SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Kayısısını Tutmaz'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Kütahya Milletvekili Adayı Prof. Dr. İdris Bal’ın konuk olduğu TV programına Tavşanlı leblebisi damgasını vurdu. Programın spikeri leblebinin Çorum’a değil, Kütahya’ya ait olduğunu söyledi.

AKP Kütahya Milletvekili adayı Prof. Dr İdris Bal, Fuat Kozluklu’nun sunduğu 24 Gece Moderatörü’ne konuk oldu. AKP’nin seçim beyannamesi ve dış politika vizyonunu anlatan uluslar arası ilişkiler uzmanı Prof. Dr. İdris Bal, Fuat Kozluklu’nun Kütahya ile ilgili sorularına da yanıt verdi. Programda Kozluklu, Tavşanlılı 24 muhabiri Ramazan Cin’den bahsederek şunları söyledi:

“Malatya’ya gittiğiniz zaman şayet Elazığ, Sivas, Adıyaman kayısıları Malatya kayısısı diye pazarlandığında bu durumdan rahatsızlık duyduklarını dile getiriyorlar. Başka kentte yetişen kayısı Malatya kayısısı yerini tutmaz diyorlar. Çorum’a gittiğinizde de benzer ifadeyi kullanıyorlar; ama bizim yargı ve emniyet kollarında uzman bir muhabir arkadaşımız var Ramazan Cin. O diyor ki; “Aslında leblebi Kütahya’dan çıkar, ama Çorum’da işlenir, pazarlanır. O yüzden herkes Çorum leblebisi ünlüdür diye bilir; ama Kütahya leblebisi Çorum leblebisinden daha önce çıkan bir leblebidir” der.

Kozluklu’nun bu ifadelerinin ardından İdris Bal ise şunları söyledi:

“Aslında leblebinin ana kaynağının Tavşanlı olduğu söyleniyor. Tabi ki bu pazarlamadır, reklamdır. Çorum ilinin o bağlamda daha öne çıktığı görülüyor. Netice itibariyle Kütahya da bizimdir, Çorum da bizimdir; ama böyle bir gerçekten de söz ediliyor. Diğer taraftan çini Kütahya için önemli sembollerden bir tanesidir. Termal Turizm yeterince değerlendirilememiş bir alandır. Yine Kütahya’nın vişnesi, kirazı çok önemlidir. Gelecekte bunların üzerine yeni projeler geliştirilmesi lazım. Geliştirilirse ciddi bir potansiyel görüyorum Kütahya’da.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız