SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Kapsama Giriyor'

A- A+ PAYLAŞ

TBMM Eski Başkanı, AKP Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ve beraberindekiler, AKP’ye geçen Zonguldak Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ı makamında ziyaret etti. Bu arada AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık da büyükşehirden geri dönüşün söz konusu olmadığını söyledi.

MALATYA KAPSAMDA..
Gazetecilerin Zonguldak’ın Büyükşehir olması ile ilgili sorusuna yanıt veren Toptan, İçişleri Bakanlığı’nın bu yönde çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

Toptan, “Büyükşehir şartları değişmiyor. Malatya, Denizli ve Şanlıurfa bu kapsama giriyor. Zonguldak’ın büyük şehir olma ihtimali zayıftır” dedi.

"GERİ DÖNÜŞ YOK"
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, büyük şehir konusunda Malatya ile ilgili olarak geri adım atılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Çalık ve beraberindeki AKP'li yöneticiler devlet hastanesi'nin Beydağı Kampüsünü gezerek incelemelerde bulunup, hastaları ziyaret etti.

Çalık, "Bu mübarek Ramazan ayında hastalarımızla birlikte olmaktan ve hastane personelimizi dinlemekten memnun olduk. 1964 yılında yapılan bu hastanenin fiziki yapısı Malatya’nın şartlarına yakışmıyor. Yeni hastane 2 yıl sonra Malatyalı hemşerilerimizin hizmetine sunulacak. Güzel bir proje ile hizmet verecek" dedi.

Büyük şehir konusundaki tartışmalarla ilgili olarak ise Çalık şu değerlendirmeyi yaptı:

"Büyük şehir olma konusunu 1 yıl önce sayın Başbakanımızla görüşmüştük. Yeni bir çalışma yapılmasını sayın Başbakanımız talimatlandırmıştı. Sayın bakanımızın yapmış olduğu açıklamada büyük şehir olacak iller arasında Malatya'nın da olduğunu söylemesi bizi mutlu etmiştir. Teknik çalışmalar halen devam ediyor. Sayın bakanımızın çalışmalar devam ederken açıklama yapması bizleri de çok sevindirdi. Geri adım yoktur, teknik çalışmalar halen devam ediyor. Listeye daha fazla il eklenebilir, ilave edebilir. Malatya ile ilgili bir sorun olmayacağı kanaatindeyim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız