SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Kültürü İçin

A- A+ PAYLAŞ

İlimizin doğa, tarih, turizm ve benzeri değer potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi, ilin tanıtımı, İlin Kültür envanterinin çıkarılması, kültürel mirasın korunması ve kullanılması ile benzeri konularda gönüllü olarak hizmet yapacak ve aralarında resmi kurumların yanı sıra sivil toplum kuruluşlarında bulunduğu ve 3 ay önce kurulan Kültür ve Turizm Danışma ve Tavsiye Kurulu ilk toplantısı Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Vali Halil İbrahim Daşöz başkanlığında bir süre önce oluşturulan kurulda; Vali yardımcısı Erdinç Filiz, Doğanşehir Kaymakamı Mustafa Eldivan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Kazgan, Malatya Belediye Başkan yardımcısı Ziya Kesiriklioğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, İnönü Üniversitesi Öğretim üyesi Yard.Doç. Dr. Göknur Akçadağ ve öğretim görevlisi Fazıl Ercan, Vakıflar Bölge Müdürü Aliseydi Akduman, Müze Müdür Vekili Enver Üstündağ, İl Özel İdare Şube Müdürü Basri Dağdelen, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Halil İbrahim Kılıç, Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Kazancı, Malatya Belediyesi İmar İşleri Müdür yardımcısı Duran Özdemir, ÇEKÜL Vakfı Malatya Bölge Koordinatörü Bekir Sözen, Malatya Kültür Sanat Derneği Başkanı (MAKSAD) Yaşar Karaaslan, Mimarlar Odası temsilcisi Abdurrahman Yavuz, serbest inşaat mühendisi Selim Pilten, Malatya Belediyesi peyzaj mimarı Hakan Özipek, Şehir plancıları Odası temsilcisi Mehmet Gül, Gazeteci Raşit Kısacık, Kültür ve Turizm Tanıtma Derneği başkanı Faruk Yiğitcan, Sanat Tarihçisi Kenan Gökçe, İşadamı Şerafettin Arpacı, Av. İzzet Ünsalan ve TEMA Vakfı temsilcisi Nazmi Değirmenci yer alıyorlar.

3 ÇALIŞMA GRUBU
Kurulun, Valinin ve bazı üyelerinin katılmadığı toplantısında ilk olarak; Mimarlık, Mühendislik, Şehir Plancılığı gibi konularda teknik desteği sağlamak amacıyla Teknik İşler Çalışma Grubu, Hukuk, Basın ve Halkla İlişkiler, Tanıtım ve Bilgilendirme işlemleri yapmak üzere; Basın-Tanıtım Bilgilendirme Çalışma Grubu ve yapılan çalışmaların topluma mal edilmesi, çalışmaların tabana yayılması amacıyla Sivil Toplum Kuruluşları(STK) Çalışma Grubu adı altında üç ayrı çalışma grubu oluşturuldu.

İl Özel Şube Müdürü Basri Dağdelen başkanlığındaki Teknik İşler Çalışma Grubunda Malatya Belediyesi İmar İşleri Müdür yardımcısı Duran Özdemir, Mimarlar Odası temsilcisi Abdurrahman Yavuz, serbest inşaat mühendisi Selim Pilten, Malatya Belediyesi peyzaj mimarı Hakan Özipek, Şehir plancıları Odası temsilcisi Mehmet Gül,

ÇEKÜL Vakfı bölge Koordinatörü Bekir Çelik Başkanlığında oluşan Basın Tanıtım ve Bilgilendirme Çalışma Grubunda MAKSAD başkanı Yaşar Karaaslan, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Halil İbrahim Kılıç, Gazeteci Raşit Kısacık, Kültür ve Turizm Tanıtma Derneği başkanı Faruk Yiğitcan,

İnönü Üniversitesi Öğretim üyelerinden Yard. Doç.Dr. Göknur Akçadağ başkanlığında oluşturulan STK Çalışma Grubunda ise Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Kazancı, Öğretim Görevlisi Fazıl Ercan, Sanat Tarihçisi Kenan Gökçe, İşadamı Şerafettin Arpacı, Av. İzzet Ünsalan ve TEMA Vakfı temsilcisi Nazmi Değirmenci yer aldı.

Kurullarda daha sonra bazı düzenlemelerin yapılabileceği belirtildi.

Toplantıda ayrıca tescilli veya tespitli olanların dışında kalan cami, han, hamam, höyük, tepe, kilise, kervansaray, konak, doğal varlıklar gibi kültürel varlıkların belirlenmesi ve envanterinin çıkarılması amacıyla Kaymakamlıklar aracılığıyla tüm yerleşim birimlerine duyuru yapılması, Malatya’nın kültürel tanıtımının yapılması, 2010 yılı süresince Dünya Kültür Başkenti seçilen İstanbul’a gelecek turistlerin ilimize de çekilmesi için yapılması gerekenler, Akçadağ’da bulunan Levent Vadisi, Nemrut yolunun yapılması, İstanbulluoğlu Konağı ile Karakaş Konağının hizmete sunulması, ilçelerde tarihi dokunun korunması gibi öneriler ele alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız