SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Kent mi, Kasaba mı?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin bir süre önce ihalesini yaptığı, ayaklı dev panolu "totem"ler, şehrin en işlek yerlerine dikilmeye başlandı.. Kent manzarasını olumsuz etkileyecek yerlere dikilen "totemlerin" yerinin, kimler tarafından ve nasıl belirlendiği merak konusu oldu.

"KASABA GÖRÜNTÜSÜNE" ÖNLEM DİYE BEKLENİRKEN!..
Malatya'da, "bez pankart" şeklindeki reklamların ana caddelere asılması, kentte "kasaba" görüntülerine yolaçarken, yıllar önce İnönü ve Atatürk Caddeleri'ne bu tür pankartların asılması yasaklanmış ve böylece "görüntü kirliliği" kısmen engellenmişti.

Milli Egemenlik, Fuzuli, Kanalboyu Atatürk Anıtı civarı vs. gibi yerlerde belediyenin "reklam bedeli" alarak izin verdiği bez pankartların yolaçtığı görüntü kirliliğine son verilmesi yolunda çalışma yapılması, sadece bu bölgelerde "totem" diye adlandırılan, ayaklı reklam pano yerlerinin yapılması gerektiği konuşulurken, belediyenin, tali caddelerdeki bez pankart konusunu engellemeden yaptığı bir uygulama "tartışma" konusu oldu.

MALATYA'YI "TOTEM ŞEHİR" YAPTILAR..
Belediyenin bir süre önce gerçekleştirdiği ihaleyle, "totem" diye adlandırılan ayaklı "dev" reklam panoları geçtiğimiz hafta ortalarından itibaren belirmeye başladı.

Totemlerin yapıldığı yerlerden bazılarının, sürücülerin dikkatlerini dağıtabilecek kritik ana kavşaklar olduğu gözlenirken, Atatürk Caddesi'nin Sinema ve Sivas Caddeleriyle kesiştiği kavşaktaki göbeğe yerleştirilen "totem"in, belediyenin eski yönetimince buraya dikilen, cadde isimlerinin de yeraldığı yön levhasının yerine dikilmesi tepki yarattı.

Totemlerin, kentin en önemli bölgelerine yerleştirilmesiyle, Malatya'nın "fotoğraf" açısından genel manzara resimlerinin bozulduğu, bu durumun totemlerin dikildiği başta İnönü Kapalı Çarşısı çevresi olmak üzere birçok yerde gözlendiği belirtilirken, en başta Trafik güvenliği açısından olmak üzere, bu totemlerin yerine kimin, nasıl karar verdiği de merak konusu oldu.

YILLIK DA 1 MİLYARMIŞ!..
Malatya Belediyesi'nin "ihaleyle" verdiği ifade edilen "totem" yeri sayısının toplam 15 olduğu, tüm bu totemler için yıllık toplam ihale bedelinin 1.000 YTL (1 milyar TL) olduğu, ihale süresinin de 10 yıl olduğu iddia ediliyor.

Belediyenin 15 yer için toplam 1.000 YTL yıllık gelirle, 10 yılda 10.000 YTL (10 milyar TL) gelir elde edeceği öne sürülüyor.

Belediyenin "totem" uygulaması, birçok yönüyle tartışma yarattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız