SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya, İnsan Hakları İhlali Başvurularında İlk Sıralarda..

A- A+ PAYLAŞ

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 15 ilde hak ihlali iddiasıyla İnsan Hakları Kurulları'na yapılan toplam başvuru sayısının, Ankara'da yapılan başvuru sayısından daha az olduğu bildirildi.

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı tarafından 2004 yılında İl İnsanlar Hakları Kurulları'na yapılan başvurularla ilgili olarak hazırlanan 'Bilgi Dosyası'ndaki istatistik rakamlara göre, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki hak ihlali iddiası başvuruların diğer bölgelere göre daha az olduğu görüldü. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 15 ilin İl İnsan Hakları Kurulları'na yapılan toplam başvuru sayısının, Ankara'daki ve İstanbul'daki başvurudan daha az seviyede olduğu ortaya çıktı.

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'nca 2004 yılıyla ilgili olarak hazırlanan istatistik rakamlara göre, Türkiye'de en fazla hak ihlali iddiasıyla en fazla başvuru yapılan ilk 7 il ve başvurular şu şekilde:

"Ankara 152, İstanbul 138, İzmir 51, Adana 26, Bartın 26, Antalya 24 ve Malatya 22".

Doğu ve Güneydoğu'daki 15 ildeki toplam hak ihlali iddiasıyla yapılan başvuru sayısı ise 92 olarak görüldü. Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde en fazla hak ihlali iddiasıyla başvuru yapılan il Malatya olurken, Adıyaman'da 1, Bingöl'de 6, Bitlis'te 4, Diyarbakır'da 8, Elazığ'da 1, Erzurum'da 13 Hakkari'de 2, Mardin'de 12, Muş'ta 5, Siirt'te 10, Tunceli'de 1, Şanlıurfa'da 4, Van'da 2 ve Batman'da ise 1 hak ihlali iddiasıyla İnsan Hakları Kurulları'na başvuru yapıldığı aktarıldı.

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı tarafından hazırlanan istatistik rakamlara göre, Türkiye genelinde 2004 yılın içerisinde Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na 354, İl İnsan Hakları Kurulları'na 466 ve İlçe İnsan Hakları Kurulları'na da 27 olmak üzere toplam 847 kişinin İnsan Hakları Kurulları'na başvurduğu kaydedildi.

Hak ihlali iddialarının toplam hak ihlali içindeki dağılımında ilk sırayı, işkence ve kötü muamele, 2. sırayı adil yargılanma hakkı, 3. sırayı kişi hürriyeti ve güvenliği, 4. sırayı yaşam hakkı, 5. sırayı sağlık ve hasta hakkı, 6. sırayı ayrımcılık yasağı, 7. sırayı mülkiyet hakkı ve 8. sırayı ise vatandaşlık hakkı iddiası alıyor.

Şikayet edilen kuruma göre ilk 5 sırayı, emniyet, adliye, bakanlık, belediye ve sağlık kurumları aldı.

FOTOĞRAF: Malatya Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu'na başkanlık eden Vali Yardımcısı Abdullah Küçük.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız