SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Maalesef Ülkemizde 1. Sırada"

0
Güncellendi - 2018-07-10 04:28:03
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen "21. Diyabet Okulu" sona erdi.

Hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığının önerisiyle başlatılan 21. Diyabet Okulu hastanenin konferans salonunda düzenlendi.

Açıklamada kursla ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Diyabet, ülkemizde ve dünyada sıklığı giderek artan, kısa ve uzun vadede oluşturduğu komplikasyonları ile ciddi bir sağlık sorunu haline gelmiştir. Türkiye Diyabet, Hipertansiyon, Obezite ve Endokrinolojik Hastalıklar Prevalans Çalışması-II (TURDEP-2) sonuçlarına göre, ülkemizde diyabet oranı yüzde 13.7 iken, Malatya'da bu oran yüzde 20'nin üzerinde. Bu diyabet oranıyla Malatya ülkemizde maalesef 1. sırada yer almaktadır. Sağlık Bakanlığının önerisiyle diyabet ile programlı mücadele kapsamında açılan Diyabet Okulu'nda her ay düzenli olarak eğitim veriyoruz. 3 gün süren eğitim programında branşında uzman hekimler, diyabet hastalarına destek için eğitimlere katılıyor. Diyabet Okulu'na isteyen diyabet hastaları katılabilir."

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Kelleş, 21. Diyabet Okulunun sona ermesinin ardından, eğitim veren endokrinoloji uzmanlarına plaket verdi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • S.KİRAZERDAL (5 yıl önce)
    EYLÜL EĞİTİMİMİZ 4/5/6 EYLÜL SAAT 10:00 MALATYA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ KONFERANS SALONU
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Her yer fırın, pastane tatlıcı. Zaten yemek kültürümüz bulgurlu köftelere dayalıydı.ayrıca türkiye avrupada diyabette birinci. Yani malatya avrupa birincisi. Sokakta orta yaşlı nadir göbeksiz insan görürsünüz. (ben dahil)
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Gercegi.soylersek.periz.olamayiz.o.guzelim.kayisi.kuru.uzumleri.dutlari.pestili.cerezleri.tatlilari. Yemekleri.gordugumuz.zaman.diyet.aklimiza. Gecmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (5 yıl önce)
    Bundan 10 yıl önce Malatya da tatlıcı pastacı sayısı 10u geçmezdi şimdi şehir Özalper fahri tecdeye doğru açıldı buralarda her cadde sokak da bir tatlıcı var kuyuönüne bir bakın mesala 50 metre cadde üzerinde 5 tane tatlıcı var merkez Çarşı içini hele hiç anlatmaya gerek yok merdiven altı ucuz tatlıcılardan geçilmez ee böyle dandik bir beslenme tarzı olan şehir elbette diyabet kanser kalp damar hastalıkları olağanüstü artacaktır bu yazıyı okuyan sayın Malatyalılar pasta ve tatlı bağımlısı olmayın hastanelerde yer bulamazsınız sonra benden söylemesi sağlıcakla kalın
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)
    Malatya maalesef ülkemizde 1. sırada Allah aşkına atılan başlığa bakar mısınız? Keşke diyebette Malatya ülke sıralamasında 1. diye yazsaydiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut Öztürk (5 yıl önce)
    Çok vahim bu konuda daha ileri düzeyde çalışmalar yapılmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    Eğitim programlarını,gününü saatini,yerini,paylaşabilirseniz bu bilgilendirmeden herkes faydalanır,hasta olarak.........
    0
    0
    Yanıtla