SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Küçük Türkiye..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Forum adıyla faaliyet gösteren grup, son olarak 'Türkiye Küçük Millet Meclisi' adı altında ilk oturumunu gerçekleştirdi.

Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantının bu ayki ayağına AKP Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı katıldı. Toplantının ilk bölümü sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Fındıklı, "Malatya'da Küçük Millet Meclisi'nin misafiri olarak toplantıya katıldım. Bugünkü gündem, demokratik açılım olarak belirlenmiş. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Tabii bu platformun sivil ve özgür olması nedeniyle siyasi kimliğimin ötesinde TC vatandaşı olarak buradayım. Ben de istek ve önerileri
rapor haline getirip gerekli yerlere sunacağım. Benim gördüğüm kadarıyla demokratik açılıma herkesin kesintisiz destek verdiği açık şekilde ortadadır. Arkadaşların hükümetin nereye kadar gideceği şüphesi vardı ve bunu açıkladım. Başbakan'ımızın bu konuyla ilgili kararlılığını kendilerine söyledim. Kararlılık açık ve nettir. Süreç içerisinde, bu süreci yönetirken arkadaşlarımızın sıkıntıları var, bunu da karşılıklı mütarekeyle sunuyoruz" dedi.

Fındıklı, Türkiye'nin gündeminde erken seçimin söz konusu olmadığını da kaydederek, "Demokratik açılımın toplumun tüm kesiminin gönlünü fethettiğine inanıyorum. Bu süreci sekteye uğratacak ve önünü tıkayacak önerilere göğsümüzü gereceğiz. 2010 yılı içerisinde bu süreci konuşuyorken, erken seçim Türkiye'nin gündeminde yoktur" diye konuştu.

Malatya Küçük Millet Meclisi İl Koordinatörü Semine Dengeşik ise 3 ay aradan sonra toplantılarına devam ettiklerini ifade ederek, "Biz, önyargılarımızı geride bırakarak toplantıya giriyoruz. Amacımız üzüm yemek. Bizler, her ayın ilk cumartesi günü toplanarak gündemdeki konuları değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Mazlum-Der Genel Başkanı Faruk Ünsal da sivil anayasanın yapılmasının gerektiğini düşündüklerini belirterek, "Anayasa Meclisi oluşturulmalıdır. Türkiye'deki bütün farklılıkları adil bir şekilde temsil edecek çeşitlilik oluşturulmalıdır. Adı demokratik açılım olacaksa kimlik sorununun çok iyi çözülmesi gerekiyor. Umarım hükümet statükonun direnişiyle geri adım atmaz" ifadesine yer verdi.

Yazar Altan Tan ise, "Malatya, Türkiye'deki bütün farklılıkları içerisinde bulunduran bir şehir. Etnik olarak, sanayisiyle Malatya küçük bir Türkiye konumunda. Malatya, sosyolojik gözle bakılırsa çok önemli bir laboratuvar. Bu manada bu çeşitlilik ile demokratik açılımı arkadaşlarımızla birlikte değerlendirdik" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız