SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Kendimize Getirdi'

A- A+ PAYLAŞ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Trabzonspor'u yenerek ligde kritik bir noktaya geldiklerini ve Manisa maçının da bu açıdan çok önemli olduğunu söyledi. Kocaman, ilk yarıda takım kimyasını tam olarak oturtamadıklarını vurgularken, "Yeni Malatyaspor maçından sonra görünen o ki; şapkamızı önümüze koyup düşünmek zorunda kaldık" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Trabzonspor maçını şampiyonluk yarışına tam olarak asılabilmek için hedef maç olarak gördüklerini ve sonuca ulaştıklarını ifade etti.

Samandıra'daki Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman sonrası basın mensuplarıyla sohbet eden Kocaman, Trabzonspor maçında ortaya koydukları performansla oyuncuların gelecek için güven verdiğini belirterek, ''En önemli şeylerden birisi güven. Şu anda takım hepimize o güveni verdi. İnşallah devam eder'' dedi.

Aykut Kocaman, Trabzonspor maçında alınan galibiyetin perde arkası gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, ''Ligin ikinci yarının başından beri açıkçası olmamız gereken yerden çok gerideydik. Bu yüzden Trabzonspor maçını, Yeni Malatyaspor yenilgisinden sonra hedef maç olarak görüyorduk. Yarışa bütün gücümüzle tekrar asılabilmek için motivasyonumuzda bu düşünceler önemli etken oldu. Bir iki gün öncesinden şunu yapalım, diye bir şey olmadı. Böyle bir sihir olsa geçen seneki maçta da kullanılabilirdi. Her maçta kullanılırdı. Tek bir sihre bağlamaktansa topyekun olarak hedef maç hale getirip belki... Ligde vardık zaten olacaktık ama tam anlamıyla güçlü var olmak için hedef maç haline geldi'' dedi.

Yaptıklarının doğru olduğunu gösteren şeyin sonuç olduğunu ifade eden Kocaman, ''Bu maç aynı şekilde oynatıpta top direklerin arasından geçmemiş olsaydı yapılan işlerin bir anlamı olmayacaktı' dedi.

''EN ÖNEMLİ MAÇA GİDİYORUZ''
Aykut Kocaman, Manisaspor ile yapacakları karşılaşmanın, daha önce hedef haline getirdikleri Medical Park Antalyaspor ve Trabzonspor maçlarından da önemli hale geldiğini söyledi.

En kritik noktada olduklarını, gelecekleriyle ilgili en önemli maça çıkacaklarını anlatan Kocaman, ''Esas kritik yer, bulunduğumuz yer. Şu anda en kritik soru, en güçlü bir şekilde çözmemiz gereken soru bu. Rakibimiz puan olarak son haftalarda büyük çıkış yakaladılar. Etkili oyuncuları var. Şu anda ligin en formda takımlarından birisini, büyük bir özlemle bekliyorlar. Bütün bunlar maçı çok zorlaştıracak. Bizim her halde geleceğimizle ilgili, hızlandırma anlamında söylüyorum. En önemli maça gidiyoruz. Yüksek motivasyonlu bir maç oynadık Trabzonspor ile. Böyle maçlardan sonra ufak da olsa geri çekilme beklenebilir. Bunu tamamlamamız gerekiyor kalan 3 günde. Futbolcularımla paylaşmam gereken önemli şey bu maçın, Trabzonspor maçı kadar geleceğimiz açısından önemli olduğunu bilmek. En kritik safhadayız'' dedi.

''TEMEL PROBLEMİMİZ...''
Kocaman, sezonun ilk yarısı ele alındığında teknik adam olarak kendisine çıkardığı hata payının ne olduğu sorusunu, ''Bu konuda ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama hep açık yürekli oldum. Hatasız bir iş olmadığını her zaman söyledim. Kişisel hataların oyuncuların grup olarak kişisel hataları, yada yönetimin grup olarak yada kişisel hatalarının ötesinde, bizim temel problemimiz, özellikle benim tarafıma getirerek söyleyeyim, bir türlü genel olarak takım kimyasını oluşturamamak oldu. Benim de payım var ama bunu yüzde olarak bilemem. Fenerbahçe futbol takımını oluşturan ayakların, herkesin kendine bu konuda pay biçmesi gerekiyor. Şunu söyleyebilirim her zaman neyse en büyük pay benim olsun. En büyük pay bana aittir. Biraz daha, sorunlar ne olursa olsun, ne kadar büyük olursa, derin olursa olsun, daha fazlasını çözmeliymişim, söyleyeceğim bu. Yeni Malatyaspor maçından sonra görünen o ki herhalde herkes, hepimiz, şapkamızı önümüze koyup gerçekçi anlamda düşünmek zorunda kaldık. Şu anda onun izleri görünüyor. Esas olan bu izleri bugünde bırakmayacağız. Takım kimyasının oluştuğu görünüyor zaten'' şeklinde yanıtladı.

''HİÇBİR SORU İŞARETİM YOK''
Andre Santos'un yaşadığı keskin dönüş ve Cristian'dan da aynı şekilde bir dönüş bekleyip beklemediği sorulan Kocaman, ''Andre Santos ile ilgili olarak ben oyunculuk çapı olarak her zaman her yerde söylediğim şeyi söylüyorum. Becerisi çok yüksek kalitede birisi olduğunu söyledim hep. Brezilya Milli Takımı, dünyada referans takımlardan biridir. Bu takımda oynayan bir oyuncu için olumsuz konuşmanın anlamı yok. Andre Santos kendisi formayı alacaktı. Neden oynamadığını önce kendisine sormalı demiştim. Hiçbir teknik direktör aleyhine olacak bir seçenekle uğraşmaz. Bence iç hesaplaşmasını yaptı gibi görünüyor, istekli olunca üst düzey bir oyuncu. Bu kadar keskin bir dönüş, mayasında var, ruhsal olarak yapabilir miydi? Yapabildiğini gösterdi. Sevindirici... Cristian'ın buna benzer bir dönüş çapı var. Oyunculuk çapı çok yüksek. Hiçbir soru işaretim yok. Sadece ve sadece ruhunu takıma teslim etmesini bekleyeceğiz. Umarım o da gerçekleşir. Transferle ilgili bir şeyimiz olmadı. Var olan oyuncularımızı tekrar en üst seviyeye çıkarabilmek için en yüksek çabayı göstereceğiz. Cristian ile daha önce konuştum ve durumu açık bir şekilde anlattık. 'Transfer olmayabilir, olmadığı zaman da beklentimiz hiçbir şey olmamış gibi davranman' dedim. Bu çok kolay değil tabi ki. Bunun altından ne kadar kalkabileceğini gücüyle gösterebilecek. Kalkabilme ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Kalan 3,5 aylık periyotta hem bize hem takıma ama daha fazla kendisine yardım etmesi gerekiyor'' dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız