SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya 'Konuk Bölge' Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:52:12
Malatya 'Konuk Bölge' Oldu
A- A+ PAYLAŞ
 
Almanya'da Türkçe yayınlanan Toplum Gazetesi'nin öncülüğünde, Toplum Diyalogus ve Langen Belediyesi'nin desteği ile düzenlenen ve her yıl Türkiye'den bir ilin "konuk bölge" olarak onurlandırıldığı "Geleneksel Türk Halk Dansları Yarışması"nın bu yıl ki konuğu Malatya oldu.
 
Malatya'nın Almanca hazırlanan sinevizyon çalışmasıyla çok yönlü tanıtıldığı etkinlikte, Kayısı ve ürünleri ikram edildi.Ayrıca Malatya ve Malatya Belediyesi'nin çalışmalarının yer aldığı dergi, cd ve broşürler dağıtıldı. Malatya Halk oyunları ile ilgili hazırlanan sinevizyon izletirildi.
 
T.C. Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı, Langen Belediyesi Meclis Başkanı Margerete Wahler-Wunder, çok sayıda Malatyalı dernek yetiklileri ile Malatyalı vatandaşın yanısıra kalabalık bir topluluğun katıldığı etkinlikte konuşan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Konuk Bölge olarak Malatya'nın Langen’e konuk olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Malatya hakkında bilgiler verdi.
 
"Sizlere Selam Getirdim"
 
Almanya'nın Langen şehir salonunda festival havasında geçen ve bu yıl 18 ncisi düzenlenen etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır,"Dünya Kayısı Başkenti Malatya’dan, sizlere selam getirdim.Şehrimizi bu yıl ki etkinlikte "Konuk Bölge" konumuyla onurlandıran festival yöneticilerine tüm Malatya halkı adına teşekkür ediyorum.Malatya; Anadolu'muzun en köklü şehirlerinden biridir ve tarihi binlerce yıl öncesine dayanır.Türkiye’nin doğu-batı, güney-kuzey bölgelerini birbirine bağlayan kavşak noktasında bulunan Malatya, stratejik önemini günümüzde de sürdürmektedir. Zengin tarihsel mirası, kültürü, doğal güzellikleri, altyapı olanakları, ulaşım avantajı, dinamik ekonomisiyle bir cazibe kenti olan Malatya, aynı zamanda yetiştirdiği emsalsiz kayısı ile Dünya Kayısı Başkenti ünvanına sahiptir.Malatya, yetiştirdiği devlet, siyaset, sanat ve spor adamlarıyla ülkeye önemli katkılar ve önemli hizmetler sunmuşlardır.Bu güzel etkinlikte emeği geçen herkese, Langen Belediyesi yetkililerine ve burada bizi yalnız bırakmayan Malatyalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 
 
"Dört Bir Yanı Gizemdir"
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Anadolu’nun dört bir yanı gizemdir. Bir Malatyalı olarak nasıl ki, kendi bölgemin ezgilerinden bir tad alabiliyorsak, aynı şekilde Karadeniz’den, Ege’den Akdeniz’den Trakya’dan duyduğumuz tınılar da bizi çok etkiler. Bu bağlamda, milletlerin dilleri, inançları farklı olabilir ancak müziğin milleti olamaz. Müzik ve halk oyunları evrenseldir. Bu bağlamda, insanları ayrıştıran özellikler yerine, birleştiren unsurları bulmak gerekir.” dedi. 
 
Langen Belediyesi Meclis Başkanı Margerete Wahler-Wunder ise yaptığı konuşmada, düzenlenen bu festival ile Langen şehrinin Anadolu’nun önemli bir kültürel değeri olan halk danslarının merkezi konumuna dönüştüğünü söyledi.
 
T.C. Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı ise, halk danslarının insanların acılarını, sevinçlerini yansıttığını ve her oyunun kendi içinde bir öyküsü olduğunu belirtti ve kendisinin de Türkiye’de okul yıllarında topluluklarda keyifle yer aldığını söyledi. Saygılı konsolosluk olarak, bu dalda farklı yaş gruplarına göre kurslar düzenlendiğine atıfta bulunarak, ilgi duyanları bu imkanlardan yararlanmaya davet etti.
 
Festival eşgüdümünden sorumlu, Toplumsal Gazetesi sahibi Mehmet Canbolat “Ortada bir başarı varsa, o sadece gazetemizin değil, tüm oyuncuların, ekip yöneticilerinin ve anne babaların ortak başarısıdır” diyerek, bu güzelliğin gelenekselleşmesine katkı sunan herkese teşekkür etti.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, günün anısına Belediye Meclis Başkanı Margerete Wahler Wunder’e, Malatya’nın hatırlanması bağlamında Malatya Belediyesi'nin bayrağı ve kayısı hediye etti.
 
Darmstadt Ozan Müzikevi öğrencilerinden Gamze Demirel, Özge Köse, Cihan Aygül ve Direnç Köse’nin yanısıra, Vural Güler-Gönül Doğan ikilisinin Malatya’ya özgü türkü ve uzun havaları, bölgenin halk türküleri ekseninde ne kadar güçlü olduğunu gösterdi.
 
Ayrıca Malatyalı derneklerin açtığı ve Malatya ile ilgili dergi, broşür, kayısı ve ürünlerin sergilendiği stantlara da büyük ilgi oldu.
 
Türkiye’nin farklı yörelerinden birbirinden ilginç oyunların sergilendiği ve yaklaşık 6 saat süren etkinlikte, yarışma dışı gösteri grupları da konuklara unutulmaz bir gün yaşattı. Her geçen yıl bir yeniliğe sahne olan etkinliğin en son değişimi ise, yapılan tüm konuşmaların ekranda Türkçe Almanca çevirilerinin olmasıydı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız