SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Kaybediyor Ama.."

0
Güncellendi - 2017-02-23 02:37:16
A- A+ PAYLAŞ

  • Prof.Dr. Özdemir'e veda yemeği.. "‘Cumhurbaşkanımızla konuşun Ramazan Hoca’yı gitmekten vazgeçirsin’ dediler”

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü, emekli olup Bezmiâlem Üniversitesi’ne geçen İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Kardiyolog Prof. Dr. Ramazan Özdemir’in onuruna bir veda yemeği verdi.

Veda yemeğine Malatya protokolünden ve siyaset dünyasından yoğun bir katılım gerçekleşirken, yemek boyunca duygu yoğunluklu, hüzünlü anlar ve sahneler yaşandı. Prof. Dr. Ramazan Özdemir, kendisine dair yapılan konuşmaların ardından veda konuşması için çıktığı kürsüde konuşmaktan bir hayli zorlandı, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Ramazan Özdemir’i anlatırken, “O benim sadece 25 yıllık çalışma arkadaşım değil, kardeşimdir. Amerika’ya gittiğimde de benim kefil olarak bıraktığım kardeşimdir” dedi. Prof. Dr. Kızılay, “Bugüne değin, buradan çok hocamız geldi, geçti. Ama insanımıza, Malatya’mıza 7 gün 24 saat hizmet veren çok az hekim geçti. Onların başında da Ramazan Özdemir Hocamız geliyor” diye konuştu. Malatya Valisi Mustafa Toprak ise, “Şehrin her rengi bugün Ramazan Hoca’yı uğurlamaya gelmiş… Bu büyük bir mutluluk, gurur verici bir tablodur. Malatya evladını Malatya’dan kaybediyor. Ama İstanbul ve 80 milyon kazanıyor” dedi.

Veda yemeğine yoğun katılım

Üniversite kampüsünde Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki balo salonunda, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın ev sahipliğinde Prof. Dr. Ramazan Özdemir onuruna verilen veda yemeğine, başta çalışma arkadaşları olmak üzere, akademi, siyaset, bürokrasi ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı. Yemeğe katılanlar arasında Malatya Valisi Mustafa Toprak, CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Faruk Fidan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Malatya Barosu Başkanı Enver Han, Malatya Müftüsü Ümit Çimen, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Cengiz, rektör yardımcıları, dekanlar ile iş dünyası ve medya temsilcileri yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay: Tıp Fakültesine emeği en çok geçen isim Ramazan Özdemir’dir

Veda yemeğinde ilk olarak konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Ben Ramazan Hocamla 25 yıldır birlikte çalışıyorum. Bir hekim olarak Malatya’ya büyük hizmetleri oldu. Ben böylesine kıymetli bir hocamızın üniversiteden sağlıkla emekli olmasından mutluluk duyarken bir taraftan da burukluk hissediyorum. Bizim rektörlüğümüz döneminde gitmesinden burukluk duyuyorum” dedi.

Prof. Ramazan Özdemir’in mesleki ve insani özelliklerini anlatan Prof. Dr. Ahmet Kızılay,“İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi’nde bugüne değin çok hekim görev yaptı. Çok hekim geldi ve geçti. Fakat tıp fakültesinde en çok emeği geçen hocamız, kardeşim, 25 yıllık çalışma arkadaşım Prof. Dr. Ramazan Özdemir oldu. Onunla bunca yıl çalışmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Malatyamıza çok emek verdi, çok hizmet etti. Bugünden sonra ülkemize İstanbul’da hizmet edecek. Bugüne değin, çok hocamız geldi, geçti. Ama insanımıza, Malatya’mıza 7 gün 24 saat hizmet veren çok az hekim geçti buradan. Onların başında da Ramazan Özdemir Hocamız geliyor” şeklinde konuştu.

“Kalmasını çok istedik ama…”

Prof. Dr. Ramazan Özdemir’in kendileriyle çalışmaya devam etmesini çok istediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Kızılay, bunun için Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi’nin de devreye girdiğini söyledi. Prof. Dr. Kızılay, “Sayın Bakanımız Bülent Tüfenkçi de Ramazan Hoca’nın kalması için Malatya’da kalp hastanesi açalım dedi. Bu projeyi de gerçekleştirileceğiz ama gönül isterdi ki Ramazan hocanın varlığında bu hastaneyi açalım. Ben bugüne kadar ki hizmetleri için teşekkür ediyorum ve yeni uzman hekimler yeni profesörler yetiştirmesini diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Prof. Özdemir’in İnönü Üniversitesi’nde kıdemli profesör olarak emekli olmasının mesleki yaşamının ilk devresini oluşturduğunu, İstanbul’daki çalışmalarının da hayatında yeni bir sayfa ve mesleki yaşamının ikinci devresi olduğunu belirterek, “Değerli kardeşime, bugüne kadar verdiği hizmetler için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yaşamında da, ailesi ile birlikte sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ağbaba: “Ayrım yapmadan fedakârca Malatya halkı için çalıştı”

Veda yemeğinde konuşan isimlerden biri de CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ydı.

Veli Ağbaba, veda yemeğine siyasi bir kimlikle değil, Ramazan Özdemir’in “Ramazan Özdemir’in bir arkadaşı dostu olarak bulunuyorum. Zeynep’in ve Burak’ın (Prof. Özdemir’in çocukları)amcası dayısı olarak buradayım. Ramazan Özdemir’in doktorluğunu bilmiyorum ama iyi diyorlar. Fakat insanlığına diyecek bir şey yok” diye konuştu.

Ağbaba, “Prof. Dr. Ramazan Özdemir gecesini gündüzüne katarak, hastalarının kimine teyze kimine amca, kimine dayı, kimine gardaş diyen bir öğretim görevlisi, bir hoca ama her şeyden önce ortalama bir Malatyalı. Kentini seven, kentinde yaşayan herkesi seven, Alevi-Sünni, sağcı-solcu veya etnik kimlik ayrımı yapmadan herkese insan olarak bakan bir gönül adamı. Ramazan Özdemir demek her ortalama Malatyalı gibi keskin, katıksız Malatyaspor sevdalısı demek. Bu kente emekleri olan bir marka demek” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, konuşmasını şöyle tamamladı: “Odasına girdiğiniz zaman Malatya’nın ortak değerlerini taşıyan bir insan. Yaklaşık 20 yıldır bazen bir siyasetçi bazen bir arkadaş olarak arıyorduk. Malatya’nın, Turgut Özal Tıp Merkezi’nin bir marka olmasında büyük emekleri ve fedakarlıkları var. Başta rektörümüz olmak üzere buradaki hocalarımız sayesinde TÖTM bir marka oldu. Ben bugün Ramazan hocanın şahsında geçmişten bugüne kadar bugün burada olmayan hocalarımız da dahil emeği geçen herkesi saygıyla sevgiyle anıyorum. Ramazan Hocamızın yolu açık olsun”.

Vali Toprak: “Malatya evladından ayrılıyor ama 80 milyon onu kazanıyor”

Prof. Dr. Ramazan Özdemir onuruna verilen veda yemeğinde son olarak Malatya Valisi Mustafa Toprak konuştu.

Vali Mustafa Toprak, Ramazan Özdemir’i tanımış olmaktan gurur duyduğunu, ama Malatya’dan ayrılması nedeniyle hüzünlü olduğunu ifade ederek, “Yaklaşık 7 ay önce Malatya’ya geldim ama kendisiyle tanışmadan önce kendisinin insanlara dokunuşunu, insan odaklı çalıştığını, kalpten insanlara dokunuşunu yüreğinden gelen, gönlünün sesinin ve dokunuşunun uzmanı olduğu kalple birlikte daha da anlamlı bir hale geldiğini ben de buradan öğrenmiş oldum” dedi.

“Ramazan hocayı burada tanımış olmak ayrı bir gurur ve sevinç kaynağı iken bir taraftan da Malatya evladını Malatya’dan kaybediyor. Ama, İstanbul ve 80 milyon kazanıyor” şeklinde konuşan Vali Toprak, Prof. Dr. Özdemir’in nerede olursa olsun İnönnü Üniversitesi’nin bundan sonraki gelişimine katkılarını esirgemeyeceğine inandığını söyledi. Vali Toprak, “Ramazan hoca buradan ayrılsa bile gönlünden Malatya’yı koparması mümkün değil. Tüm çalışma ekibiyle birlikte belirli bir seviyeye getirdiği bölümün bundan sonrada İstanbul’da da olsa bir başka yerde de olsa buraya yapılacak bir katkı varsa nerede olursa olsun hem insaniyeti hem hekimliği ile birlikte yerine getireceğine inanıyorum” dedi.

“Şehrin her rengi Ramazan Hoca’yı uğurlamaya gelmiş… Bu büyük bir mutluluk”

Veda yemeği ile Prof. Dr. Ramazan Özdemir’i uğurlamaya gelenlerin her siyasi görüşten, her kesimden ve her mesleki örgütten geldiğini görmenin mutluluk ve gurur verici olduğunu söyleyen Malatya Valisi Mustafa Toprak konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bugün burada ben de bir Vali olarak baktığımda her bir siyasi partiden her bir ayrı meslek örgütünden her bir ayrı kamu kuruluşundan, üniversite camiasından değişik noktadan temsilciler, şehrin her bir ayrı rengin ahengin Ramazan Hoca’nın şehirden ayrılışı nedeniyle bir araya gelmesi aslında Ramazan hocamın insaniyetini ve buradaki öğretim üyeliğini, toplumla olan insanlarla olan temasını nasıl yaptığının bir kanıtıdır. Bir taraftan da gönlümüze bir sızı düşüyor. Yurt içinden yurt dışından gelen tüm insanlara yaptığınız katkılar, hiçbir önyargı duymadan insanlara yaklaşmanızdan dolayı, bugün de bu anlayışınızın ispatı olarak her renkten insanın burada oluşu nedeniyle tüm emeklerinize teşekkür ediyorum. Hayırlısıyla gidiniz yolunuz açık olsun”.

Müftü Çimen dua etti

Vali Mustafa Toprak’ın konuşmasından sonra, Prof. Dr. Ramazan Özdemir’i uğurlamaya gelen bazı isimler de birkaç cümle ile duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Malatya Müftüsü Ümit Çimen, gelecekteki yaşamında mutlu, huzurlu ve başarılı olması, Allah rızası için insanlığa hizmet etmesi yolunda Prof. Dr. Ramazan Özdemir’e dua etti.

Pütürge Belediye Başkanı Polat: “Pütürgeliler ‘Cumhurbaşkanımızla konuşun Ramazan Hoca’yı gitmekten vazgeçirsin’ dediler”

Pütürge Belediye Başkanı ve Prof. Dr. Ramazan Özdemir’in hemşehrisi Mehmet Polat ise,”Ramazan Hoca’nın hemşehrisi olmakla gurur duyuyoruz. Pütürgeliler çok üzgün. Hatta bana ‘Cumhurbaşkanımız Malatya’ya geliyor, Cumhurbaşkanımızla konuşun Ramazan Hoca’yı gitmekten vazgeçirsinler’ dediler. Ben bütün hemheşrilerimiz adına kendisine teşekkür ediyorum yolu açık olsun” dedi.

Prof. Dr. Özdemir konuşmakta zorlandı, gözyaşlarına hâkim olamadı

Veda yemeğindeki bu konuşmalardan sonra sıra Prof. Dr. Ramazan Özdemir’e geldiğinde, Özdemir, duygusal atmosferin yoğunluğu ile konuşmakta bir hayli zorlandı. Kürsüye gelip konuşmaya başladığında birkaç defa konuşmasını kesmek zorunda kalan Prof. Dr. Özdemir zaman zaman gözyaşlarına hâkim olamadı. Kendisi için ifade edilen duygu ve düşüncelerin hayatının en anlamlı armağanı olarak gördüğünü belirten Prof. Özdemir, “Malatya halkına, kalbini önce Allah’a sonra bize emanet eden hastalarımın dualarına, sizlerin bugün burada ifade ettiği duygulara layık olabilmiş isem ne mutlu bana” dedi.

Daha sonra, 27 yıl boyunca hizmet sunduğu İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi’nde ekibiyle birlikte yürüttüğü çalışmalardan örnekler veren Prof. Dr. Özdemir, özellikle anjiyo alanında TAVİ ve Şemsiye Yöntemlerinin tıp literatürüne girdiğini en başarılı biçimde Malatya’da uyguladıklarını söyledi.

“Özal’ın ideallerini gerçekleştirmek için çalıştık”

“Hemşehrisi olmaktan onur duyduğumuz merhum Turgut Özal’ın en önemli eserlerinden biri Turgut Özal Tıp Merkezi’dir. Özal’ın bu merkezle ilgili bir hayali vardı. İşte ben ve ekipteki kardeşlerim merhum Özal’ın bu hayalini gerçekleştirmek için canla başla çalıştık. Turgut Özal Tıp Merkezi’nin sadece Türkiye’de değil, çevre ülkelerde de tanınır ve tercih edilir bir sağlık markası olması hayali yolunda emek verdik hep birlikte. Bugün bu emeklerimizin anlaşıldığını görmek ve Malatya halkının, hastalarımızın, hasta yakınlarımızın duaları ile somutlaşan bir karşılık bulduğunu görmek beni son derece mutlu ediyor” dedi.

İstanbul’da da Malatyalıların hizmetinde olacağını ve Malatya için yapması gereken her tür katkıyı yapacağını belirten Özdemir, veda yemeğine katılan tüm konuklara teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Kızılay hizmetleri onuruna plaket sundu

Veda yemeği programının sonunda, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Prof. Dr. Özdemir’e, bugüne değin İnönü Üniversitesi’ne yaptığı katkılar için bir plaket sundu. Özdemir’e ayrıca İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Durmuş ve Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat da birer hediye takdim etti.

Konuklar, daha sonra Prof. Dr. Ramazan Özdemir ile veda fotoğrafı çektirdi.

BAŞKAN ÇAKIR'A VEDA ZİYARETİ..

Bu arada, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Kardiyolog Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a veda ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sırasında kısa bir konuşma yapan Özdemir, 26 Yıldır Malatya’da hizmet ettiğini belirterek, “Allaha şükür yüzümüzün akıyla Malatya’daki görevimizi tamamladık. Bundan sonra da inşallah nasip olursa İstanbul’da görevimize devam edeceğiz. Sizin nezdinizde bütün Malatya halkına teşekkür ediyorum. Görev süremiz boyunca göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve alakadan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Malatya halkından haklarını helal etmelerini istiyorum. Sizler de hakkınızı helal edin. Güzel bir şekilde gittiğimi hissediyorum. Çünkü bol dua aldığımı görüyorum, dualarla gidiyorum içim rahat” şeklinde konuştu.

Malatya’da yaptığı hizmetlerden dolayı Prof.Dr. Ramazan Özdemir’e teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Özdemir’in Türkiye’nin sayılı hocalarından birisi olduğunu söyledi. İstanbul’daki yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Çakır, “Görevinizi samimi bir şekilde yapmanızın yanı sıra Malatyalı olarak şehrin kimliğine sahip çıkmanız, sizde bir farklılık oluşturdu. Malatya kamuoyu sizleri çok iyi tanıyor.

Görevinizi her zaman özverili, samimi ve gayretli bir şekilde yaptınız. Kadirşinas Malatya halkı yapılan iyilikleri gerçekten unutmuyor. Sizin bu kadar sevilmenizin temelinde; kişiliğiniz, mütevaziliğiniz, mesleğinizdeki başarınız yatmaktadır. Türkiye’nin sayılı hocalarından biri olmanız ve hemşerimiz olmanız bizim için bir gurur tablosu. Bugüne kadar çok güzel hizmetler yaptınız, sosyal projelerin içerisinde de çok yoğun bir şekilde görev aldınız. İstanbul’a gitmenizi şehrimiz adına üzüntü ile karşılıyoruz ama İstanbul’da yaşayan çok sayıda hemşerimiz var onlar için de herhalde büyük bir sevinç yaratacaktır. İnşallah bu güzel hizmetlerinizi Malatya’da olduğu gibi İstanbul’da da sürdürürsünüz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ziyaret anısına Prof. Dr. Ramazan Özdemir’e kayısı kristali hediye etti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Malatya uyuma (7 yıl önce)
    Olsun biz hafta sonu mitinge 100 Bin kişi toplamışız sağlıklı sorunumuz olursa bunun ile övünenler tedavi eder artık beyler Malatya bitiyor alkışlayın huluğğğğğğ
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Kadıoğlu (7 yıl önce)
    Hocam senin için söylenecek çok şey var birer birer söylemek istiyorum bu kaçıncı denemem oldu sayamadım her seferinde hıçkırıklar düğümleniyor boğazımda affet...
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (7 yıl önce)
    Bu haber bile bir Ramazan ÖZDEMİR destanıdır. Allah her kuluna böyle hizmetler ve destanlar nasip etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (7 yıl önce)
    Tandoğan mahlemizi de yetişmiş olan güzel insan ALLAH yolunu açık etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • H:BEYEN (7 yıl önce)
    Yolu açık, Allah yar ve yardımcısı olsun. Allah sağlıklı ömür versin. Uzak değil, yine bizimle. İstanbul da.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim (7 yıl önce)
    Sn.Dr.Ramazan Hocanın ilimizden ayrılışı nedeniyle düzenlenen veda toplatısında ortaya çıkan ve ilimiz için olması gereken hatta olmazsa olmaz bir tablo güzel bir fotoğraf... Ancak bu tablonun sadece ayrılık/veda programlarında değil,insani ve kentsel tüm alanlarda daha da geliştirilerek emek verilerek devam etmesi/ettirilmesi lazım diye düşünüyorum.. saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasevdam (7 yıl önce)
    Sadece malatyamiz kaybetti böyle önemli kalp profösörü zor yetişir
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (7 yıl önce)
    hocam vekil olarak 2019 bekliyoruz. durmak yok yola devam.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (7 yıl önce)
    Allah yolunu bahtını açık etsin.Adam gibi adamdı.yolu açık olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin kozan (7 yıl önce)
    Malatya büyük bir bilim insanı, büyük bir değerini kaybetti farkında mı? Sanmıyorum...Yürekler dolusu sevgiler ve saygılar sunuyorum... teşekkürler verdiğin emekler ve hizmetler için ramazan hocam...Yolun açık olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • farkında Hüseyin bey
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT KIRÇUVAL (7 yıl önce)
    Malatya ile Malayalılığı ile her daim gurur duyan bir insanımızı daha şehrimizden uğurlamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Böyle değerlerin kıymetini bilmek lazım. Bahtı açık olsun ne diyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mantık (7 yıl önce)
    Memleketimin en kral adamlarından Ramazan Hoca bu millet seni gönül den severdi. Çünkü sen bizfen biriydin. Allah işini rast getirsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (7 yıl önce)
    Allah yolunu açık etsin her daim malatya seni seviyor ve seni tekrar bekliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • 44mlty44 (7 yıl önce)
    yolun acik olsun guzel insan...
    0
    0
    Yanıtla