SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Konuta Önem Veriyor'

A- A+ PAYLAŞ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, "Malatya'da konut kredilerine daha çok önem veriliyor" dedi.

BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, Malatya'da Divan Bilim Kültür Sanat Derneği'nin düzenlediği "Global ekonomik kriz ve Türk finans piyasasına yansımaları" konulu konferansında Malatya'daki finans rakamlarıyla ilgili bilgiler de verdi.

Bilgin, "Malatya toplam mevduatta 29. sıradadır. Kredilerin mevduata dönüşüm oranı yüzde 77. Yani Malatya'da 100 liralık mevduat topluyor bankalarımız, bunun 77 liralık kısmını kredi veriyorlar. Bu Türkiye genelinde yüzde 83'tür. 100 lira toplar, 83 lira verir. Demek ki, Malatya'da şöyle bir durum var. Mevduat var, kredi talebi istenilen ölçüde değil. Bu şu demektir, bankalarımız Malatya'daki tasarruf fazlalığını başka yerde kullanıyor demektir. Malatya eğer kredi kullanacaksa, daha çok yolu var. Bu birazda bankacılarımızın gayretine bağlı" dedi.

Malatya'da konut kredilerine daha çok önem verildiğini belirten Bilgin, şunları söyledi:

"Malatya'da toplam tüketici kredileri 438 milyon TL. Malatya bu rakam ile Türkiye'de 32. sırada. Taşıt kredileri 25 milyon TL, Malatya bu rakam ile Türkiye genelinde 33. sıradadır. Konut kredileri ilginçtir, 192 milyon TL. Malatya bu kredi sıralamasında 26. sırada. Demek ki, Malatya'da konuta önem veriliyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız