SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Kararını Vermiş"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:18:02
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi ilçesinin kırsal kesimdeki 4 mahallesini ziyaret ederek burada hem sorunları dinlediler ve hem de Cumhurbaşkanlığı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için destek istediler. 

Milletvekili Çalık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, beraberindeki partili yönetici ve belediye meclis üyeleri ile birlikte Battalgazi’nin kırsal kesimdeki mahalleleri olan Bulgurlu, Göller, Bağtepe ve Hacı Yusuflar Mahallelerini ziyaret ettiler, Ziyaretlerde mahalle muhtarları ve vatandaşlarla sohbet eden Çalık ve Çakır, burada alt ve üst yapı ile ilgili olarak vatandaşlardan gelen talepleri dinlerken, Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan içinde destek talep ettiler.

“MALATYA EN YÜKSEK OYU VERECEK”

Ziyaretlerde konuşan Milletvekili Öznur Çalık, “Her dönem Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçiminde bir kriz yaşatılmış. Her dönem de olduğu gibi 2007 yılında sayın Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı seçeceğimiz dönem de dayatılan 367 krizi gibi, bir önceki seçimde de Ahmet Necdet Sezer ‘i hatırlayın. Her cumhurbaşkanlığı seçimi bir kriz haline gelmişken Türkiye şimdi bu krizi milletimiz çözecek ve milletimizin oyları ile Çankaya’ya milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan çıkacak. Neden çıkmalı, bir demokratikleşmeli sürecimiz devam etmeli. Her alanda askeri vesayetin, bürokratik vesayetin kaldırıldığı bir Türkiye. Olmalı. Çözüm süreci devam etmeli. Kardeş kanı akması mutlaka durdurulmalı, Ekonomik istikrar mutlaka devam etmeli. Bununla birlikte Türkiye’nin altına dinamiti koyan 17 Aralık, 25 Aralık süreçlerini bize maalesef yaşatan paralel yapıyla mücadele etmek için 10 Ağustos bizim için çok önemli. Milletin oyları ile seçilecek cumhurbaşkanı bizim için çok önemli. Yerel seçimlerde Malatya Türkiye ikincisi olmuştu. Ama bu sefer Allah nasip ederse yüzde 75’in üzerinde alacağımız oyla Türkiye’de Recep Tayip Erdoğan’a en yüksek oyu biz vermiş olacağız” dedi.

Çalık şöyle devam etti, “biz ne yaptık, askeri darbeye dur dedik, vesayetlerin hepsine dur dedik, milletin karşısında duran ne ise bürokrasi ise, asimilasyon politikalarıysa, yargıysa her şeyin karşısında dimdik durduk. Demokratikleşme sürecini başlatan AK Parti’nin lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz artık eski Türkiye istemiyoruz. Evet konuşan Türkiye istiyoruz. Ama eski Türkiye artık eskide kaldı. Yeni Türkiye AK Parti iktidarı ile icraatı ile ortada. Biz her daim icraatımızla konuştuk. Mazlumların, mağdurların tüm coğrafyadaki herkesin yanında olan Recep Tayyip Erdoğan 10 Ağustos’ta Allah nasip ederse milletin adamı olarak, çatı adayının karşısında Cumhurbaşkanı olmalı. İstiklal Marşını okumaktan mahrum olan birisini, aciz olan birisini milletimin takdirine bırakıyorum” dedi.

AK Parti iktidarı ile birlikte 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık, 1 yıllık eylem planlarının bugün 2023, 2051 ve 2071 hedefleri ile ortaya konduğunu belirten Çalık, “İnsanın yaşam kalitesinin arttığı, demokratik koşullarda herkesin istediği gibi yaşama özgürlüğüne sahip olduğu, istediği dili konuşabilme özgürlüğüne sahip olduğu, istediği eğitimi istediği kıyafetle alma özgürlüğüne sahip olduğu yeni bir Türkiye tasavvur ediyoruz” diye konuştu.

“MALATYA KARARINI VERMİŞ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Artık köylerimizin 4-5 yıl içerisinde asla ve su ve yol sorununu olmaması gerekiyor. Yolları yaparken sadece asfalt değil, daha kaliteli bir hale getirmemiz gerekiyor. Su ile ilgili olarak ise bu sene bir kuraklık var. Ama bölgelerimizde yaşanan özellikle merkez kaynaktan beslenen sudaki problem tamamen kaçak su kullanımından kaynaklanıyor. Bunun üzerine denetimlerle gideceğiz. 4-5 ve 10 bin TL’yi bulan cezalar yazılıyor. Hemen icraya ve savcılığa veriliyor. Dolayısıyla çok ciddi mağduriyetlerde yaşanıyor. Biz geçtiğimiz bir ay içerisinde 150’nin üzerinde kaçak su yakaladık. Bu ekiplerin sayısını arttıracağız. Köy ve beldelerimizde olsun, sahayı her noktada tarayacağız. 7-8 tane kaçak ekibi oluşturacağız, sadece merkezdeki alanlar için. Öyle yada böyle suyun her noktasına hakim olmak zorundayız” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için ise Çakır, “Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde biz mahallelerimizi ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerimizde sadece Cumhurbaşkanlığını konuşmuyoruz, bölgelerimizin genel sorunlarını da konuşuyoruz ve konuşma fırsatı ve istişare etme fırsatı buluyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimi ülkemiz için çok önemli. Ortadoğu’nun, Avrupa’nın ve İslam dünyasının gözü Türkiye’deki seçimlerde. Malatya bugüne kadar seçimlerde Türkiye’nin geleceğini çok iyi okudu ve bütün seçimlerde hem AK Parti’ye ve hem de sayın Başbakanımıza büyük destek verdi. 10 Ağustos, Türkiye için bir dönüşümün tarihidir. İlk defa halk kendi cumhurbaşkanının seçecek. Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi Meclisin seçtiği değil, halkın kendi hür iradesi ile seçtiği bir cumhurbaşkanı olacak. Gerçekten Malatyalı kararını vermiş gözüküyor. Malatya’dan büyük bir oy oranı ile Türkiye’de derece yapacağımızın kanaatindeyim. Bu seçimde de Malatya’da yüzde 80 oy alacağımızı düşünüyorum. Bu süreci ülkemiz adına da bölgemiz adına da sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçireceğiz. Türkiye’nin bu dönemde de güçlü bir lidere ihtiyacı var. Türk halkı bugüne kadar gerçekten ne yapacağını çok iyi bildi. Etkilenmeden, kendisine hizmet edene, kendisini içinden çıkmış bir lideri bütün seçimlerde baş tacı etti” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız