SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Kan Kaybediyor"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün kapatılarak Elazığ'a bağlanmasına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, " Tarımsal üretim için de Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Malatya için büyük bir önem taşımaktaydı." dedi. 
 
YILLAR SONRA ANLAŞILACAK
 
Yıllar sonra kaybettiklerimiz daha iyi anlaşılacak diyen Milletvekili Ağbaba, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Merkez ve Taşra Teşkilatı’nda Düzenleme Yapılması hakkındaki kararname, Resmî Gazete’de yayınladı. Kararnameye göre Malatya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, İl Müdürlüğü’ne dönüştürülerek, Bölge Müdürlüğü yapılan Elazığ’a bağlandı.
 
Aylardır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün Malatya için çok büyük bir önemi olduğunu, bölge müdürlüğünün Malatya’da kalması gerektiğini defalarca dile getirdim. Meclis kürsüsünde ifade ettim. Basın açıklamaları yaptım. Ancak Malatya kamuoyunun sessizliği ve yeterli tepkiyi göstermemesi sebebiyle bölge müdürlüğümüz Elazığ’a bağlandı." dedi. 
 
"KAN KAYBETMEKTEDİR"
 
Malatya'daki bölge müdürlüğünün tarımsal üretim için önemli olduğunu söyleyen Ağbaba; " Meteoroloji Bölge Müdürlüğü kara üzümü ile ünlü Arapgir için, Elma ve fasulyesi ile ünlü Doğanşehir için, Armudu ile ünlü Akçadağ için, Cevizi ile ünlü Hekimhan için, Buğdayı ile ünlü Yazıhan için, kavunu ile ünlü Arguvan için ,kirazı ile ünlü Yeşilyurt için, narı ile ünlü Doğanyol için, Battalgazi için, Pütürge için, Kuluncak için, Kale için, Darende için, kayısı üretici tüm Malatyalılar için çok değerli idi. Malatya tarımsal üretim açısından doğu ve güneydoğuda söz sahibi olan bir şehirdir. Tarımsal üretim için de Meteoroloji Bölge Müdürlüğü büyük bir önem taşımaktaydı. Ancak AKP Hükümeti her zaman olduğu gibi bir kez daha Malatya’yı cezalandırmayı tercih etmiştir. AKP, elini Malatya’nın üzerinden çekmelidir. Malatya artık büyümek, gelişmek, modernleşmek istiyor.Tüm  Malatyalılara seslenmek istiyorum. -Siz sesinizi çıkarmadıkça- Malatya kaybetmeye devam edecektir. Malatya hızla gerilemektedir. Malatya hızla kan kaybetmektedir. Malatyalılar üzerlerine ölü toprağı serpilmiş gibi davranmaktadır. Yıllar sonra kaybettiklerimiz çok daha iyi anlaşılacak, ancak iş işten geçmiş olacaktır. Malatyalıları Malatya’ya sahip çıkmaya davet ediyorum. Kaybetmek Malatya’nın kaderi değildir." ifadelerini kullandı. 
 
ÖĞRENCİ AİLELERİ İLE BASIN AÇIKLAMASI

 
Milletvekili Veli Ağbaba,  tutuklu olan İnönü Üniversitesi öğrencilerinin aileleri ile de ortak basın açıklaması yaptı. 
 
Ağbaba, İnönü Üniversitesi öğrencisi olup da konser bileti satmak, puşi takmak, kitapçılarda bulunabilen kitapları bulundurmak suçlarından tutuklu bulundukları ileri sürülen öğrencilerin durumlarını dile getirdi. 
 
Ağbaba konuşmasında, "Bu kapsamda yargılanan bir de anne var. Hapishanede hayatını kaybeden kızının fotoğrafını, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde taşıdığı için Hatice Harman'a örgüt propagandası yapmaktan dava açılmıştır." dedi.  Hrant Dink'in davasının da 17 Ocak'ta görülmeye devam edeceğini söyleyen Ağbaba, "Umuyor ve istiyoruz ki, her iki dava da adil kararlarla sonuçlanır" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız