çalışmalarından dolayı belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Ve biliyorum ki Malatya'nın her köşesinde daha güzel hale getirmek için gece gündüz demeden çalışan, başta büyükşehir belediye başkanımız, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye Başkanımız ile ilçe başkanlarımız esasında yerel yönetim anlayışını temelden değiştiren sosyal belediyecilik, insanımızı kentli olma bilinci ile ait olma duygusuyla saygı ve sevgiyle sorumlulukla, kısaca insanın mutluluğunu ve refahını esas alan hizmetlerle buluşturmaktadırlar. Bunun için her bir belediye başkanımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın büyükşehir belediye bakanlığı döneminde ilk ve kapsamlı örneklerini veren ve bugün her yerel yönetime ilham kaynağı olan sosyal belediyecilik anlayışı, halkımızı hizmetlerle doğrudan ve etkili bir buluşturmadır. Belediyecilik artık sadece alt yapı, su, yol çalışmalarından ibaret değildir. İnsana dokunan, insanın ihtiyaçlarını karşılama noktasında her alanda olan bir belediyecilik, belki daha geçerli bir belediyeciliktir. Kadınlara, çocuklara, engellilere, ailelere hizmet sunulması ve sosyal hayata yapılan katkılardır. Makro politikaların gündelik hayata uygulanmasında yerel yönetimlerin işlevi çok önemli ve büyüktür. Çünkü yerel yönetimler toplumsal hayatın bütün katmanlarına nüfus edebilme, etkileyebilme, katkıda bulunabilme özelliklerine sahiptir. Bu öneme binaen vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu alanlara bir hizmet anlayışı ile çalışan belediyelerimizin bugün hizmet yarışı noktasında olduklarını memnuniyetle görüyoruz. Bizim hizmet anlayışımızda insana hizmet, topluma hizmet demektir ve temel hedefimizde insanı yaşatmaktır. Köprülerde, binalarda, parklarda insana hizmet için yapılır” diyerek, temeli atılan Battalgazi Belediyesi Sosyal Yaşam merkezi’nin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Ümit Çimen’in yaptığı dua ile birlikte Battalgazi Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nin temeli atıldı.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Yerelli (6 yıl önce)
    İlgisiz alakasız bir sürü ZEVAT! İlgili alakalı ve yerel yönetimin temel taşı MUHTAR nerede? Yoksa bu semtte yapılacak bu tesis bu semt muhtarını ilgilendirmiyor mu? Hani bir hikâye vardır! Tavuk bir yumurta yapar ya. O misal… Buranın baştan sona yeşil alan olmasını çok isterdim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ak malatyalı (6 yıl önce)
    Bu sosyal tesis Battalgazi'ye hayırlı olur İnşallah. Dikkatimizi çeken bir ayrıntı Battalgazili olan millet vekilimiz sn Mustafa Şahin izleyebildiğim kadarıyla ben de törende idim bu kaçıncı kez törenlerde sn M. Şahin neye tepkili niçin konuşmamayı tercih eder bilen varsa öğrenmek isteriz. Sn vekilimizi gerçekten seviyoruz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Fidan Yılmazer (6 yıl önce)
    Biraz etrafa bakın insanlar neler yapıyor İyi olduğunuzu saniyorsunuz Yollar berbat ana caddeleri yapılıyor ara caddeler kostebek yuvası gibi Çöp Malatya'da en büyük sorun yol kenerlari heryer çöp poşetleri Kediler köpekler dağitmis çöp suları metrelerce akmis Aksam bi çıkıp hava alacağımız oturacagimiz bi park yok Öğrenmişler Hürriyet parkı vilayet parkı Heryer Özelleştirilmiş heryer kafe Cocuklarimizla torunlarimizla eşimizle oturacagimiz bir yet yok Ben Denizli'den geldim 5 yıl oldu gidinde görün Nihat zeybekci köy gibi aldı denizliyi Şimdiki hali Paris Yazıklar olsun memleketimiz yerinde sayıyor Daha çok şeyler var
    0
    0
    Yanıtla
  • ZİBETRA (6 yıl önce)
    Pembe otobüs getirin, sokakta müzik yapan yabancıları zabıta ile birlikte kovalayın, sonrada çıkın deyin ki "imrenilecek bir şehir!" Bu dalga geçmekten başka birşey değil. Malatya, Avrupai, vizyonu geniş Yaşar Çerçi'yi harcadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (6 yıl önce)ZİBETRA isimli kullanıcı yorumuna
    İRANLILAR VE AFGANLAR İÇİN İMRENİLECEK ŞEHİR TABİ Kİ , BİZİMKİLERİN VİZYONU BU KADAR KARDEŞ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sefa (6 yıl önce)
    2070 de görürüz heralde
    0
    0
    Yanıtla
  • öğretmen (6 yıl önce)
    Birilerine peşkeş çekilecek beton binalar yapmak yerine bu Malatya halkını nasıl mutlu ederiz onu araştırın. Bir yaşam merkezi yaptınız kaç gariban Malatyalı içine girebiliyor. İşsizlikten kaldırımlarda nerede ise yürünmüyor. Sağlı sollu parklardan trafik bütün Malatyada tek şeritten akıyor. Mazallah bir hasta ya da yangınımız olsa Allaha emanet. Ya arkadaş her tarafa gereksiz binalar dikeceğinize her mahalleye çok katlı otoparklar yapın , yolları genişletin, çocukların oynayabileceği yeşil alanlar yapın. Her şey para ya da rant değildir. Bunun öbür tarafıda var. Saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaplan (6 yıl önce)
    Issizlik açlik Malatyada her geçen gün artıyor ota böceğe gereksiz şeylere harcanan paranin hatti hesabı yok büyük şehirin sadece bankalara 60 trilyon borcu var sanayiden bir vida bile alamiyorsunuz yok şu yapiliyor yok bu yapiliyor para suyunu çektiii
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (6 yıl önce)
    Rektör de katılmış. Ya arkadaş git üniversitenle ilgilen. Stratejik plan yayınlamışlar sözüm ona hiç bir plan yok ama. Git hastanede gez üniversiten de gez eksikleri belirle arkadaş. Sen bir rektörsün.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali osman (6 yıl önce)
    hakan sen hangi çağda yasiyorsun kavşakta polis ne yapsın sinyalizasyon sistemi var arti edsler var
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali polemige girmeden leveline hitap ederek anlatim polisin neden var olmasi gerektigini.Polisin oldugu yerde millet ışıklari beklemez.Ve buda zaman kazandirir.Tıkanıklık olan yerin acılmasi daha seri olur cunku sinyalizasyon bu tikanikligi algilamaz eds var dogru malesef varmiş izlenimi var ama polis mudahele eder millete komut vererek.Umarim anlayabilmissindir.Bende anlatabilmisimdir.Polisin olmasi her zaman iyidir.Millet bi hizada olmayi seviyor.kavga gurultu korna bile olmaz .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet çelik (6 yıl önce)
    Bırakın allah aşkına 1.5 senedir o yolda çile çektik halada çekiyoruz asfalt döktünüz sonunda akıl ettiler dedik halbuki ayaklarının altlarına asfalt dökmüşler elbet seçim zamanı bizde taş dökeceğiz
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    Sayın Başkan çevre yolunda çiçeklerle böceklerle uğrsşscağınıza birde şehrin merkezine bakın azizler sokakta kaldırım diye bi şey yok yaa
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (6 yıl önce)
    Hakan sen hangi kavşakta 25 dakika bekliyorsun.Malatya'da yaşadığına eminmisin.
    0
    0
    Yanıtla
  • İlk kayisi kavşagindan adliye kavsagina gidene kadar 20 25 dakika bekledim.Akpinardan ciktim istasyon kavsagina geldim ordada 15 dakika kadar bekledim.Asıl sen Malatya da yasiyormusun erkan aksam saat 5 ile 6.30 arasi bu kavsaklarda bi gec anlarsin.Bi yerimizden uydurmuyoruz olani soyluyoruz sanki uzaydaki bi yerin zaman dilimini yazmisimda malatyada yasiyormusun diyorsun.Denk gelmedin demekki bu saatlerde o kavsaklara.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Yollar delik deşik asfalt dökmezler fotolara baktım da boşu boşuna kocaman alana hemen asfalt dökmüşler Sıfır arabam sayenizde 2 defa servise gitti bu mu hizmet
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (6 yıl önce)
    Trafigine yollarina imrenilecek bi yer.Kavşaklardaki polisler nerde acaba eskiden nokta polisleri olurdu.Bi kavşaktaki bekleme süresi 25 dakka.Özenilecek imrenilecek malatyamiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    birazda çevre yolunun altına bakın yeni doğu garajı civarı
    0
    0
    Yanıtla