SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Küçülüyor, Çöküyor!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:21:41
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul’da kurulu Malatya Hekimhan Saz Köyleri Derneği tarafından düzenlenen geceye, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül de katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ali Şahin, gelen konuklara katılım ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

Daha sonra Dernek Yönetim Kurulu adına bir konuşma yapan Dernek Başkan Yardımcısı Erkan Ulukaya “Bugune kadar Malatyamız Türkiye siyasetine yön vermiştir. Ama ne yazık ki son dönemlerde bu iş siyasete yön vermeyi  bırakın, siyaset  yapamaz  hale  gelmiş durumdadır. Türkiye’de  2 Cumhurbaşkanı  çıkaran  bir il  olan Malatya, rahmetli  İsmet İnönü ve rahmetli Turgut Özal dönemlerinde  ülke gündemine oturmuş  olup,  bunlarla yetinmeyerek  Malatya’yı  marka şehir haline getirmiştir. Geçmiş dönemlerde Malatya’mıza katkı sağlayan Malatya’mızın yetiştirdiği siyasetçilerde Malatya’mıza çok büyük hizmetler sunmuşlardır.

Sayın Korkut Özal   İçişleri Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Sayın Oğuzhan Asiltürk  İçişleri Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji

Sayın Recai Kutan  İmar ve İskan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

Sayın Ahmet Karaaslan   İmar ve İskan Bakanlığı

Sayın Hüsnü Doğan  Tarım ve Köy işleri, Devlet ,Milli Sivil Savunma, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

Sayın Metin Emiroğlu  Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TBMM Başkanlığı

Sayın Seyfi Oktay Adalet Bakanlığı

Sayın Gürdal Akşit Turizm Bakanlığı ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı yapmışlar ve bu dönemde taşrada faliyette olan bütün genel müdürlükler Malatya’ya gelmiş ve Malatya marka şehir olmuştur ve kabuğundan çıkıp hızla gelişmeye başlamıştır. Bir bakanın iline yapacakları şeyleri tahmin etmemiz mümkün değildir. Çağ atlama yolunda ilerleyen marka şehrimiz son 15 yılda birden bire  küçülmeye , ekonomisi çökmeye başlamıştır. Tek büyüyen yönü Belediyesinin  Büyükşehir olmasıdır. Ekonomisinde canlılık olmayan, sorunlarla boğuşan bir ilin büyükşehir olması çözüm müdür? Onu da sizin takdirinize bırakıyorum. Buradaki sorun yine biz Malatyalılardadır. Sivil Toplum Örgütlerindedir. Sivil Toplum Örgütlerimiz  köy ve ilçe dernekleri altında toplanılabilirler. Ama köy ve ilçe derneklerinin,  siyasette  baskı  kurma otoriteleri azdır. Onun için birleşmemiz ve bir çatı altında toplanmamız  lazım. Yalnız bu güne kadar oluşturulan birleşimler sonuçsuz kalmıştır. Temennimiz Malatyalıların  Sivil Toplum örgütlerine verdiği desteği örgütün başına geçen kişiler, ben değil biz hep beraberiz, diyerek hareket ederek, geçmişteki günlere dönmemizi temenni ediyorum. Bir konuya da değinmek istiyorum. Karaman  ilimizin iki milletvekili olmasına karşılık bir bakanları vardır. Bizim milletvekili sayımız bu ilimizin 3 katı olmasına rağmen bir bakanlığının olmaması kimlerin hatası olduğunu ve bu konuda neler yapılması gerektiğini sizlerin takdirine sunuyorum. Herkes şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım diye düşünüyor, bu anlamda derneğimizin gecesine katılan ve katkı sağlayan tüm konuklarımıza saygı ve sevgilerimi sunarım.” Dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün ve Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Sekreter Yardımcısı ve Eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen’in konuşma yaptığı geceye,  ayrıca; Emekli Kaymakam ve Vali Yardımcısı Abdullah Durukan, Malatya Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Şaban Taçyıldız,  Türkiye Aşçılar Ve Şefler Federsyonu Başkanı Yalçın Manav, Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Ali Boztaş, CHP Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Ruhi Tuncel, Cumhuriyet Halk Partisi Kağıthane Belediye Başkan Adayı Serdar Kurşun, Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi Belediye Başkan Adayı Ali Acar, CHP Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı Selahattin Meriç, Malatya Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Durmuş, Kare Elektrik Elektronik Genel Müdürü Bilgin Akbal, Malatya Üniversite Öğrencileri Derneği Eski Başkanı  Bingöl Kalkan, Ankara Hekimhan Saz Köyleri Denek Başkanı Haydar Bal, Malatya Hekimhan Saz Köyleri Dernek Başkanı Mustafa Ceyran, Sivas Kangal Sultanpınar Dernek Başkanı İsmet Ünal, Sivas Ulaş Demirciler Dernek Başkan Yardımcısı Ersin Doğan, Disk Enerji-Sen Sendika Temsilcisi Tuncay Kaplansever, Saz Köyleri Derneği Kurucuları Cumali Bal, Hasan Bal, İsa Bal, Aziz Doğan, İbrahim Kaya, Mustafa Bal, Kemal Bal, Mehmet Ali Bal, Dernek Başkanları Süleyman Doğan, Abuzer Çelebi, Hasan Hüseyin Bal İle Kemal Bal’ın Oğlu Hüseyin Bal Ve Deniz Bal katıldılar.

HABER-FOTO: Dinçer ERGENEKONLU- İstanbul

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız