SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Kitaplığı" İçin..

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Valiliği'nin öncülüğünde, ili farklı yönleriyle araştırma inceleme konusu yapan, zenginliklerini tanıtma potansiyeline sahip kitaplardan oluşacak "Malatya Kitaplığı" projesi için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.
Söz konusu çalışmaya ilişkin olarak Malatya Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:
 
"Malatya’yı farklı yönleriyle inceleme-araştırma konusu yapan, zengin tarihi ve kültürel birikimini, sosyo-ekonomik yapısını, coğrafi ve doğal zenginliklerini tanıtma potansiyeline sahip kitaplardan oluşturulacak “Malatya Kitaplığı”nda yer alacak eserlerin belirlenmesi ve basımı konusundaki çalışmalar devam ediyor. 
 
Malatya’nın köklü tarihi ve zengin kültürel değerleriyle, ulusal ve küresel kültüre değerli katkılar yapabileceği gerçeğinden hareketle,Valiliğimizce ilimizin tarihsel ve kültürel birikiminin ortaya çıkarılması, korunması ve gelecek nesillere aktarılmasına dönük pek çok proje hayata geçirilmektedir. 
 
Bu kapsamda,Malatya’nın köklü geçmişini günümüze taşımak, zengin kültürel ve sanatsal değerlerini yaşatmak, sosyo-ekonomik potansiyelini ortaya koymak, tüm yönleriyle ilin zaman içerisinde yaşadığı dönüşüm ve değişimi anlaşılır kılmak,bu amaçla bilgi ve belgelerin kayıt altına alınıp korunarak araştırmacıların kullanımına sunulmasını sağlamak ve zengin birikimli bir kent dokusu yaratmak amacına dönük projeler dizisinden birisi olan “Malatya Kitaplığı” oluşturulmasına başlanmıştır. 
 
Malatya Kitaplığı; Araştırma-İnceleme,Arkeoloji-Mimarlık, Biyografi-Hatırat, Coğrafya, Edebiyat, Eğitim,Felsefe-Sosyoloji, Genel, Kültür-Sanat, Sözlük-Bibliyografya, Tarih-Sanat Tarihi dizileri içerisinde belirlenen 100 farklı başlıkta 100 farklı eserin basımını hedeflemektedir. Malatya Kitaplığı tamamlandığında tarih, edebiyat, sanat, kültür, yöresel ağız, folklor, sosyal doku, coğrafya, doğal-fiziki yapı gibi çok farklı yönleri ile ili anlatan inceleme, araştırma, edebi eser, yıllık vb. nitelikteki eserlerin bir araya gelerek oluşturduğu eşsiz kıymette yazılı bir kaynak ortaya çıkmış olacaktır.
             
Malatya Kitaplığı; belirlenen diziler kapsamındaki başlıklarda daha önce basımı yapılan veya müellifince basım aşamasına getirilmiş ancak basımı yapılamamış eserlerden ihtisas komisyonunca seçilen eserlerin; bunun yanında belirlenen konulara yönelik olarak yazarlarına sipariş edilen eserlerin basımı ile oluşturulacaktır. 
 
Basımı yapılmak üzere kabul edilen eserlerin tüm basım ve dağıtım giderleri yanında müelliflere ödenecek telif ücretleri proje kaynaklarından karşılanacaktır. 
 
Malatya’ya ilgi duyan, belirlenen başlıklarda herhangi bir eser hazırlayıp basıma hazır hale getiren ya da yeterli bilgi ve belgeye sahip olup bunları kitaplaştırmak isteyen araştırmacıları teşvik etmek amacıyla kurulan Malatya Kitaplığı İhtisas Komisyonu, yurtiçi ve yurtdışında tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.Başvuru yöntemi ve diğer hususlarda gerekli bilgiler Malatya Valiliği’ne ait www.malatya.gov.tr internet adresinde yer almakta olup; bu nitelikte gerek hazırlanmış gerekse hazırlanacak olan eserler değerlendirilmek üzere bir an önce beklenmektedir."
 
FOTO: Malatya Kitaplığı için hazırlanan eserlerden Battalname'nin kapağı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız