SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Kendine Hedef Koydu"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:02:17
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan Devlet Hastanesi, düzenlenen törenle açıldı. 7 bin 600 metre kapalı alana sahip olan Hekimhan Devlet Hastanesi, 30 yataklı olarak inşa edildi.

Açılış töreninde konuşan Vali Süleyman Kamçı, "Ülkemizde son yıllarda sağlık alanında son derece önemli gelişmeler olmuştur. Halkımızın daha kaliteli sağlık hizmeti alması amacıyla devletimizin imkanları seferber edilmiştir. Hekimhan Devlet Hastanesi yeni hizmet binası bunun bariz örneklerinden bir tanesidir" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye'de son yıllarda sağlık alanında son derece önemli gelişmeler olduğunu idile getirdi.  

'Birileri konuşur biz yaparız' ifadesini kullanan Çalık, ilk emeğini kazandığı Hekimhan'a vefa borcunun olduğunu ve Hekimhan İlçe Devlet Hastanesi'nin geçmiş dönemde çok kötü şartlarında olduğunu, şimdi de yeni hizmet binasını açtıklarını kaydetti.

Çalık, 12 yılda çok mesafeler kat ettiklerini, Malatya'nın sağlık turizminin başkenti olması için çok ciddi bir çalışma başlatılacağını belirtti. 

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş de, Malatya'nın sağlık alanında değerlendirmelerini yapacaklarını kaydederek, "Malatya Devlet Hastanemiz bugün 840 yatakla hizmet veriyor. Onun yanında Kadın Doğum Çocuk Hastanesinin temelini atacağız. Yine Asker Hastanesi'nin olduğu alanda Malatya'ya Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi'nin de bu yıl temelini atacağız" dedi. 

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, 'önce insan' diyerek yola çıktıklarını belirterek, "İnsanın A'dan Z'ye ne ye ihtiyacı varsa, onu hizmetlerine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnsanımızın sağlığını önceliyoruz. Sağlığa yapmış olduğumuz yatırımlara bakıldığında ilimizde ve ülkemizde sağlık hizmetlerinden memnuniyet yüzde 90'ların üzerine çıktı. Bu insana vermiş olduğumuz değerden kaynaklanıyor" şeklinde konuştu. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'da sağlık alanında çok güzel yatırımların olduğunu ifade etti.

Çakır, "Malatya kendisine bir hedef koydu. Malatya'yı geleceğin sağlık başkenti yapabilme hedefi var. Dolayısıyla hem özel sektör olsun hem de bakanlığımızın yapmış olduğu önemli yatırımlar var" diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından hastanenin açılışı gerçekleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız