SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya İnönü’den Corinthians’a

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:00:48
Malatya İnönü’den Corinthians’a
A- A+ PAYLAŞ

FIFA Dünya Kupası Brezilya 2014'te daha önce Brezilya-Meksika ve Cezayir-Rusya maçlarını yöneten ve bu maçlardaki performansı ile dünya futbol çevrelerinin takdirini kazanarak Türkiye’nin gururu haline gelen Cüneyt Çakır bu akşam 23.00’te, hakemlik kariyerinin zirve noktasını oluşturacak Sao Paolo Corinthians Stadı’nda Arjantin-Hollanda yarı final maçını yönetecek. 

İlk hakemlik deneyimini 18 Ekim 1996 tarihinde oynanan Beşiktaş-Samsun PAF Ligi maçında 1. Yardımcı Hakem olarak yaşayan Cüneyt Çakır’ın hakemlik kariyerinin dönüm noktalarında birini Malatya İnönü Stadı’nda oynan Malatyaspor – Rizespor maçı oluşturuyor. Çünkü, bugün dünyanın takdirini kazanan bir hakem olmak yolunda ilerlediği yıllarda ilk süper lig maçına Malatya İnönü Stadı’nda çıktı Cüneyt Çakır. 

Teknik Direktörlüğü’nü Ziya Doğan’ın yaptığı Malatyaspor, 29 Eylül 2001 tarihinde o günkü adıyla Türkcell Super Lig’de Rizespor’la kendi sahasında zorlu bir maç oynadı. Maçın hakemi ilk süper lig maçına çıkan Cüneyt Çakır’dı. 

Malatyaspor’dan Abdulkadir Demirci ve Fazlı Ulusoy’un golleri, Rizespor’dan ise Serkan Özdemir’in penaltıdan kaydettiği tek golle Malatyaspor’un 2-1 üstünlüğü ile biten karşılaşmada süper ligin çiçeği burnunda hakemi Cüneyt Çakır’ın yardımcılıklarını Evren Dölek, Aleks Taşçıoğlu ve Gürkan Gürakan yapmıştı. 

Cüneyt Çakır'ın başarılarla dolu kariyerinde Arjantin-Hollanda yarı finali yeni bir zirve anlamına geliyor. Daha önce FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda final yöneten Çakır, UEFA EURO 2012'nin yanı sıra FIFA U20 Dünya Kupası, UEFA şampiyonlar ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finaller yönetmiş, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nde dördüncü hakemlik yapmıştı.

Cüneyt Çakır ayrıca Doğan Babacan'ın 1974'teki katılımından 40 yıl sonra FIFA Dünya Kupası'nda maç yöneten ilk Türk hakem olmuştu.

İstanbul’da 23 Kasım 1976 tarihinde doğan Cüneyt Çakır futbol hakemliğinin yanısıra sigortacılık ile iştigal ediyor. 

AİLESİNE BAĞLI, EDEBİYAT VE MÜZİK AŞIĞI

Arjantinli La Nacion Gazetesi, "Sigorta satıcısı Cüneyt Çakır Arjantin-Hollanda maçını yönetecek" başlığıyla haberi okurlarına duyururken, Çakır'ın kupada üçüncü maçını yöneteceğini ve Doğan Babacan'dan sonra kupa maçlarına çıkan ikinci Türk hakemi olduğunu yazdı. Çakır'ın profesyonel hakem olmasının yanında sigorta satıcısı olduğu, futbol dışında ailesine bağlı, edebiyat ve müzik aşığı birisi olduğu belirtilen haberde, Çakır'ın kendisi hakkında söylediği, "Biz hakemler her gün futbolu yaşayıp soluyoruz. Ancak çalışmadığım zamanlar ailemle dışarı çıkmayı, belki sinemaya gitmeyi ya da güzel bir restoranda yemek yemeyi severim. Aynı zamanda Stephen King ve rock müzik hayranıyım" sözlerine yer verildi.

İTALYANLAR ÇAKIR'A ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Arjantin - Hollanda yarı final maçını yönetecek Cüneyt Çakır için İtalyan gazetesi La Gazzetta dello Sport, “En formda hakemi final maçına vermediler. Olsun O ilk Şampiyonlar Ligi finali ayrıca 2018 Dünya Kupası finalini yönetecek en güçlü adaylar arasında hep yer alacak” yorumunda bulundu. Gazete, hakem seçimlerinde FİFA’nın kusursuz olmadığına dikkat çekerek Brezilya - Almanya maçına, Uruguaylı Suarez’in İtalyan Chiellini’yi ısırmasını görmeyen ve İtalyan Marchisio’ya haksız kırmızı kart gösteren  Meksikalı Marco Rodriguez’e verilmesini büyük haksızlık olarak görerek, “Finali de hatalar zincirinden çıkan Özbek Ravshan İrmatov yönetirse şaşırmayalım” değerlendirmesinde bulundu. La Gazzetta dello Sport, Cüneyt Çakır’ın final listesinden çıkmasıyla İtalyan hakem Nicola Rizzoli’nin şansının arttığını da yazdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız