SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya KYK Tenis Projesinde

0
Güncellendi - 2019-04-06 01:07:26
Malatya KYK Tenis Projesinde
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Tenis Federasyonu’nun Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa başlattığı "KYK Gençleri Kortta" projesi kapsamında ilk etapta projenin uygulanacağı pilot 10 ilde görev alacak 20 antrenöre hizmet içi eğitim verildi. Projenin içerisinde Malatya da yer alıyor.

Türkiye Tenis Federasyonu tarafından hayata geçirilen "KYK Gençleri Kortta" projesi antrenörlerine hizmet içi eğitimi gerçekleştirildi. MTA Genel Müdürlüğü tenis kortlarında düzenlenen eğitimde proje için ilk etapta seçilen Ağrı, Ankara, Erzincan, Gaziantep, Karabük, Malatya, Manisa, Mersin, Rize ve Sivas’taki yurtlarda açılacak tenis kurslarında eğitim verecek antrenörler projenin içeriği konusunda bilgilendirildi ve antrenörlere teknik eğitim verildi.

TTF başkanı Cengiz Durmuş, projede antrenörlerin önemli sorumlulukları olduğuna dikkat çekerek, "Sizler seçilmiş 10 ilde Türkiye tenisi için bir miladı başlatacaksınız. Öğrencilerinize rekabetin yarattığı güzel duyguları, centilmenliği, kardeşliği, rakibini koruyabilmeyi ve onura ederek yenebilmeyi öğreteceksiniz" dedi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu tesislerinde kalan gençlerin tenisle tanışması ve tenisin yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan "KYK Gençleri Kortta” projesi kapsamında öğrencilere ders verecek antrenörler Türkiye Tenis Federasyonu başkanı Cengiz Durmuş’un da katıldığı eğitimde bir araya geldi. MTA Genel Müdürlüğü tenis kortlarında düzenlenen eğitimde proje için ilk etapta seçilen Ağrı, Ankara, Erzincan, Gaziantep, Karabük, Malatya, Manisa, Mersin, Rize ve Sivas’taki yurtlarda açılacak tenis kurslarında eğitim verecek antrenörler projenin içeriği konusunda bilgilendirildi ve antrenörlere teknik eğitim verildi.

Türkiye’nin her köşesinde tenisin oynanabilir hale gelmesinin temel amaçları olduğunu söyleyen TTF Başkanı Cengiz Durmuş, antrenörlerin proje içinde önemli sorumlulukları olduğunun altını çizerek şunları kaydetti: "Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun talimatıyla tenisin ülke çapına yayılması için KYK ile birlikte çok özel bir proje başlattık. Bizler tenisin zengin sporu olduğunun algısını yıkmak istiyoruz. Bu projeyle üniversitede okuyan binlerce gencimiz tenis öğrenecek. Bu gençler gittikleri yerlerde tenisi anlatacaklar ve öğretecekler. Bu anlamda sizler seçilmiş 10 ilde Türkiye tenisi için bir miladı başlatacaksınız. 81 ilde ve ilçelerimizde, mahallelerimizde insanlarımızın tenis oynayacağı bir projenin temelini burada sizlerle birlikte atıyoruz. Sizler öğrencilerinize rekabetin yarattığı güzel duyguları, centilmenliği, kardeşliği, rakibini koruyabilmeyi ve onura ederek yenebilmeyi öğreteceksiniz."

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız