SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya İyi Olsun"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:19:35
A- A+ PAYLAŞ

 Emekli Anayasa Mahkemesi Üyesi ve eski Malatya Valisi Mustafa Yıldırım, "Bir yerde esnafın yüzü gülüyorsa orada her şey güzel gidiyor demektir. Esnafın yüzü gülmüyorsa sıkıntı vardır" dedi.

Yıldırım; Malatya ziyareti kapsamında Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkan Vekili Orhan Özbek ve oda başkanları ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren’i ziyaret etti.

MESOB Başkan Vekili Orhan Özbek, “Malatya’ya hoş geldiniz demiyoruz, memleketinize hoş geldiniz. Sayın Valimizin Malatya’da yapmış olduğu hizmetler hepimizi gururlandırmıştır. 10 yıl oldu ayrılalı, halen içimizde sevgisi vardı. Malatya’yı unutmadığı için teşekkür ediyoruz. Kendileri bizi unutmadı, bizde kendilerini unutmadık” dedi.

Yıldırım ise, “18 yıl valilik yaptım. En son Malatya Valisiydim, buradan Anayasa Mahkemesi Üyeliğine seçildim. Anayasa Mahkemesi’nde 7 yıl üyelik yaptıktan sonra 2 yıl önce yaş haddinden emekli oldum. Malatya insanı çok cana yakın, çok sıcak ve çok vefalı. Malatya’nın konumu ve iklimi de öyle. Allah’ın bir lütfüdür. Ben derim ki, narenciye hariç her şey Malatya’da yetişebilir, olabilir. Zaten Malatya’ya Doğu’nun Parisi boşa dememişler. Burada çalıştığım 3.5 yıl içerisinde Malatya’ya katkıda bulunmaya çalıştık” diye konuştu.

Yıldırım, “Türkiye’de esnaf Cumhuriyetinde garantisidir, rejiminde garantisidir, istikrarında, huzurunda garantisi esnaftır. Yani bir yerde esnafın yüzü gülüyorsa, orada her şey güzel gidiyor demektir. Esnafın yüzü gülmüyorsa, demek ki sıkıntı vardır. Onun için ben esnafa çok önem verdim. Burada sizlerle hep işbirliği içerisinde olmaya çalıştım. İnşallah hep mutlu olun, yüzünüz gülsün, işiniz gücünüz iyi olsun. Esnaf iyi olsun, Malatya iyi olsun, Türkiye iyi olsun. Bizim temennimiz o” şeklinde konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ise, Yıldırım’ın iyi bir devlet adamı olduğunu ve Malatya’ya önemli hizmetler verdiğini söyleyerek, “Her konuda biz yardım aldık. Kendisi iyi bir devlet adamıdır. Bizim çok iyi günlerimiz oldu. Biz kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

GAZETECİLER CEMİYETİ'NDE..

Yıldırım, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüşen Yıldırım, 10 yıl sonra yapmış olduğu ziyaretten dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Yıldırım, “Malatya’da görev yaptığım 3.5 yıl içerisinde yazılı ve görsel basın ile yakın iş birliği yapmıştım. Basın artık bütün dünyada yeni bir kuvvet olarak ortaya çıkıyor. Hem siyaseti yönlendirmekte, hem eleştirmekte, hem yol göstermekte, zaman zamanda yapılan çalışmaları kamuoyuna mal etmekte. Onun için devletin belli kademelerinde görevli olanlar, başta siyasiler olmak üzere basın ile iç içe olmak, onlarla beraber çalışmak durumundadırlar. Kamuoyunu doğru mesaj vermek ve yapılan çalışmaları anlatmak için gereklidir. Basın doğru bilgilendirme yapmasının yanında, basın eleştiri hakkını kullanmalı. Çok önemlidir. Sizi hep met eden kişilerden mutlu olmayın. İyi şeyler yapıldığı zaman met edilmesi güzel bir şeydir. Ama yanlışlar yapılıyorsa onların da eleştirilmesi lazım. Her kademedeki yöneticilerin eleştiriden mutluluk duyması lazım. Demokrasinin esası da odur” dedi.

Yıldırım, bir süre basın mensupları ile sohbet ederek anılarını tazeledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız