SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Konuşuldu

A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı MAGEP olan Malatya Gelişim Platformu'nun Antalya'daki toplantısında, Malatya ile ilgili çeşitli konular görüşüldü.

İlk toplantısını Şubat ayında Bolu- Koru Motel'de yapan, ikinci toplantısını 7-9 Nisan tarihleri arasında Antalya'da Larespark Hotel'de gerçekleştiren MAGEP'in toplantısına, Antalya'daki Malatyalılar da ilgi gösterdiler.

BAZI NOTLAR..
Toplantıya ilişkin sonuç ve değerlendirme bildirisinin yayınlanacağı belirtilirken, Antalya toplantısına ilişkin bazı notlar şöyle:

Toplantıya ilgi ve katılım oldukça yoğundu. Yaklaşık 80 civarında katılımcının iştirak ettiği toplantı sabah 10.00-12.30, öğlenden sonra ise 14.00-17.30 saatleri arasında yapıldı.

MAGEP yol haritasının çizildiği ve hedeflerin tesbit
edildiği toplantıya davet edilen milletvekillerinden sadece Mevlüt Aslanoğlu katıldı.Antalya'ya öğle saatlerinde gelen ve toplantı sonrasında gece İstanbul'da yapılacak Malatya ile ilgili başka bir etkinliğe katılmak üzere ayrılan Aslanoğlu; Malatya ve Malatyalılara hizmet amacını güden bu tür faaliyetlerin mutlaka bir Malatya bacağının olması gerektiğinden bahisle Malatya'daki bürokrat,yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşları ile koordinasyon sağlanamadığı takdirde hedefe ulaşmanın zor olduğunu belirterek MAGEP'in Malatyalıların güçlerinin birleştirilmesi yönünde çok önemli bir ilke
imza atacağına inandığını beyan etti.

Toplantıya davet edilen Malatya Valisi,Belediye Başkanı, Ticaret Odası Başkanı ve il Sağlık Müdürü ile Malatya eski valilerinden Saffet Arıkan Bedük telgraf çekip mazeret beyan ettiler.

Toplatıya; MAGEP Yürütme Kurulundan İçişleri Bakanlığı eski müsteşarı Galip Demirel, emekli Amiral Abdullah Akül, Dr.Mustafa Kemal Akgül, emekli bürokrat Ertaç Önal ve iş adamı Necdet Bolcal'ın yanısıra Altındağ ilçe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gürel, Atatürk Hastanesi başhekim yardımcısı Dr. Şanal Tosun, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Güllü, Jandarma Genel Komutanlığı'nda görevli Albay Özcan Yüksel, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Ertuğrul Gülen,yazar Cumali Ünaldı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Genel Müdürü Dr.Atilla Şahin, Dışkapı Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr.Canan Atakan, Kredi Yurtlar Kurumu Ankara Bölge Müdür Yardımcısı Sıdıka Kuşanaç, EPDK üyesi Doğanbey Akgül, Başbakanlık Sosyal İşler Başkanı İrfan Dilsiz ve işadamları Mehmet Akif Çomoğlu, Erhan Özcan ile Hasan Arısoy,

İstanbul'dan; MİAD Başkanı Yunus Akdaş, MEV Genel Başkanı Şaban Taçyıldız, İstanbul Ticaret Mahkemesi Başkanı Metin Marmara, tekstilci Sabri Özel, Mehmet Nalbant, Fermus Tosun, iş adamları Kadir Eriş, Naci Altınbüken ve Turhan Eriş, ayrıca, Datça Kaymakamı Mustafa Kaya, Hamburg Malatyalılar Derneği başkanı Müştak Akgül ve yardımcısı Şevki Er de katılımcılar arasındaydı.

Konuşmacılardan Mehmet Güllü; Malatya kasaba ve köylerinde başta kayısı olmak üzere tarımsal üretimin artırılmasına
yönelik çağdaş tarım tekniklerini hayata geçirecek projeler hazırlanmasını ve bu projelere kaynak bulunması yönünde çalışmaların yoğunlaştırılmasını; Cumali Ünaldı, Malatya'nın marka isim olması bağlamında, şu anda hayatta
olmayan Niyazi Mısri gibi iz bırakmış malatyalıların tanıtılması ve eserlerinin yaşatılması yönünde çalışma yapılmasını; Antalya Malatyalılar Derneği Başkanı Dr. Sadık Özen, tüm Malatya derneklerinin bir federasyon çatısı altında birleştirilmesi gereksinimini; Sabri Özel, Malatya'da 5 yıldızlı bir otel olmayışının Malatya'ya çok şeyler kaybettirdiğini; Ertaç Önal, misyonu ve vizyonu olmayan, gelişmelere ve gereksinimlere at gözlüğü ile bakan yerel yöneticiler yüzünden Malatya'nın sosyal ve kültürel alanda hakettiği yerde olmadığını,en kısa zamanda Malatya'da çok amaçlı bir konservatuar açılmasının bu alanda büyük bir boşluğu dolduracağına inandığını beyan ettiler.

Antalya'daki platforma ve katılımcılara gösterdiği yakın ilgi ve destek nedeniyle, MAGEP Yürütme Kurulu adına DSİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Güllü tarafından, Antalya Malatyalılar Derneği Başkanı Dr. Sadık Özen'e bir teşekkür plaketi verildi.

FOTOĞRAF: Antalya toplantısına katılanlar..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız