SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Kutsal Toprağımız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:19:13
A- A+ PAYLAŞ

Amerika Malatyalılar Derneği Başkanı Rıza Ateş, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Amerika Malatyalılar Derneği Başkanı Rıza Ateş’ın Amerika’da önemli çalışmalar içerisinde olduğunu belirterek, “Ülkemizin yurtdışında temsili noktasında ziyaretlerimizde oradaki Türk müteşebbislerimizin hakikaten önemli bir merhale katettiğini gözlemliyoruz. Rıza Ateş'ta o müteşebbislerimizden birisi. Amerika’da hem Malatya'nın kültür elçisi hem de Türkiye’nin elçiliği görevini en güzel şekilde yapıyor” dedi.

Amerika Malatyalılar Derneği Başkanı Rıza Ateş ise, “Başkanın yoğun çalışmaları olmasına rağmen bizleri kabul ettikleri için teşekkür ediyorum. Amerika’da Malatyalılar Dernek başkanıyım. Malatya bizler için kutsal topraklarıdır. Yurtdışında olmamız açısından oradaki Malatyalıları biraraya toplamak adına Mehmet Fendoğlu, Cumali Bozan ile birlikte oluşturduğumuz Malatyalılar Derneği’ni kurduk ve faal olarak çalışıyoruz. Hemşehrilerimizin Amerika’ya geldiğinde daha rahat edebilmeleri açısından çeşitli çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu. 

TAHTALI HAMAMI İÇİN..

Bu arada Kitabesi bulunmayan, ancak mimari özellikleri ile son Osmanlı eseri olduğu belli olan Tarihi Tahtalı Hamam’ın atıl durumdan kurtarılması için girişimler sürüyor. Dikdörtgen planlı ve kesme taştan olan tarihi hamam, üç bölümden oluşuyor. Tarihi Tahtalı Hamam’ın ayağa kaldırılması için Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın girişimleri kapsamında, Tarihi Tahtalı Hamam’ın sahibi Türker Tekin,  Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette, Tarihi hamamın içinde bulunduğu durum ve yeniden Malatya’ya kazandırılması için nelerin yapılabileceği görüşüldü. Ziyarette konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, tarihi eserlerin kent kimliği açısında büyük önem arz ettiğini belirterek, atıl durumdaki eserlerin mutlaka ayağa kaldırılması gerektiğini söyledi. Battalgazi ilçesinde bulunan birçok tarihi eserin Malatya’ya kazandırıldığını belirten Başkan Gürkan, atıl durumdaki Tarihi Tahtalı Hamam’ın Malatya’ya kazandırılması gerektiğini belirterek, “Kültürel noktada ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda gerekli hassasiyeti göstermemiz açısından bugün Türker bey ve Serdar bey Malatya’ya geldiler. Malatya’ya bir kültürel eseri ve mirası gelecek kuşaklara bırakmak adına ön çalışma yapılacak” diyerek, çalışmanın olumlu sonuçlanmasını umduklarını kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız