SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Madenleri İhalede

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:57:33
Malatya Madenleri İhalede
A- A+ PAYLAŞ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nün maden arama sahaları açılmasına ilişkin ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, hukuki durumları sona eren Malatya’daki maden sahaları için Nisan ve Mayıs ayında 2 ayrı ihale düzenlenecek. 
 
Edinilen bilgiye göre, Maden Kanununun 5995 sayılı Kanunla değişik hükümleri uyarınca hukuki durumları sona eren Hekimhan ilçesindeki ER: 3275719 ve ER: 3277566 sayılı 4. Grup maden sahaları için 15 Mayıs’ta Ankara’da ihale düzenlenecek. 
 
Ayrıca Malatya’nın muhtelif bölgelerinde 15 ayrı maden sahası için de, arama, ön işletme ve işletme amaçlı bir başka ihale düzenlenecek. Bu ihalenin tarihi ise 18 Nisan 2012. 
 
Hekimhan’daki maden sahalarının demir ve krom yataklarından oluştuğu ve iki maden sahasının toplam 1318 hektar olduğu öğrenildi. 
 
Sözkonusu ihalelerle ilgili olarak sahaların  koordinat dökümleri, alanlarını ve ihale tarihlerini içeren listeler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yayınlanmaya başladı. 
 
MTA Verileri
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün 2005 verilerinde, Türkiye’nin en önemli demir yataklarından bazılarının Hekimhan’da bulunduğu belirtiliyor.  Hekimhan-Hasançelebi demir yatağında % 15 Fe tenörlü 865 milyon ton görünür + muhtemel rezerv, Hekimhan-Deveci % 38-52 Fe tenörlü toplam 40 milyon ton, Hekimhan - Karakuz’da %40-55 Fe tenörlü 14.5 milyon ton rezerv bulunuyor. 
 
MTA verilerine göre, sorunlu demir yataklarının yarısından çoğunu barındıran Hasançelebi’deki bazı demir yataklarının yüksek titan içeriğinden dolayı işletilemiyor. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız