SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Katkı Sağlıyor"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Valiliği tarafından düzenlenen Uluslararası Malatya Türk Halk Müziği Sempozyumu sonucunda, Malatya'nın kültür ve sanat faaliyetleriyle adından söz ettiren illerin başında geldiği ortaya çıktı. 
 
Dede Korkut Parkı'nda gerçekleştirilen yemek davetine Vali Ulvi Saran, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu ile çok sayıda davetli katıldı. Yemek davetinde Vali Ulvi Saran, türkü sempozyumu ile ilgili basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Vali Saran, Malatya'da düzenlenen sempozyumun Türk kültürüne önemli katkı sağlayacağını ifade ederek şöyle konuştu: "Malatya'da çok önemli bir etkinlik icra ediliyor. Uluslararası Malatya Türk Halk Müziği Sempozyumuna Türkiye'nin dört bir tarafından gelen halk bilim uzmanları, edebiyatçılar, Türk musikisine gönül verenler, Türk Halk Müziğine gönül veren insanlar, Malatya'da Türk Halk Müziği'nin şu anki durumu, geçmişi ve geleceğiyle ilgili bilgi alışverişinde bulundular. Böylelikle Malatya, Türk kültürüne önemli bir katkıda bulunmuş olacak." 
 
Malatya'nın özellikle Türk Halk Müziği çerçevesinde önemli bir yerinin olduğuna dikkat çeken Vali Ulvi Saran, şunları söyledi: "Arguvan türküleri, Malatya'nın adını Türkiye'ye duyuracak kadar bir zenginliğe sahip. Öte yandan Malatya, Türk kültürüne pek çok boyutuyla da hizmet veriyor. Malatya'nın böyle önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapmasıyla, Türkiye'de kültürün ve kültür kaynaklarının daha iyi gelişeceğine inanıyoruz. Halkımızın özellikle gençlerin, bizlerin gelişmemizde önemli rolü bulunan ve
Türk kültürünün önemli kaynaklarından biri olan Türk Halk Müziğine aşina olmaları gerekiyor. Türk Halk Müziği örneklerini bilmeleri gerekiyor. Türkiye'de Türk Halk Müziği'ne ilgi ne yazık ki giderek azalıyor."
 
Özellikle POP müziğin gençlerin ilgisini daha fazla çektiğini anlatan Saran, sözlerine şöyle devam etti: "Bizim amacımız Türk Halk Müziğini ve türkülerimizi gençlerimize sevdirmek. Gençlerimizin kültürümüzün beslendiği temel kaynaklardan biri olan Türk Halk Müziğine olan ilgilerini artırmaktır. Bilimsel nitelikli olan bu sempozyumda Türkiye'nin dört bir yanından gelen bilim adamları, Türk Halk Müziği'nin geçmişten günümüze nasıl bir değişim geçirdiğini tartışıyorlar. Bu konuda fikir alışverişinde bulunarak, değerlendirmelerini yapıyorlar. Sonuç itibariyle 3 günlük süre içerisinde 70'e yakın bilimsel bildiri sunulacak ve bu bildiriler sonunda Malatya Valiliğimizin oluşturacağı yayın dizisi içerisinde bir kitap halinde basılacak. Türk Halk Müziğinin gelişimiyle ilgili araştırma yapmak isteyen bilim adamlarına, araştırmacılara önemli bir kaynak olarak yayın hayatına kazandırılmış olacak." 
 
Vali Saran, Malatya'nın kültür ve sanat faaliyetleriyle adından söz ettirdiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Kültür sanat faaliyetleri yönünden Malatya son dönemde önemli etkinliklere sahne oluyor. Valiliğimizin ve Kültür Müdürlüğümüzün çok önemli mesai ve katkıları var. Hepimizin bildiği gibi Uluslararası Malatya Film Festivali de bu etkinliklerimiz arasında yer alıyor. Geçen yıl ilkini düzenledik. Önümüzdeki haftada ikincisini yapacağız. Amacımız Malatya'nın Türk kültürüne sağlayabileceği katkıları
daha fazla genişletmektir." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız