SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Kayıp Yıl Yaşıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:27:37
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya'nın kayıp bir yıl yaşadığını söyledi. 

Kayısının Malatya için önemli bir yerinin olduğunu ifade eden Erkoç, "Kayısı denilince, akla Malatya geliyor. Malatya denildiğinde de, akla kayısı geliyor. 50 bin insanı ilgilendiren, gelir dağılımını dengeleyen ve esnafın iş hacmini genişleten bir ürün kayısı" dedi.

"MALATYA İÇİN CİDDİ KAYIP"

Erkoç, kayısının don felaketinden etkilenmesinin Malatya için ciddi bir kayıp olduğunu kaydederek, "Bu yıl yüzyılda bir yaşanan bir talihsiz olayla karşı karşıya kaldık. Geçmiş yıllarda da don olayı olurdu ama bu kısmi olarak gerçekleşirdi. Bazı bölgelerde kayısı olurdu. Ancak bu seneki afet çok büyük bir felakete dönüştü. Neticede de kayısı yüzde 95 oranında yandı. Bu Malatya için ciddi bir kayıp. Bu hem Malatya'ya gelen mevsimlik işçiler hem içerideki esnafların iş hareketliliği açısından bir kayıp hem de Malatya için büyük bir kayıp. Kayıp bir yıl yaşadık. Allah, bir daha böyle afetleri Malatya'ya göstermesin diyoruz" şeklinde konuştu.

Erkoç, kayısının yüzde 95 oranında yanmasının Malatya ticaretini de olumsuz etkilediğini belirterek, "Kayısının don felaketinden etkilenmesi, ister istemez Malatya'daki ticari hacim etkilendi. Ticari hacimde sıkıntılar çıktı. Esnafımızın işi daha gerilere gitti. Gönül ister ki, kayısı vazgeçilmezimiz olsun ama alternatif ürünleri de yapalım" dedi.

"EN ÖNEMLİ SORUN KURAKLIK"

Kuraklığın Malatya ve bölgeyi tehdit eden en büyük sorun olduğunu dile getiren Erkoç, "Mevsimsel küresel ısınmadan dolayı Malatya ve bölgeyi bekleyen en büyük tehlike kuraklıktır. Buna şimdiden çözüm aramamız gerekiyor. Ciddi şekilde kuraklık ile karşı karşıyayız. İlerleyen zamanlarda kuraklık biraz daha devam ederse, belki kayısı ağaçları kuruyacak. Şimdiden bunun tedbirini almak lazım. Don felaketi yüzyılda bir olur. Ama kuraklığın bu şekilde devam etmesi Malatya ekonomisini ciddi şekilde sıkıntıya sokar. Özellikle yetkili birimlerin kuraklıkla ilgili çalışmalara başlayıp, Malatya'ya alternatif su kaynaklarını aktarması gerekiyor. Biz bu konuyla ilgili Başbakanımıza, 10 Ağustos'taki seçimde Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bu konunun ehemmiyetini anlatmaya çalıştım. Malatya'nın bu konuda tedbir alması lazım. Bu tedbirleri ortaya koyarak, gelecekteki sıkıntıların önüne şimdiden geçilmesi gerekiyor. Çünkü bu birden bire halledilebilecek bir sorun değil. Çok uzun vadeli çözümler üretmemiz lazım" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız