SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Lider Şehir Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:54:55
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Malatya’yı bölgenin lider şehri konumuna getireceklerini söyledi. 

Çakır, yerel seçim çalışmaları kapsamında MAŞTİ esnafını ziyaret etti. Otobüs firmaları ve terminalde hizmet veren esnafları ziyaret eden Çakır, esnafların isteklerini dinledi.

Tek tek esnafları gezen Çakır, şehirlerarası otobüs terminalinin Malatya’nın en önemli noktalarından birisi olduğunu söyledi. Çakır, terminalde önemli çalışmaların yapıldığına dikkat çekerek, “Terminalin çatı sistemi yenilendi. Ayrıca terminalin çevre yolu ile bağlantısı modern bir hale getirildi” dedi.

60 esnafın terminalde hizmet verdiğini ifade eden Çakır, esnaflarla bir araya gelerek istek ve sorunları dinlediklerini belirtti.

Malatya Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Malatya’yı geleceğe milletle beraber taşıyacaklarını söyledi. 

Daha sağlıklı büyüyen ve gelişen bir Malatya oluşturacaklarını ifade eden Çakır, “Malatya’yı bölgenin lider şehri yapacağız” dedi.

Çakır, Malatya’da 5 yılda önemli projelere imza attıklarını anımsatarak, AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yakışır hizmetlerle, Malatya’nın büyükşehre en iyi şekilde hazırlandığını dile getirdi. 

 Malatya’yı, Türkiye’de örnek şehir haline dönüştüreceklerini kaydeden Çakır, geleceğin Malatya’sını şekillendireceklerini belirtti. Büyükşehrin birçok imkan ve fırsatı da beraberinde getirdiğine değinen Çakır, “Birincisi artık sağlıklı bir şehre doğru gideceğiz. Daha planlı ve gelişen bir şehir olacak. Büyükşehir bize çok büyük yetkiler veriyor. Artık kırsala da hizmet gidecek. Biz 5 yıllık süreçte Malatya’nın her noktasına hizmet götürdük. Bundan sonrada bu hizmetlerimiz artarak, devam edecek” diye konuştu. 

KERNEK MAHALLESİ'NDE..

alatya Belediye Başkanı ve AKP’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Ahmet Çakır, Malatyalı seçmenin laf ebeliğine değil, icraata önem verdiğini söyledi.

Yerel seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren AKP Malatya İl Teşkilatı, Kernek Mahallesi’nde toplantı düzenledi.

Mahalle toplantısında konuşan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Kernek, Malatya için sembol bir nokta. Kernek, türkülerimize konu olmuş, Malatya denildiğinde akla ilk gelen yerdir. Bu anlamda buraların korunması ve geliştirilmesi gerektiğini biliyoruz” dedi.

Çakır, yapılacak düzenlemeler ve çalışmalarla Kernek’in gerçek görünümüne kavuşacağını belirtti.

Kernek’teki düzenlemeler konusunda ilgili makamlarla görüştüklerini ifade eden Başkan Çakır, “İl Halk Kütüphanesi ve müze buradan kaldırılacak. Kernek Camisi büyüyecek. Burası şehrin bir merkezi haline gelecek. Kernek Meydanı haline dönüşecek. Kütüphaneyi de, şuandaki nikah salonumuzun yerine götüreceğiz. Müzemizi de en uygun yere taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP’nin Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkanlığı adayı Selahattin Gürkan ise Malatya’nın 5 yıllık süreçte büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını kaydetti.

Gürkan, Malatya’nın çağdaş ve yaşanılabilir bir şehir haline geldiğini vurgulayarak, Battalgazi’nin de, Malatya’nın en büyük metropol ilçesi konuma geldiğini belirtti.

Gürkan, Kernek’in Malatya için büyük bir öneme sahip olduğuna değinerek, “Biz Kernek’i Malatya’ya ve Kerneklilere yakışır bir şekilde tekrar dizayn etme noktasında sizlerle el ele verip, çalışacağız. Büyükşehrimizle birlikte ortaklaşa çalışmalarla bunu yapacağız” dedi.

Mahalle toplantısı sonrası Kernek Mahallesi sakinleri, Ahmet Çakır ile Selahattin Gürkan’a tablo hediye etti.

Malatya Belediye Başkanı Adayı Ahmet Çakır’a takdim edilen tabloda, ‘Ey yüzü nurlu, cesur yürek, Malatya’nın çehresini değiştiren cesur yürek. Kernek sana feda olsun cesur yürek’ yazısı yer aldı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a takdim edilen tabloda ise ‘Allah’ına Kurban Selahattin Gürkan, Dürüstlüğün; Kernek’e değil, Malatya’ya değil, Türkiye’ye değil, Arşı alaya vardı’ yazısı yer aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız