SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Konut Kredisi 1'incisi

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:57:37
Malatya Konut Kredisi 1'incisi
A- A+ PAYLAŞ
Malatya’nın Konut Kredisi kullandırımında Doğu Anadolu birincisi olduğu bildirildi. 
 
KrediPazari.com’un Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) 2012 ikinci çeyreği verilerinden yararlanarak elde ettiği bilgilere göre Doğu Anadolu Bölgesinde en çok konut kredisi kullandırımının gerçekleştiği il Malatya oldu. Doğu Anadolu Bölgesi’nin birincisi Malatya’da 478 milyon 240 bin TL konut kredisi kullandırımı gerçekleşti.
 
Malatya, bölgedeki toplam 1 milyar 738 milyon TL konut kredisi kullandırımının yüzde 27’sini oluşturdu. Verilere göre Malatya halkı birikimlerini evden yana kullandı. Elde edilen verilere göre 2012 ikinci çeyreğinde Malatya’da 39 milyon TL taşıt kredisi kullandırımı gerçekleşti. Malatya taşıt kredisi kullanımında Doğu Anadolu Bölgesi toplamının yüzde 15’in oluşturarak 3. sırada yer aldı. Taşıt kredisi kullandırımında ilk sırayı Erzurum, ikinci sırayı ise Van aldı.
 
Diğer tüketici kredisi kullandırımlarına bakıldığında Malatya’nın 2. sırada yer aldı. Diğer tüketici kredileri kullandırımında Doğu Anadolu Bölgesi toplamımın yüzde 15’ini oluşturdu.
 
Konut kredisi takibindeki alacaklar sıralamasında ise Türkiye genelinin yüzde 0.23’ü oluşturan Malatya’da, taşıt kredisindeki alacaklar yüzde 0.43, diğer kredilerde ise yüzde 0.52 düzeylerinde gerçekleşti. Takipteki alacak rakamlarına bakıldığında ev kredisi en az takibe uğrayan kredi türünü oluşturdu. Sonuçlara göre, Malatya halkı en çok ev almak için kredi kullandı.
 
Malatya’nın konut kredisi kullanımında ilk sıraya yerleşmesinde son dönemlerde şehri tek merkezli olmaktan kurtaran ve yapılanmayı şehir dışına kaydıran projelerin de önemi büyük. İlde en çok konut kredisi kullanılmasına rağmen Türkiye genelinde en az takibe uğrayan kredinin de ev kredisi olması Malatya halkının konut kredisi borcuna verdiği önemi de gösterdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız