SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Lider Pozisyonunda.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:37:48
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'ne ait Nikah Sarayı’nın temelini Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu attı. 

Temel atma töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Malatya’nın organ nakli ve karaciğer nakilleri ile dünyada artık marka bir şehir haline geldiğini ifade ederek, “Malatya, dünyada bugün marka değeri olan lider pozisyonunu yakalamış bir ilimiz. Gurur duyduğumuz bir noktada. Sağlık hizmetleri alanında Türkiye geçtiğimiz 10 yılda çok önemli mesafeler katletti. Önümüzdeki 10 yılda ise yeni vizyon ve yeni dinamikleri devreye sokma arifesindeyiz. İnsanımıza hak ettiği sağlık hizmetlerini en ideal verebilme adına Hukümetimiz başta Başbakanımız ve bütün Hukümet üyelerinin bu alana verdiği desteğe bir Sağlık Bakanı olarak peşinen teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Bakan Müezzinoğlu, müteahhit firma yöneticisi ile önümüzdeki 2014 Hazirn ayında Nikah Sarayı’nın açılışının yapılması sözünü aldı.

Vali Vasip Şahin de konuşmasında, “Malatya bir eksikliğini daha tamamlıyor, bir basamak daha çıkıyor. İnşallah bu tesisle belediyemiz güzel bir esere daha imza atıyor. Kendilerini Belediye bakanımızı ve ekibini tebrik ediyor ve kutluyorum. Güzel hizmetler oluyor. Malatya Büyükşehir oluyor ama, tesisleri ile alt yapıları ile değil, üst yapısı ile de sanatı ile de kültürü ile de diğer estetik yatırımları ile de Malatya Büyükşehiri hak etmeye çalışıyor. Malatya bunu özümseyerek, ‘Malatya bunu hak etti’ dedirterek, Malatya Büyükşehir olmak istiyor. Önümüzdeki günler ve yıllar Malatya’nın çok daha yıldızlaştığı, çok daha hak ettiği yere ulaştığı ve herkese örnek olduğu bir şehir haline gelecektir” diye konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise, eser bırakanların her zaman unutulmayacağını ve hatırlanacağını söyleyerek, “Önemli olan milletten aldığımız bu emanete layık olmak temennisi ile görevi yerine getirmektir. AK Parti kurulduğu günden bugüne kadar hiçbir zaman gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışmıştır” dedi.

Fahri Kayahan Bulvarı üzerinde inşa edilecek olan Nikah Sarayı’nın temel atma töreninde konuşan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da , şehrin alt yapı çalışmalarına büyük önem vererek prestij cadde ve sokaklar oluşturduklarını belirterek, “Kültürel anlamda çok daha önem verdiğimiz fiziki anlamda yatırım yaptığımız eserlerden bir tanesi bu olacak. Daha önce yapımlarını gerçekleştirmiş olduğumuz çok amaçlı belediye sosyal tesislerimiz var, şuanda 17 tanesini hizmete verdik, 5 tane semt konağımız var, bunları hizmete açtık. Şuanda yapımı devam eden Yaşam Merkezimiz var. Bir spor kompleksi içerisinde, yüzme havuzları olan, baylara, bayanlara, çocuklara ait yüzme havuzları olan, orası da yaklaşık 60 dönüm alan içerisinde. 16 bin 600 metrekare kapalı alanı olan bir yatırımımız. Yine sanat sokağımız şuanda inşaatı devam ediyor. Sanat sokağımızda ise kent müzesi, gençlik merkezi başta olmak üzere adete sanatın icra edildiği bir bölge ilan ediyoruz, bir kültür adası yapıyoruz. Sanat galerimiz projemiz var. Burası da 7 bin metrekarelik bir yatırımımız. Şuanda temelini attığımız yerde, gerçekten ihtiyaçtı. Malatya artık Büyükşehir oldu. Malatya’nın gelişmesine ve kalkınmasında yeni bir dönem başlıyor. Büyükşehir de Malatya’nın bu gelişmesine artı bir değer ve ayrı bir hız katacak. Bu temelini attığımız projenin yapım süresi 500 gündür. Yatırımcı firmamız ile görüştük. İnşallah bir yıl içerisinde burayı bize teslim edecekler. Yeni nikah sarayında 1300 metrekare genişliğinde 750 kişilik büyük salon ile her biri 290 metrekare ve 185 kişilik olan 2 adet küçük salon yer alacak. Nikah sarayının arka cephelerine 8 adet dükkan yerleştirilmiş, bu dükkanlarda yemek ve düğün organizasyonlarına ait iş yerlerinin kurulması hedefleniyor. Kafeteryalar ve otoparklar olacak. Burası tamamen 60 dönüm. Belediyeye tamamen geçen alan 27 dönümlük bir alan. Diğer kısmında belediyemize geçmesi için çalışıyoruz” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra temel atma töreni gerçekleşti.

Temel atma törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte Vali Vasip Şahin, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Cemal Akın ve Ömer Faruk Öz, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve kalabalık bir topluluk katıldı.

LİSE AÇILIŞI..

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Malatya’da Akmercan Şirketler Grubunun yaptırmış olduğu Akmercan Anadolu Lisesi’nin de açılış törenine katıldı. 

Yakınca Kasabasında hizmete giren Akmercan Anadolu Lisesi’nin açılışında konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Yaşamak var, hayatı sağlıklı yaşamak var. Birde hayatı sağlıklı ve anlamlı yaşamak var. Biz istiyoruz ki, insanımız hayatını yaşasın, ama sağlıklı yaşasın, biz istiyoruz ki insanımız hayatı hem sağlıklı yaşasın, hemde anlamlı yaşasın. Şimdi Türkçe'mizde güzel bir söz var, ‘Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri’. Şimdi eser kalıyorsa, hayat anlamlı yaşanmış olur. Bu anlamda Akmercan ailesini tebrik ediyorum, onlara teşekkür ediyorum. Gerçekten hayatı hem sağlıklı ve hemde anlamlı yaşamanın örneğini burada bu eserle Malatya’ya doğdukları, büyüdükleri, hizmet ettikleri ülkemize, borç ödeme adına yaptıkları bu eser nedeniyle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Vasip Şahin ise, Malatya’nın sadece bugün değil, tarihinde de eğitimi sürekli eğitimi birinci gündeminde tuttuğunu ifade ederek, “Son yıllarda yapılan eğitim yatırımların yüzde 50’sinden fazlası hayırseverler tarafından yapılmıştır” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, devletin yapamayacağı birçok alanda iş adamı ve hayırseverlerin devreye girdiğini ifade ederek, İstanbul’a giden hayırseverlerin kendi köklerini unutmadığını ve Malatya’nın bu konuda birinci sırada yer aldığını ifade etti. Şahin, “Her okuyan insanımızın, evladımızın geleceğine yapılan bu yatırımın neticesinde alacağımız dua, en güçlü servetimiz ve sermayemizdir bizlerin” dedi.

Akmercan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Akmercan, hizmet sektöründe bulunduklarını, ancak en mutlu anlarından birisini yaşadıklarını ifade ederek, okulun açılışına kadar süren tüm aşamaları heyecanla takip ettiklerini ifade etti.

Bakan Müezzinoğlu, Akmercan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Akmercan’dan Edirne’yede bir okul yaptırılmasını istedi. Akmercan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Akmercan’da okul yapma sözü verdi.

Akmercan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Akmercan’a Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından teşekkür plaketi verildi.

Açılış törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte Vali Vasip Şahin, AKP Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Mustafa Şahin, Cemal Akın, CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Akmercan şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Akmercan ve kalabalık bir topluluk katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız