SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Konuşması İstifa Ettirdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:22:16
Malatya Konuşması İstifa Ettirdi
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcılarından Gülseren Onanç, görevinden istifa etti. Onanç'ın 'CHP tabanının yüzde 65'i barış sürecini destekliyor' açıklaması gündeme oturmuştu.

Geçtiğimiz Cuma günü Malatya'ya gelen Onanç, CHP içerisinde ciddi eleştirilere neden olan açıklamasını, İl Başkanlığı ziyaretinde yapmıştı. Onanç, CHP'ye oy verenlerin yüzde 65'inin barış sürecini desteklediğini belirterek, "Bu, çok önemli bir orandır. Sürecin neler içerdiğini bilmediği halde, bu sürecin barışa evrilmesi gerektiğine inanan bir CHP var."demişti. Onanç, ayrıca şunları söylemişti:

“Nevruz’dan bu yana devam eden süreci önemli bir başlangıç olarak değerlendiriyoruz ama bundan sonra çok önemli bir demokratikleşme sürecine ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Parlamentonun Türkiye’yi demokratikleşme reformu sürecine sokması gerektiğine inanıyoruz. Bu sürecin mecrasının Meclis'e çekilmesini ve CHP’nin de bu süreçte aktif olarak meclis çerçevesi içerisinde yer almasını istiyoruz. Sürecin neler içerdiğini bilmediği halde sürecin barışa yönelmesini isteyen bir CHP var. Akil insanların da Meclis içinden oluşturulmasını arzu ediyoruz. Bu sürecin sadece iki parti ile değil, diğer partilerle de birlikte yürütülmesini arzu ediyoruz.”

Onanç'ın Malatya'daki açıklamasına CHP içerisinde, böyle bir anketin ve rakamın söz konusu olmadığı eleştirileri yapılmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partinin böyle bir anket yaptırmadığını söylediği belirtilirken, söz konusu anketin "Akil Adam"lardan biri olan eski CHP'li Tarhan Erdem tarafından yaptırılmış olduğu öne sürülüyordu.

Onanç’ın, partisinin MYK toplantısının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile konuştuğu ve istifasını sunduğu öğrenildi. 

FOTOĞRAF: Onanç'ın geçtiğimiz hafta yaptığı Malatya ziyaretinde çekilmişti. Onanç, İl Başkanı Enver Kiraz ve Merkez İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar'la birlikte göründüğü bu ziyarette istifasına neden olan açıklamaları yapmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız