SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Kaderini AK Partiyle Eşitledi"

0
Güncellendi - 2017-08-07 21:02:43
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetlerinin Türkiye'yi her alanda en az 3 kat büyüttüğünü belirterek, "Bir yandan demokrasiyi geliştirirken bir yandan da ekonomiyi büyüttük. Bir yandan terör örgütleriyle mücadele ederken bir yandan da milli birlik ve beraberliği sağladık." dedi.

Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı, Malatya Stadyumu ve yapımı tamamlanan diğer tesislerin toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kentte ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Tüfenkci, Malatya'nın kendi kaderini Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kaderiyle eşitleyen bir şehir olduğunu ifade etti.

Tüfenkci, Malatya'nın, 2002'de şer güçlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclise girmesini engelemeye çalıştıkları sırada, 2008'de Adalet ve Kalkınma Partisi'ni kapatmaya çalıştıklarında, 2013'te Gezi Parkı bahanesiyle sokakların altını üstüne getirdiklerinde ve 2016'da hainlerin darbe girişimi sırasında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanım Malatyalılar 2002'de de yanınızdaydı, Allah'ın izniyle 2019'da yanınızda olacak inşallah. Kendi ülkesine, kendi milletine ihanet edenlere karşı da Malatyalı yumruğunu sert tuttu. Malatya 15 Temmuz'da direnciyle, mücadelesiyle darbenin seyrini değiştiren şehirlerden birisi oldu. Allah'a hamdolsun 16 Nisan referandumunda da bu alçaklara Malatya sandıkta gereken cevabı verdi mi arkadaşlar? Artık bu ülkede, millete rağmen bir şey olmasın, vesayet odakları bir daha söz sahibi olmasın diye cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine 'evet' dedi. Malatyalı hemşehrime huzurlarınızda bu duruşları nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyorum."

- "Ekonomiyi büyüttük"

Hükümetin çalışmaları hakkında bilgi veren Tüfenkci, sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanım, sizin önderliğinizde AK Parti hükümetleri Türkiye'yi her alanda en az 3 kat büyüttü. Bir yandan demokrasiyi geliştirirken bir yandan da ekonomiyi büyüttük. Bir yandan terör örgütleriyle mücadele ederken bir yandan da milli birlik ve beraberliği sağladık. Hayata geçirdiğimiz en güçlü yapısal reformlardan olan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi uyum yasalarını sizin önderliğinizde çıkarırken, bir yandan da ekonomik atılım ve reformları gerçekleştirerek yürüyüşümüze, 2023 hedeflerine doğru, kararlılıkla ve azimle güçlenerek devam edeceğiz. Daha çok çalışacağız, daha çok koşacağız, birlik olacağız, beraber olacağız hep birlikte Malatya olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız."

- Diğer konuşmacılar

Malatya Valisi Ali Kaban da 15 Temmuz ihanet teşebbüsüne karşı ülkenin her köşesinde olduğu gibi Malatya'da da halkın tüm kesimleriyle kenetlenerek, milli birlikten yana sarsılmaz bir irade ortaya konduğunu söyledi.

Kaban, Malatya'nın bu tür ihanet kalkışmalarına karşı birlik ve beraberlik içerisinde olmaya devam edeceğini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Malatya'nın her zaman kendine hizmet edenin arkasında durduğunu belirterek, "15 Temmuz sürecinde ilk andan itibaren sokak ve caddelere çıkarak nöbet tutan hemşehrilerimizle ne kadar gurur duysak az." diye konuştu.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mehmet (6 yıl önce)
    Sayın bakan turkıye genelınde tüm illere yapılan duble yollar ve tüneller ile ılgılı konuşuyor sanırım! Kendısıne soruyorum? Malatya da sivil bir havalimanı yapacaz dedınız? Hani nerde... malatya ya vagon fabrıkasını açacaz dedınız hani nerde? Hasan celebıye fabrıka yapılacaktı 700 kışi istıhdam edılecektı, fabrıka Sivas dıvrıgı ye yapılmış alımlar orda olmuş malatya daki fabrıka ıptal olmuş.. hani nerde? 2. Ci ünıversıte yapacaktınız hani nerde? Şehir hastanesi buyuksehırlere yapılacaktı Elazığ'a yapılıyor hani nerde? Malatya yı buyuksehır yaptınız ama içi boş, bölge müdürleri hani nerde? Sultansuyu haramız var hıpodrom Elazığ da hani nerde? Bana bunları anlat sayın bakan! Erzıncan raylı sıstem onayı hazıneden çıkmış ve yapılacak. Erzıncan buyuksehır bıle degıl, trambus yaparak amaçınız neydı bakan?
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    kaderin üstünde bir kader vardır ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır .Biz batırsak ta onaran, bir olan ALLAH vardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (6 yıl önce)
    Sayın Gümrük hemde ticaret bakanı olan ağabeyim sayın bakanım. KAYISI dan biraz konuşsan. Ama nerdeeee
    0
    0
    Yanıtla
  • Baybars (6 yıl önce)
    Evet eski güzel doğa şehri malatya yok artık. Eskiden değişen tek şey asfaltlar düzensiz halkın hiç kullanmadıgı projeler kaç senedirli hızlı tren yok monoray yok yeni bir şey yok piknik tesisleri yarım asır önce ne yapılmıssa o ilçeler halen ıssız :) Sözde büyükşehir bir 2.çevre yolu olmayan malatya...
    0
    0
    Yanıtla