SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Maçı Dönüm Noktasıydı'

0
Güncellendi - 2020-01-03 20:15:04
'Malatya Maçı Dönüm Noktasıydı'
A- A+ PAYLAŞ

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Teknik Direktör Ünal Karaman ile yaşanan ayrılık sürecini açıklarken, transferde de müjde verdi. Ağaoğlu, "Ndiaye ve kulübüyle prensip anlaşmasına vardık. 3 Ocak'ı bekliyoruz" dedi.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Teknik Direktör Ünal Karaman'ın ayrılmasının ardından yaşanan süreci ve transferle ilgili yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Ünal Karaman ile yolların ayrılma sürecine değinen Ağaoğlu, "Hemen hemen herkesin aklında farklı bir isim vardı. Ünal Karaman'ın ismi hiç gündemde değildi. Ünal Karaman'la anlaşma yolunu seçtiğimizde destekleyenler oldu ancak hatırlarsanız ciddi bir şekilde de eleştirilere hedef olduk. Trabzon kalibresinde bir takım çalıştırmadığı söyleniyordu. 'Küme düşen takımdan geldi' deniyordu." sözleriyle Karaman'ın arkasında duran isimlerin en başında kendisinin geldiğini savundu.

"Karaman geçmişte de istifa kararı almıştı"

Karaman'ın geçmişte de istifa kararı alarak bunu kendisine ilettiğini dile getiren Ağaoğlu, "Yeni Malatyaspor maçı (geçtiğimiz sezon Malatya'da oynanan ve Yeni Malatyaspor'un 5-0 kazandığı maç), bana göre Trabzonspor kulübünün dönüm noktasından biriydi. Maçın ardından hocamız, 'En doğrusu benim istifa etmem' demişti. Pazartesi gününe kadar bekleyelim ve sindirelim hocam, sen sakin ol dedim. Olaylar aslında o zaman başlamıştı. 2 oyuncu ve hoca arasında tercih yapmamız gereken bir süreçti. Burada işin doğrusu, tercihi hocadan yana kullanıp oyuncularla yolumuzu ayırmaktı" ifadelerini kullandı.

Bu olayın ardından benzer bir süreci tekrar yaşadıklarını belirten Ağaoğlu, "1461 Trabzon'da benim mülkiyetimde olan oyuncuları almak için yoğun bir çabamız oldu. Hocamız, transferlerin gerçekleşmeyeceği düşüncesinden hareketle o dönem futbol şube sorumlusu olan arkadaşımıza, 'Galiba transfer yapılmayacak, ben görevi bırakayım' şeklinde konuşması olmuş" açıklamasını yaptı.

Ünal Karaman'ın çok kırılgan ve duygusal bir yapısı olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, son 6-7 aylık süreç içinde tüm maçların kamplarını Karaman ile birlikte geçirdiğini sözlerine ekledi.

"Avdijaj ve Andusic dışında Ünal hocanın tüm transferlerden haberi vardı"

İstenmeyen sonuçların ardından kendilerine yönelik tepkileri değerlendiren Ağaoğlu, "Puan kaybından sonra eleştiri yapan bir kesim var, bir de "hocamızı yedirmeyiz" diyen bir kesim var. Affedersiniz, siz kimsiniz? Kimsiniz ve nesiniz ki kulübün başında olan, başkanın da 24 saat yanında olduğu bir hoca hakkında bunları söylüyorsunuz?" ifadelerine yer verdi. Ünal Karaman'ın transfer konusunda yaptığı açıklamalara da değinen Ağaoğlu, "Hocamız, eleştirilerin altında kalıp AEK ve Krasnodar maçından sonra çok enteresan 2 açıklama yaptı. Hocamız, 'Transferleri ben yapmadım' dedi. Avdijaj ve Andusic dışında Ünal hocanın tüm transferlerden haberi vardı" diye konuştu.

"Sivas maçında 'Ben ayrılsam daha iyi olacak' demiş"

Karaman'ın açıklamaları karşısında duyduğu üzüntüyü dile getiren Ağaoğlu, "Alınan her sonuçtan sonra hocayı eleştirmeyin, eleştirecekseniz beni eleştirin demiştim. Krasnodar maçından sonra hocamız, 'Söylemekte zorlandığım şeyler var' dedi. Bunlar, hocanın basın toplantısında söylediği ama söylememesi gereken şeyler. Bunları bana söyle. Ailemden fazla seninle birlikte vakit geçiriyorum, şartlar ne olursa olsun sana güveniyorum. Biz beraber yola çıktık ve yolun sonu nereye götürürse birlikte gideceğiz. Ben öyle inanıyorum, kendisinin de ifade ettiği gibi büyüklerinin etkisinde kalarak bu tip demeçleri vermekten geri kalmadı kendileri. Sivas maçında 'Ben ayrılsam daha iyi olacak' demiş zaten" sözleriyle Karaman'a sitemde bulundu.

Karaman'ı eleştirdiği yönündeki düşüncelere katılmadığını belirten Ağaoğlu, "Konyaspor maçı sonrası benim yaptığım bir açıklama var. Maçların ikinci yarılarında oynanan futbol Trabzonspor'a yakışmıyor. Burada yapılan bir eleştiri var ama iki aydır ben diyorum ki kötü futbolun sorumlusu da benim. Bunun adı öz eleştiridir" sözlerine yer verdi.

Kendisinin ve eşinin telefonuna tehdit ile hakaret mesajları yağdığını da belirten Ağaoğlu, kulübü her yandan tahrip etmeye çalışan bir kesim olduğunu da sözlerine ekledi.

Trabzon, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • yıldırım (4 yıl önce)
    geç bunları ahmet ağaoğlu. bakan beraat albayrat ünalı gönderin dedi sizde mahna arayarak gönderdiniz. denizli maçı sonrası bakan beraat albayrakünal hocanın yüzüne karşı nasıl futbol oynatıyosun dedi. ünal hoca da cevaben ben ekonomiye karışıyommu ki diye cevap verince böle oldu bunu bilmeyen sağır sultanmı kaldı
    0
    0
    Yanıtla