SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya Kayısısı'' Diye Satıyorlar!

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul başta olmak üzere birçok ildeki pazarlarda Malatya ürünü olmayan kayısı "Malatya Kayısısı" adı altında pazarlanıyor.

Ticaret ve Sanayi Odası'nın bir süre önce 55 ilin Ticaret ve Sanayi Odaları ile Belediyelerine yazı gönderip, Malatya'da üretilmeyen kayısıların "Malatya Kayısısı" adı altında pazarlandıkları yolunda ihbarlar alındığı, "Malatya Kayısısı"nın tescilli olması nedeniyle, ilgili yasalar gereği bu şekilde satış yapılamayacağı bildirilmiş, denetim yapılması istenmişti.

Ancak başta İstanbul olmak üzere birçok ildeki semt pazarlarında, Malatya'ya ait olmayan, tadı ve görüntüsüyle Malatya kayısısına benzemeyen tür kayısıların, "Malatya Kayısısı", "Ekstra Malatya Kayısısı", "Şekerpare Malatya" etiketleri konularak, kilosu 2 milyon lira ile 3 milyon liradan satıldığı belirlendi.

Malatya'ya ait olmayan kayısıların, Malatya adı altında İstanbul pazarlarında satıldığını bizzat gözlemleyip, fotoğraflayan Haydar Alçık, "Malatya kayısısı, 7'inci aydan önce bu pazarlara gelmez. Başka yerlere ait kayısıları Malatya adını kullanarak satıyor ve tüketiciyi aldatıyorlar. Ne tadı, ne görüntüsü Malatya kayısısı ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bu tür kayısılarla, Malatya kayısısına da zarar veriliyor.."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız