SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Kazanmıştır"

A- A+ PAYLAŞ

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İl başkanlığı 12 Haziran seçim sonuçlarının değerlendirildiği bir basın toplantısı düzenlendi. AKP İl binasında  il  yöneticilerinin katıldığı değerlendirme toplantısında başkan Tüfenkçi, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Başkan Tüfenkçi şunları söyledi:

“12 Haziran 2011 genel seçimleri ülkemize, Malatya’ya ve tüm dünyaya hayırlı olsun. Bu sonuçlar inşallah ülkemize Malatya’ya barış, huzur ve istikrar getirir. Kurulduğumuzdan bugüne kadar milletimizin desteği ve gayreti ile sürekli oy oranlarını artırarak büyüyen bugün itibari ile Türkiye’de her iki seçmenden birinin oyunu alan Malatya’da ise her üç seçmenden ikisinin oyunu alan bir parti olmanın heyecanını, gururunu ve sorumluluğunu taşıyoruz.

Bu seçimlerin galibi Türkiye’dir. Anadolu insanıdır. Malatyadır. Bugün bir kez daha demokrasi kazanmıştır, milli irade kazanmıştır.

Bu sonuçlar AK Partinin bugüne kadar uygulamış olduğu siyasetin, yapmış olduğu hizmetlerin halkımız tarafından desteklendiği ve onaylandığını göstermektedir.

Bütün Türkiye’de olduğu gibi Malatyalı hemşerilerim de boş hayallere, boş vaatlere prim vermemiş, partilerin geçmişteki yaptıklarına, sosyal olaylar karşısındaki duruşuna ve tavrına oy vermiştir.

Bugün bu sonuçlarla anlaşılmıştır ki bütün ilçelerle birlikte Malatya kazanmıştır.

Malatyayı renklere bölmeye, etnik milliyetçilik üzerinde siyaset yapmaya onay vermemiş, birlik, beraberlik ve kardeşliğe onay vermiştir.

Malatyalı işçimiz, köylümüz, esnaflarımız, sanayicimiz, gençlerimiz, yavrularımız kazanmıştır. Küresel ölçekte de mazlumların ve mağdurların umudu kazanmıştır.

Çetelerin istikamet çizdiği Türkiye, Allahın izniyle, milletin takdiriyle artık geride kalmıştır. Hukuk dışılık, milli irade üzerindeki vesayet, üstünlerin hegemonyası kaybetmiştir.

Malatyalının vermiş olduğu bu büyük destek teşkilatımızın, milletvekillerimizin sorumluluğunu, taşıdığı emanetin ağırlığını daha da artırmıştır.

Kibirden zaten sakınıyorduk, bugünden itibaren çok büyük bir hassasiyetle sakınacağız. Daha mütevazi olmanın gayreti içinde olacağız. Tevazu bizim şiarımızdır. Biz her zaman söylediğimiz gibi bu millete efendi değil, hizmetkar olmaya devam edeceğiz.

Elbette bütün Türkiye’de olduğu gibi Malatyalı’da daha güçlü bir şekilde yeni bir anayasa demiştir. Bu anayasa kardeşlik, paylaşma, birlik ve beraberlik refah üzerine inşa edilecektir.

Malatyalı birlik ve beraberlik içerisinde kökleri değerlerine uzanan geleneğinden güç alan duruş ve hizmet istemektedir.

AK Parti yapacağı projelerle Malatya’nın işsizliğine, gelişimine, yaşam standartlarının yükseltilmesi noktasında gayret gösterecektir.

AK Parti Malatya il başkanlığı olarak, seçim kampanyası boyunca incitici, kırıcı, hele de iftiradan uzak bir seçim kampanyası yürütmeye çalıştık. Bu süreç içerisinde istemeden de olsa üzdüğümüz, incittiğimiz olduysa veya yanlış anlamalara neden olduysak haklarını helal etsinler.

Bu seçimin galibi Malatya olurken; çalışmalara dualarıyla, gözyaşlarıyla bu harekete gönül vermiş, emek vermiş tüm hemşerilerime kalbi şükranlarımı sunuyorum.

Emeği geçen sivil toplum kuruluşlarına, AK Parti teşkilatlarına, en az  AK Parti teşkilatları kadar çalışan bütün kardeşlerime minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bu başarı sadece bizim değil, bütün Malatyalılarındır.

Bu arada milletvekillerimize il ve ilçe yönetimlerimize, başkan yardımcılarına, kadın kolları başkanı ve üyelerine, gençlik kolları başkanı ve üyelerine, belediye başkanlarımıza, il genel meclisi üyelerimize mahalle temsilcilerinden sandık müşahitlerine kadar partimiz çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Seçimin emniyet güven ve huzur içerisinde yapılmasını sağlayan valimiz, güvenlik güçlerine, seçim kurulu başkan ve üyelerine teşekkür ediyorum.

3.dönem AK Parti iktidarı ülkemize, Malatya’mıza ve tüm insanlığa hayırlı olsun”dedi.

Başkanın konuşmasından sonra basın mensupları; işsizlik, engellilerin sandıklarda oy kullanamaması sorunları ile Ergenekon sanıklarının meclise girmesini nasıl karşıladığı soruları soruldu. Başkan Tüfenkçi “Engelliklerin rahat oy kullanmaları için yasal düzenlemeler yapılmıştı ama bazı sandık görevlileri inisiyatif kullanamadılar veya yasayı doğru yorumlayamadılar. Sıkıntı onlardan kaynaklandı. Önümüzdeki seçimlerde daha anlaşılır şekilde düzenlenmesine çalışacağız. İşsizlik konusu ise 2023 hedefi doğrultusunda yüzde 5’e indireceğiz. Milletin iradesi ile Ergenekoncuların iradesinin aldığı oy ortada. Ama Ergenekoncuların yargılanması devam edecek. Yargılanma sonucu bittikten sonra meclise milletvekili olarak devam ederler.” diye yargılama sonuna kadar meclise giremeyeceklerini ima etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız