SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Lider İl Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Ülkemizde ne zaman ekonomik büyüme ve gelişim sağlanacak olsa önümüze siyasi sorunlar ve istikrarsızlıklar getirilmektedir" dedi.

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'e geçen hafta sonu Malatya'da verdikleri brifingde ülkenin ve ilin sıkıntılarını ilettiklerini söyleyen MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Malatyamız bugüne kadar yatırım için verilmiş teşviklerden en çok faydalanan iller arasında olmakla birlikte, bu teşvikleri yatırıma dönüştürme oranında da lider il konumunda. Marka şehir haline getirmek istediğimiz Malatya için bu durumu yeterli bulmadığımızı ifade etmeliyim. El ele vererek Malatya'nın Türkiye'nin gelişmiş illeri arasında sahip olması gereken yeri alması için var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü huzur ve refahın oluşması için ekonomik ve sosyal şartların mutlaka iyi olması gereklidir. Malatya ekonomisinin temelini sanayi ve tarım sektörleri oluşturmaktadır. Malatya deyince kayısıdan söz etmemek mümkün değildir" dedi.

Özellikle küresel ısınmanın ulaştığı boyut ve su kaynaklarının verimli kullanılmasının zarureti düşünüldüğünde ülke tarım politikasının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini kaydeden Erkoç, "Verimlilik ve üretimi artırmak için teknolojinin sunduğu tüm imkanları en iyi şekilde kullanmak şarttır ve bunun altyapısını hazırlayan tarımsal politikalar mutlaka uygulamaya konulmalıdır. Petrol fiyatlarındaki çok büyük yükselişin getirdiği maliyet artışına küresel ısınmanın getirdiği susuzluk sorunundan kaynaklanan verim sorunu da eklenince gıda fiyatları da başını alıp gitme eğilimindedir. Bunun tedbirinin bir an önce alınması gereklidir" diyen Erkoç, "Özellikle dışa bağımlı olduğumuz petroldeki yüksek fiyat artışlarını finanse edebilmek için iç kaynakları verimli ve etkin kullanmak, zorunluluk halini almıştır. Bu dışa bağımlılıktan kurtulup kendi kendimize yeterli hale gelebilmenin de ön koşuludur" diye konuştu.

Şu anda inşaat ruhsatı alımlarında geçen yıla göre yüzde 20 civarında bir azalmanın söz konusu olduğuna dikkat çeken Erkoç, "Demir fiyatlarındaki yüksek artış, bunun yapı fiyatlarına yansıması ve bunun getirdiği durgunluk müteahhit firmalarımızı alarm noktasına getirdi. Bu sektörün canlanması için de acilen tedbir alınması gereklidir. Yayınlanan veriler, yurt içi beyaz eşya satışlarında yüzde 30'luk bir daralmayı göstermektedir. Bu da acil tedbir alınmasının gerekliliğini gösteren işaretlerdendir" ifadelerini kullandı.

Ekonomik gelişim ve istikrarın üst seviyede olabilmesi için siyasi istikrarın da şart olduğuna dikkat çeken MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, daha sonra şunları belirtti:

"Ancak maalesef son dönemlerde ne zaman siyasi istikrar yakalansa bu ortamı bozacak olaylar oluşturulmaktadır. Bu da biz Anadolu insanlarını çok ciddi şekilde üzmektedir. Gelişmiş ülkeler arasında yerimizi almak istiyorsak demokrasiye sahip çıkmak ve onu tabana yaymak zorundayız. Bu sahiplenme toplumun tüm kesimlerinin vazifesidir. Siyasi belirsizlikleri ortadan kaldırmak için herkese görev düşüyor. Dünyaya bakınca gelişmiş ülkelerin ekonomi kültürünü yerleştirmiş, tabanına benimsetmiş ülkeler olduğunu görüyoruz. Bizde ise ne zaman ekonomik büyüme ve gelişim sağlanacak olsa önümüze siyasi sorunlar ve istikrarsızlıklar getirilmektedir. Bu, tüm ülke insanlarını yürekten yaralamaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız