SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya İstifade Edecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:39:07
A- A+ PAYLAŞ

Ticaret ve Sanayi Odası'nın Çevreyolu'nun eski Tekel Fabrikası arkasında yaptırdığı yeni hizmet binasının bitme aşamasına geldiği ve bu yaz mevsiminde hizmete gireceği bildirildi.

Oda binasıyla ilgili olarak Ticaret ve Sanayi Odası'nca yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Tamamen öz kaynaklarla yapılan Malaya Ticaret ve Sanayi Odası, yeni hizmet binası 13 bin metrekarelik kapalı alanla bölgesinin en büyük odası olma özelliğini taşıyor. Fuaye Salonu’ndan Konferans salonlarına kadar farklı sosyal donatılar ile bezenen Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda çalışmalar son aşamaya geldi.

Faaliyete başladığı 1923’lü yıllarda Tüccar Pazarı’nda küçük bir göz oda da sayısı 100’ü bulmayan üyeye hizmet veren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ileriki yıllarda Eski Belediye arkasında bulunan iki katlı bir binada hizmet vermeye devam etmiş ve daha sonra sırasıyla Soykan Parkı yanındaki bir iş hanına  ve son olarak bugünkü mevcut binasına taşınmıştı. Geçmiş yönetimler döneminde arsası alınan yeni Hizmet Binasının temeli ise Hasan Hüseyin Erkoç ve yönetimi döneminde atılmıştı. Geçtiğimiz yıl kaba inşaatı biten Ticaret ve Sanayi Odası’nın ince işi ise bitme aşamasına geldi. 

13  BİN METREKARE KAPALI ALANDA HİZMET!

17 bin Metrekare alanı bulunan yeni hizmet binasının hizmet alanı ise 13 bin metrekare. Son teknolojik donanımlarla kuşatılan binada ısı teknolojisi uygulaması yapılıyor. Bitirildiğinde yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olacak yeni hizmet binası 6 kattan oluşuyor. Alt katlarının kiraya verildiği binada bir de 500 kişilik bir konferans salonu bulunuyor. Sergi Salonundan, Konferans salonlarına, küçük toplantı odalarından hizmet birimlerine birçok alanda bölgesinde ilkleri bünyesinde barındıran Malatya Ticaret ve Sanayi Odası hizmeti en kısa sürede hizmete başlayacak.

ERKOÇ: ÖZ KAYNAKLARLA YAPILDI

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası binasının tam anlamıyla Malatya’nın prestij binası olduğunu belirten, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Neredeyse tamamı öz kaynaklarımızla yapıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden 500 bin TL civarında yardımın dışında odanın birikimleri ve kısmen de kredi kullanarak binamızı bu aşamaya kadar getirdik” ifadesini kullandı. Her anlamda bölgesinin en büyük hizmet binasına sahip Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın hizmetleri daha aktif hale getirdiğini belirten Erkoç sözlerini şöyle tamamladı, ”Bu binamız bize göre Malatya’nın gurur binası. Her açıdan teknolojik donatılarla bezendi. Alt katları komple kiraya verdik. Odamız böylece yıllık ortalama 500 bin TL kira geliri elde etmiş olacak. Biz büyüyen ve gelişen Malatya’nın farkındayız. Gelişen şehrimizin hizmet birimlerinin de buna göre dizayn edilmesi gerektiği bilinci ile hareket ediyoruz. Birkaç yıl önce binamızın temelini attığımızda, biz bile zorlanacağımızı düşündük. Ancak Allah’a şükür çok zorlanmadan binamızı bitme noktasına getirdik. Birkaç haftaya kadar ince işimiz komple bitmiş olacak. Sırada tefrişi var. Bunu da bitirirsek Yaz ayı gibi hizmet artık buradan verilecek. Muhtemelen Oda ile bağlantılı bazı birimleri de bu binada toplamayı düşünüyoruz. Böylece üyelerimize hizmeti daha seri bir şekilde götürmeyi amaçlıyoruz. Çevre Yolu’nun hemen kenarına kurulan binamız üyelerimizin park sorunu yaşamadan sorunlarını çözebileceği bir konumda. Her türlü sosyal donatılarımız bulunuyor. Konferans salonundan sergi salonuna kadar Malatya’nın istifade edebileceği bir bina yaptık. Bu süre içerisinde değerli yönetim kurulu üyelerimizin ve meclis üyelerimizin destekleri için onlara bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bu bina ile Malatya’nın 2023 vizyonunu tam anlamıyla rayına oturacaktır.”

“10 DÖNÜMLÜK ARSA KAZANDIRDIK”

Erkoç’un binanın yanı sıra gelişen Malatya’nın istikametini hesaplayarak Beylerderesi Mevkii’nde de  10 dönümlük bir araziyi odaya kazandırdıklarını belirterek, ”Bizden öncekiler Çevre Yolu kenarında arsayı alarak bugün hizmet binasının yapılmasına vesile oldular. Biz de 20 yıl sonra Malatya’nın Ankara istikametine doğru gelişeceğini hesaba katarak LCW’nin hemen yanında bulunan 10 dönümlük bir araziyi odamıza kazandırdık. İlerideki şartlara göre burası da iyi bir şekilde değer kazanacaktır.” ifadesini kullandı." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız