SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya kMM 6'ncı Yılında

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:58:37
Malatya kMM 6'ncı Yılında
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Küçük Millet Meclisi (kMM), hafta sonunda Hanem Otel'deki kahvaltıda bir araya geldi.

Toplantıya ilişkin yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Toplantıya 20 kadar STK temsilcisi, Siyasi Parti yöneticisi ve gazeteci bir araya geldi. Toplantıya ayrıca Malatya Büyük Şehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı temsilcisi de katıldı. Kahvaltı sıcak bir ortamda gerçekleşti. 

Malatya kMM girişimcisi Semine Dengeşik ve destekleyicilerden Ferman Salmış kısa birer konuşma yaparak, Malatya çeşitliliği bir arada bulunduran ve katılımcılığa önem veren bir yapı olarak kMM’nin 6 yıllık birikimine değindiler. Ayrıca sivil toplum ile milletvekillerini bir araya getiren formun, siyaset sivil toplum buluşmalarının önemine yer verdiler. Özellikle Malatya’nın Türkiye’nin kültürel zenginlik kimliğini yansıttığını dile getirdiler. Önümüzdeki dönemin gerek genel seçimler, gerek demokratikleşme gerekse yeni anayasa ihtiyacı üzerinden sıkça konuşulan gündemler olacağına dikkat çektiler.

Video gösterisinde, istatistiklerle Türkiye kMM’lerinin altı yıllık geçmişi ve gelinen aşamaya yer verildi. Çalışmaların daha çok Belediye salonlarında yapılıyor olmasına, katılımcıların düzeyine ve milletvekillerinin iştiraklerine ilişkin bilgiler de videoda gösterildi. Yapılan kısa konuşmacılarla katılımcılar önümüzdeki 9 aylık süreçte toplantılara daha özverili bir şekilde katılacaklarını belirtirken, siyasi parti temsilcileri ise, muhalefetin katılım konusunda daha duyarlı olacaklarını söylediler.

kMM’ler Türkiye’de toplam 22 ilde eşzamanlı toplantılar düzenliyor ve ülke gündemine yer veriyor. Ayrıca her ay bir de yerel konu konuşuluyor. Toplantılar TBMM’nin açılışı olan 1 Ekimde başlıyor ve yine TBMM’nin kapanmasıyla birlikte Haziran ayında kMM’ler de tatile giriyor. Gündeme ilişkin öneriler ve tartışmalar her ay tüm siyasi parti yetkililerinin görevlendirdiği temsilciler tarafından TBMM’de bir basın toplantısıyla açıklanıyor."

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız