SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya- Kayseri Yolunu Kapattılar!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesindeki Akçatoprak köyü sakinleri, sularının kesilmesi sebebiyle karayolunu trafiğe kapattı. Yolda eylem yapan köylüler, sorunun çözüleceği sözünü alınca karayolundaki eylemlerini sona erdirdi.

Edinilen bilgiye göre, Darende ilçesine bağlı Akçatoprak köyü sakinleri, 3 aydan beri sularının kesik olduğunu iddia ederek, Malatya-Darende karayolunu ulaşıma kapattı. Darende'ye 15 kilometre mesafede bulunan köyün sularının duble yol çalışması sebebiyle kesildiğini öne süren köylüler, ekili arazilerin susuzluktan kuruduğunu söyledi.

Kayısı ağaçlarının ve pancarlarının kuruduğunu belirten köylüler, "Bugüne kadar kimse bize yardımcı olmadı. Büyük ekonomik zararla karşı karşıyayız" iddiasında bulundu.

Beraberlerinde getirdikleri traktörlerle yolu ulaşıma kapatan köylülerin eylemi yaklaşık 1 saat sürdü.

Olay yerine gelen Darende İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Engin Eroğlu, sorunun çözümü için ilgililerle görüşeceğini söyledi. Eroğlu'nun konuşması sonucu ikna olan köylüler, traktörlerini yoldan çekerek yolu yeniden ulaşıma açtı.

Eylem sırasında duble yol inşaatında çalışan firmanın işçileri ile köylüler arasında yaşanan tartışmanın büyümesini, araya giren vatandaşlar engelledi.

HABER-FOTO: İsmet UĞUR- Darende

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız