SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Kültürünü Tanıtıyoruz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:02:51
'Malatya Kültürünü Tanıtıyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

Ankara Malatyalılar Derneği Kadın Kolunun düzenlediği Ahşap El sanatları sergisi açıldı. Katılımcılar Malatya yemeklerini tattılar, türküler dinlediler, sohbet etiler.

Ankara Başkent Halk Eğitimi Merkezi ve Ankara Malatyalılar Derneği’nin işbirliği ile düzenlenen El Sanatları Öğretmeni Banu Aylin Yaylacı ve Halk Müziği Öğretmeni Kenan Budak’ın katkılarıyla “Malatyalı Kadın Olmak” teması ile düzenlenen el sanatları sergisinin açılışı yapıldı.

Ankara Malatyalılar Derneği Başkanı Battal Yıldız, Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Demir, Kadın Kolları Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Medine Ayaz, Başkent Halk Eğitim Merkezi yöneticileri, Kurt Eğitmeni Banu Aylin Yaylacı, Ankara Malatyalılar Derneği Bağlama Kursu ve Türk Halk Müziği Koro Şefi Kenan Şahbudak, Gönül Köşküm Huzur Evi Yöneticisi Gönül hanım, Başkent TV yayın ve yapım ekibinden basın mensupları, bürokratlar, ev hanımları, dernek başkanları, hemşerilerimiz yoğun ilgi gösterdiler.

Dernek salonunda Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe olmak üzere haftanın üç günü, her gün ortalama yedi saat olarak düzenlenen ilk kurs olması nedeniyle genel olarak çalışmalar yapıldığı, ilerleyen dönemlerde Malatya ve ilçelerine özgü çalışmalar geliştirileceğini belirten Banu Aylin Yaylacı, ilçelerin özelliklerini de dikkate alacaklarını belirtti.

Yaylacı, “İki yıl önce Ankara Malatyalılar Derneği Başkanı Yakup Demir’in önerisi üzerine 2013-104 döneminde dernek salonunda 20 civarında kadın kursiyere ahşap boyama kursu vermeye başlandı. Kasım ayından buyana süren kursta Malatyalı kadınların ellerinde kullandıkları her türlü malzeme değerlendirilmeye çalışıldı. Ahşap yanında plastik, seramik, alüminyum, cam ve ahşap boyası kullanılarak yeni ürünler ortaya çıkarıldı” dedi.

Öğlen aralarında da Malatya yemeklerini ortaklaşa hazırladıklarını belirten kursiyerler, Ankara Malatyalılar Derneğine, özellikle Kadın Kolu Başkanı Medine Ayaz ve öğretmenleri Banu Aylin Yaylacı’ya teşekkür ettiler.

Yüksek Jeoloji Mühendisi ve aynı zamanda iş güvenlik uzmanı olan Banu Aylin Yaylacı, annesi Bengisu Yaylacı’nın 2000 yılında açtığı Bengisu Ahşap El Sanatları Galerisinde yetişti ve üç yıldan buyana da Çankaya Başkent Halk Eğitim Merkezinde usta öğreticilik yapıyor.

Ankara Malatyalılar Derneği Kadın Kolu Başkanı Medine Ayaz, kadınların bu uğraşılar ile rahatladıklarını, iletişim kurduklarını, dayanışmanın geliştiğini Malatya kültürünü gündeme getirme, tanıma ve tanıtmada bir araç olduğunu; kişisel gelişim kursunun tamamlandığını, koro ve bağlama kursu ile İngilizce kursunun sürdüğünü belirterek tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Dernek salonunda serginin açılışı yapıldı. Açılışa ve sergiyi gezmeye gelenler derneğin yazlık balkonunda Malatya yemeklerini tattılar, türküler dinlediler, uzun süren söyleşilerle hasret giderdiler.

HABER-FOTO: Süleyman ÖZEROL- Ankara

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız