SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya İş İlanında Birinci...

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:17:52
Malatya İş İlanında Birinci...
A- A+ PAYLAŞ

İnsan kaynakları platformu Kariyer.net, 2013 yılının ilk 6 ayına ilişkin bölgesel istihdam rakamlarını yayınlandı. Kariyer.net istihdam endeksi verilerine göre yılın ilk yarısında Türkiye genelinde toplam 88.189 yeni iş ilanı yayınlandı. Tekstil, 2012 yılının aynı dönemine göre yüzde 30 artış yaparak, 13 bin 902 ilan ile sektörler arasında en çok istihdam yaratan sektör oldu. Bunu 13 bin 240 ilan sayısı ile yapı sektörü, 10 bin 917 ilan sayısı ile sağlık sektörü ve 10 bin 483 ilan sayısı ile bilişim sektörü takip etti. 

Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, 2013 yılı ilk yarısına ilişkin ilan sayılarında 2012’nin aynı dönemine göre yüzde 4 artış olduğuna dikkat çekti. Azoz, İstihdam Endeksi’nde ilk 6 ayda bölgelerin istihdamda şampiyon illeri ve sektörlerini araştırdıklarını belirterek, en hareketli bölgenin, internet kullanımının yaygınlaşmasına da bağlı olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi olduğuna dikkat çekti. 

ENÇOK İSTİHDAM GAZİANTEP'TE

İstihdam endeksi verilerine göre Ocak-Haziran 2013 döneminde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla istihdamın en hareketli olduğu bölgelerin Güneydoğu Anadolu Bölgesi geliyor. Yılın ilk yarısında bölgeden gelen yeni iş ilanları sayısında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10 artış görüldü. Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde yılın ilk yarısında toplam 2 bin 556 yeni iş ilanı yayınlandı. Gaziantep, toplam bin 281 yeni iş ilanı ile bölgede en çok iş fırsatı yaratan il oldu. Gaziantep’i 450 yeni iş ilanı ile Diyarbakır ve 340 yeni iş ilanı ile Şanlıurfa takip etti.

Tekstil sektörü, bölge genelinde toplam 450 yeni iş ilanı ile çok iş imkânı yaratılan sektör olurken; bunu toplam 291 yeni iş ilanı ile sağlık takip etti. Bölgede, aynı dönemde toplam 630 yeni iş ilanıyla en çok satış temsilcisi pozisyonuna ihtiyaç duyuldu. Mühendislik pozisyonu ise 285 yeni iş ilanı ile ikinci sırada yer aldı.

 

DOĞU'DA MALATYA ÖN SIRADA

Kariyer.net istihdam endeksi verilerine göre yılın ilk altı ayında Doğu Anadolu Bölgesi’nde toplam bin 338 yeni iş ilanı yayınlandı. Malatya, toplam 326 yeni iş ilanı ile en çok iş fırsatı yaratılan iller sıralamasında ilk sırada yer adı. Malatya’yı toplam 288 yeni iş ilanı ile Erzurum; toplam 156 yeni iş ilanı ile Elazığ takip etti. Yapı sektörü toplam 259 yeni iş ilanı ile bölgede en çok iş imkânı yaratan sektör oldu. Sağlık 190, hizmet sektörü ise 119 yeni iş ilanı en çok iş fırsatı doğan diğer sektörler arasında yer aldı. Aynı dönemde satış temsilcisi 260 yeni iş ilanı ile en çok talep görülen pozisyon olarak öne çıktı.

 

MARMARA'NIN İSTİHDAM ŞAMPİYONU İSTANBUL

İstihdam endeksi verilerine göre yılın ilk yarısında Marmara Bölgesi’nde toplam 74 bin 853 yeni iş ilanı yayınlandı. İstanbul, toplam 62 bin 040 yeni iş ilanı ile en çok istihdam yaratılan kent olurken; Bursa 5 bin 4 yeni iş ilanı ikinci, Kocaeli ise 4 bin 078 yeni iş ilanı ile üçüncü sırada yer aldı. Bilecik ise, yeni iş ilanı sayılarında yüzde 40’a varan artış oranı ile dikkat çekti. Tekstil sektörü toplam 10 bin 265 yeni iş ilanı ile en çok istihdam yaratılan sektör oldu. Bu sektörü 7 bin 861 yeni iş ilanı ile yapı ve 7 bin 800 yeni iş ilanı ile bilişim sektörleri takip etti. Marmara Bölgesi’nde en çok ihtiyaç duyulan pozisyon 10 bin 112 yeni iş ilanı ile satış temsilcisi oldu.

 

EGE'DE İSTİHDAMIN İNCİSİ İZMİR

Kariyer.net istihdam endeksi verilerine göre Ege Bölgesi’nde Ocak-Haziran 2013 döneminde toplam 9 bin 531 yeni iş ilanı yayınlandı. İzmir, toplam 5 bin 451 yeni iş ilanı ile en çok istihdam yaratılan kent olurken; turizm sektörü toplam bin 96 yeni iş ilanı ile en çok iş ilanı yayınlanan sektör oldu. Yine üretim ve endüstriyel ürünler sektörü toplam bin 6 yeni iş ilanı en çok iş fırsatı doğan sektörlerden biri oldu. Bölgede en çok ihtiyaç bin 841 ilanın yayınlandığı satış temsilcisi pozisyonu oldu.

 

KARADENİZ'DE SAMSUN BİRİNCİ

Endeks verilerine göre Karadeniz Bölgesi’nde Ocak-Haziran 2013 döneminde toplam 2 bin 851 yeni iş ilanı yayınlandı. Samsun, toplam 794 yeni iş ilanı en çok ilanın yayınlandığı şehir oldu. Samsun’u toplam 384 yeni iş ilanı ile Trabzon takip etti. Aynı dönemde tekstil sektörü toplam 452 yeni iş ilanı ile Karadeniz Bölgesi’nde en çok istihdam yaratılan sektör oldu. Bunu 324 yeni iş ilanı ile sağlık, 261 yeni iş ilanı ile yapı ve 214 yeni iş ilanı ile hizmet sektörleri takip etti. Ocak-Haziran 2013 döneminde bölgede toplamda 883 yeni iş ilanı ile satış temsilcisi pozisyonuna ihtiyaç duyuldu.

 

ANADOLU'DA ANKARA LİDER

Ocak-Haziran 2013 döneminde İç Anadolu Bölgesi’nde toplam 13 bin 943 yeni iş ilanı yayınlandı. Ankara, toplam 9 bin 663 yeni iş ilanı ile en çok iş fırsatı doğan il oldu. Ankara’yı toplam bin 304 yeni iş ilanı ile Konya ve toplam bin 69 yeni iş ilanı ile Kayseri takip etti. Eskişehir toplam 964 yeni iş ilanı ile öne çıkan bir başka kent oldu. İç Anadolu Bölgesi’nde yılın ilk yarısında en çok yapı sektöründen yeni iş ilanı geldi. Yapı sektöründen toplam 2 bin 945 yeni iş ilanının geldiği bölgede, endüstriyel ürünler sektöründe bin 572 ve bilişim sektöründen bin 484 yeni iş ilanı geldi. İç Anadolu Bölgesi genelinde yılın ilk yarısında Türkiye genelinde olduğu gibi en çok satış temsilcisi pozisyonuna ihtiyaç duyuldu.

 

ANTALYA AKDENİZ'İN ŞAMPİYONU

Yılın ilk yarısında Akdeniz Bölgesi’nde toplam 6 bin 103 yeni iş ilanı yayınlandı. Antalya, turizm sektörünün etkisi ile toplamda 3 bin 545 yeni iş ilanı ile bölgede en çok iş fırsatının doğduğu il oldu. Antalya’yı bin 704 yeni iş ilanı ile Adana ve 965 yeni iş ilanı ile Mersin takip etti. Yılın ilk altı ayında bölgede en çok iş fırsatı turizm sektöründe doğdu. Ocak-Haziran döneminde turizm sektöründe istihdam edilmek üzere toplam bin 473 yeni iş ilanı yaratıldı. Tekstil 859, yapı 733 ve sağlık 732 yeni iş ilanı ile öne çıkan diğer sektörler oldu. Yıl boyunca yayınlanan toplam bin 627 yeni iş ilanı ile satış temsilcisi bölgede en çok ihtiyaç duyulan pozisyon oldu.

Kariyer.net istihdam endeksi verilerine göre Haziran ayında toplam 13 bin 270 yeni iş ilanı yayınlandı. Haziran ayında en çok iş ilanı artışı yüzde 6 ile gıda sektöründe görüldü. Gıda sektörünü yüzde 1’lik artış ile finans-ekonomi takip etti. İstihdam endeksi verilerine göre Haziran ayında sektörlerden gelen iş ilanları ilan sayılarına göre şöyle sıralandı: Yapı (1.725), tekstil (1626), bilişim (1.179), sağlık (1.155), üretim (1.025), gıda (746), otomotiv (681), turizm (602), finans-ekonomi (460) ve perakende (395).

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız