SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Kayısısı Marka Örnek'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:29:54
'Malatya Kayısısı Marka Örnek'
A- A+ PAYLAŞ

Markalar ve markalaşma alanında dünyanın en önemli otorite isimlerinden biri olan ABD'li pazarlama iletişimcisi David Aaker, Tropicana firmasının Malatya kayısısından çok önemli bir içerik ürettiğine dikkat çekerek, markalanmış içerik örneği olarak Tropicana'daki Malatya kayısısını ve Amasya elmasını verdi. 

Geçtiğimiz hafta içinde İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılan uluslararası nitelikteki Brand Week İstanbul (İstanbul Marka Haftası) etkinlikleri kapsamında konuşan isimlerden biri de Türkiye'de 'Güçlü Markalar Yaratmak' ve 'Marka Değeri Yaratmak' adlı kitapları ile tanınan ABD'li pazarlama gurusu David Aaker'di. 

'Malatya kayısısı markalanmış içerik örneği'

Brand Week İstanbul'da izleyicilerine 'Marka İnşası' başlıklı bir sunum yapan David Aaeker, değişen dünya dinamikleri ekseninde etkili bir marka inşasının aşamalarını anlattı. Hikaye anlatıcılığının, ahlaki değer yaratmanın, hedef kitlenin ilgi alanlarını iyi çalışarak onun yumuşak karnını bulmanın öneminin altını çizdi. Marka vizyonunun çok katmanlılığına ve hikâyelerin tartışılamazlığına dikkat çeken Aaker, yeni dünyada marka vizyonu oluşturmanın da hedef kitleye hikâye sunmaktan geçtiğini söyledi.

David Aaker, anlattığı bu çerçeveye örnek olarak, Tropicana'nın Malatya kayısısı markasını verdi. Aaker, Tropicana'nın Malatya kayısısı ve Amasya elmasının markalanmış içerik örnekleri olduğuna vurgu yaptı. 

Konuşması boyunca sunduğu önermeleri örneklerle destekleyen David Aaker, markaya enerji katmanın önemine de değindi. Enerjiye giden yolların talebe, pazarlamaya enerji katmak ve markalı uyaranlar yaratmaktan geçtiğini söyleyen Aaker’in sunumun ardından duayen marka danışmanı, izleyicilerin sorularını yanıtladı.

Tropicana'da Kayısının Hikayesi 

David Aaker'ın markalanmış içerik örneği olarak örnek verdiği Tropicana'da, Malatya kayısısının hikayesi şöyle anlatılıyor: "Anavatanı Batı Çin ve Türkistan olan kayısı yetiştiriciliğinin geçmişi beş bin yıla kadar uzanıyor. Yolu Anadolu’dan geçen birçok meyve gibi uygun iklim ve toprak nedeniyle kayısının da ikinci vatanı Anadolu oldu. Kayısı Anadolu’ya geldiğinde Fırat nehrinin sularıyla bir büyük meyve bahçesine dönüştürdüğü Malatya’yı çok sevdi.Malatya’nın yaz aylarında nem oranının düşük olması kaliteli kayısının yetiştirilmesinde önemli etkenler arasında yer alıyor. Fırat nehrinin sulandığı topraklar ve güneşli kara iklimi Malatya’yı kayısı için en verimli alan bahçeye dönüştürüyor. Bu bahçelerde yetişen kayısılar; kırmızı, sarı ve turuncu renkleriyle, uzun ve yuvarlak çeşitleriyle göze; sulu ve aromatik tadıyla da damağa hitap eder. Kayısının cinsine, bahçesinin rakımına, renginin sararması ve sulanıp tatlanmasına göre hasat zamanı tespit edilir. Kayısıların zarar görmemesi için toplama işlemi ağaçlardan el ile yapılır. Ünü ülke sınırlarını aşan Malatya kaysısı, Türkiye’nin kayısı yetiştiriciliğinde dünya lideri olmasını sağladı".

HABER: Selahattin GÖKATALAY, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız