SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Kurdu, Biz Kuramadık'

A- A+ PAYLAŞ

Elazığ Böbrek Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ELBHD) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Göllüoğlu, Elazığ'da Organ Nakil Merkezi kurulması gerektiğini belirterek, bu merkezin kurulması için dernek olarak her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi.

Elazığ'da yaklaşık 400 böbrek hastası bulunduğunu belirten ELBHD Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Göllüoğlu, bu hastaların hemen hemen tamamının derneklerinin üyesi olduğunu söyledi. Göllüoğlu Elazığ'da 3'ü özel olmak üzere toplam 6 diyaliz merkezi bulunduğunu ifade ederek, "Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde bulunan Nefroloji Servisi Doğu Anadolu'nun hiçbir yerinde yok. Kendi başına bir ünite. Yine Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de Hemodiyaliz Ünitesi var ve Elazığ'daki en iyi hemodiyalizlerden birisi. Öyle ki özel polikliniklerden hiçbir farkı yok. Gurur duyacağımız bir merkez kuruldu" dedi.

Kendisine uygun organın bulunduğunu ve diğer illerden nakil için çağrıldığını anlatan Göllüoğlu, kendisinin Elazığ'daki hastaların başkanı olduğunu, bu nedenle Elazığ dışında hiçbir yerde organ nakli yaptırmayacağını söyledi.

Göllüoğlu, Elazığ'da bu merkezin kurulması için dernek olarak gerekli her türlü çalışmayı yapacaklarını kaydederek, "Malatya'da Nefroloji Servisi, Dahiliye Bölümü'nün içerisinde yer alıyor. Bizim buranın beşte birine bile yetişemeyecek bir yer. Ama gelin görün ki Malatya Organ Nakli Merkezi'ni kurdu ama biz hala kuramadık. Daha önceki rektörümüze defalarca bu konuyu iletmemize rağmen, belki bürokratik engellerden, belki de başka bir sebepten, nedenini bilemiyoruz, ama kurulamadı. Prof. Dr. Feyzi Bingöl hocamızın bu konuda daha duyarlı davranacağını ümit ediyoruz. Tüm amacımız Elazığ'da Organ Nakli Merkezi'nin kurulması. Mesela bana diğer illerde uygun organ bulundu ve çağrıldım. Ama ben gitmedim. Çünkü ben buradaki hastaların başkanıyım ve Elazığ'da nakil olmak istiyorum. Olursa burada olacak, olmazsa nakil yaptırmayacağım. Elazığ'da Organ Nakil Merkezi olmazsa olmazlarımız arasında. Gerekirse diğer sivil toplum kuruluşlarından da destek alarak platformlar oluşturacağız. Bu konuda her türlü çalışmayı yapıp, elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Tabi ki olay sadece bu merkezin kurulmasıyla da bitmiyor. Daha sonra Elazığ halkını bilinçlendirmek adına çalışmalar yaparız. Organ bağış kartlarımız var. Bu kartlardan gerekirse milyonlarca tedarik edip insanlarımıza dağıtırız. Standlar kurarız, organ bağışının önemini anlatan afişler hazırlatıp Elazığ'ın dört bir yanına asarız. Yani biz bu anlamda yapılacak çalışmalarda elimizden geleni yaparız. Yeter ki Elazığ'ın acil ihtiyacı olan Organ Nakil Merkezi bir an
önce hayata geçirilsin" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız